Adobe Photoshop.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Kiss Anett 7
Advertisements

Adobe Photoshop Grafikus szerkesztő eszköz. Első verzió • Első verziója, a 0.63-as 1988októberében jelent meg Macintoshra.
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
Rendszertervezés CAD.
Hálózati és Internet ismeretek
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Picasa 3 Kovács Viktória III. Informatikus könyvtáros.
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
Bemutatkozás Mádi Gábor BME – 3. év villamosmérnök (Bsc) MobilNetPályázat I. – BME I. helyezés – mywalk.
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Könyvtárismeret Dokumentumok típusai.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
A Carsoft MB Ultimate Pro 3.0 Demo verziója köszönti Önt!
SZOFTVER.
Adobe Photoshop. A világ legnépszerűbb képszerkesztő programja Etalon a képfeldolgozás világában.
Digitális Sötétszoba Adobe Photoshop CS5 Extended v12.0 Fotószakkör 2011/1. Retusálás beadandók.
MP4 lejátszók.
Az emberek életében kellemes élmény a jól megszervezett nyaralás. És ezt a legtöbb esetben meg is akarják örökíteni. Csak az nem mindegy mivel teszik.
A szoftver.
CCleaner Skyman ™.
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
A médiatár jövője a digitalizálás tükrében
Szabó Georgina MA3JCT Kavasch András IY37RL
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása
Comfort Bérelszámolási Szoftverünket
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
SZOFTVEREK.
Gimp v2.2 Csanádi Norbert The Gimp.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Waldseemüller 1507 glóbuszának digitális rekonstrukciója Balázs János 2008.
Optikai tárolók CD, DVD.
A photoshop.
A Carsoft új BMW Ultimate Pro 3.0-s verziója köszönti Önt! A Carsoft új BMW Diagnosztikai rendszere átfogó megoldást nyújt az összes BMW típusú járműre.
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
2010 Ősz Otthoni és kisirodai készülékek október 1 Keserű Tünde.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Üzleti mobilfejlesztés és integráció Magic konferencia 2012.
A Digitális Képarchívum munkafolyamatainak bemutatása Készítette: Drótos László és Simon Jennifer Utolsó módosítás: T A R T A L O M A DKA.
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
PPt áttérés tanfolyam tematikája Hallgató neve.
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 A szoftverek Csoportosításuk, verziók.
Multimédia-fejlesztés. 2. számú beküldendő feladat Készítsen el egy multimédia alkalmazást! Neobook for windows szoftverrel Neobook for windows szoftverrel.
Assoc. Prof. Ján Gunčaga, PhD. Faculty of Education Catholic University in Ružomberok Nyílt forráskódú szoftverek és IKT az oktatásban.
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:
Szoftverek fajtái, rendszer- és felhasználói szoftverek
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
CCS HUNGARY Pénzügyi rendszer. Bemutatkozás A CCS Hungary Pénzügyi rendszer a CCS Hungary BACH Best Airport/Airline Cargo Handling és a CCS Hungary Integrált.
Robotok és 3D nyomtatás Készítette: Hegedüs Anett I. évfolyam Msc.
Kísérleti magyar webarchiválási program A könyvtárak szerepe
Kiadványok a helyismereti munkában
Lente Tamás Méliusz Juhász Péter Könyvtár
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Büki dóra Molnár Soma Roll Annamária Varga Roland
SZOFTVEREK (programok)
DRUPAL Előadja: Nagy Nikoletta :05.
A poszter Összeállította: Ágoston Magdolna-2006
Web programozás és haladó fejlesztési technikák – C#
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Adobe Photoshop

A Photoshop bemutatása A Photoshop az Adobe cég által fejlesztett professzionális grafikus képszerkesztő szoftver Shareware alkalmazás Pc-re és Mac-re egyaránt elérhető Érdekesség: Az első verziót, 0.63-as 1988 októberében adták ki Macintosh gépekre

Photoshop fajtái 2007 től két változatban fut a szoftver A Standard verziót a fotósok, webes szakemberek és az amatőr felhasználók használják Az Extended bővített kiadást a filmesek, mérnökök és egészségügyi dolgozók számára ajánlja a gyártó

Photoshop Elements A professzionális változat mellett elkészítették az amatőröknek szánt Elements változatot is. A leglényegesebb különbség, hogy ez nem képes nyomdai feldolgozásra alkalmas négyszínű módban dolgozni. A kezelőfelület két önálló része a képszerkesztő (Editor) és a szervező (Organizer). Ez utóbbival teremthető rend a merevlemez képi, video- és zenei állományai között, amelyek külön mappákba rendezhetők. A szervező figyelemmel kíséri a meghatározott mappákban tárolt fájlok változásait is. A képek archiválhatók merevlemezre, CD-re, DVD-re. A szervezőből indítható a képszerkesztő, de készíthető diavetítés, videoCD, fotóalbum, üdvözlőkártya, naptár, web-fotogaléria vagy postai lap is.

Photoshop Lightroom Profi és amatőr fényképészek számára kifejlesztett képszerkesztő alkalmazás, amely anélkül biztosít gyors képszerkesztési lehetőségeket, hogy folyamatosan újabb és újabb technikákat kelljen elsajátítania a fényképészeknek. A program valahol az Elements és a Photoshop program közé tehető felhasználási lehetőségek szempontjából.

Mire használjuk? Céglogó, névjegykártya tervezés Webhely elemeinek elkészítése(pl.gombok,hátterek,fejléc,logó) Portrék korrekciója(pl. tablókép) Rajzolás Háromdimenziós modellek készítése

Kik használják? Alap verzió: Kiterjesztett verzió: Profi fotósok Film,Video- és multimédia szakemberek Amatőr fotósok Háromdimenziós eszközöket használó webtervezők Grafikus tervezők Mérnökök, gyártási szakemberek Webhely készítők Építészek Tudományos kutatók

Beépülő modulok Az ún. Plug-in, ahogy a neve is árulkodik róla, olyan programokat takar, amelyek külön könyvtárba rendezve beépülnek a Photoshop menürendszerébe. Nem minden esetben kell értük fizetni, a Photoshop esetében általában dll fájlokként kell bemásolnunk őket a program Plug-ins mappájába.

Legfontosabb eszközei Segíti felhasználót a kompozíció elkészítésben Retusálás Maszkolás Új kép létrehozás, ami más alkalmazással nem lenne elvégezhető Szűrő eszközök, amelyek részben a képek javítását illetve hatásváltozását szolgálják

Fontosabb képszerkesztési funkciók Átméretezés Transzformálás és forgatás Fényerő kontraszt használata Rétegek és maszkok Filterek Portrékorrekció Testkorrekció

Digitális művészet a Photoshoppal Természetesen nem csak a fotósok használhatják képeik korrekciójára, hanem a Photoshop rajzolóprogramként is kiválóan alkalmazható. Akik elég tehetségesek, és már gyakorlottan elsajátították a Photoshop használatát képesek új szintre emelni a művészetet.

Összegzés Megjelenése óta, több újítás jelent meg a Photoshopban, ezeket a konkurens programok fejlesztői nagyrészt át is vették. Ezek között is akad fizetős, de vannak amelyek ingyenesen is használhatók. Akinek a munkája megköveteli a profi munkát, mondjuk egy cég esetében, annak véleményem szerint elengedhetetlen egy professzionális program használata. Nagy hátrányt jelent, hogy költséges megfizetni az Adobe szoftverét. Viszont akik esetleg hobbiként űzik a fotózást és az ezzel járó képszerkesztést, azok számára az ingyenes programok is tökéletesen megfelelnek. Mint láthattuk, a Photoshop segítségével szinte bármit véghez vihetünk, ha eléggé elszántak vagyunk és türelmesen gyakorlunk, és nem utolsó sorban meg tudjuk fizetni. Ez utóbbi már ritkább eset. Az ilyen programokat főként nagyobb cégek engedhetik meg maguknak. Legálisan. Az Adobe terméke ennek ellenére valóban egy kiváló program, bár egyes fotók is bizonyítják, hogy egyes felhasználói már teljes egészében a tökéletességre koncentrálnak, amelyek könnyen elvehetik egy fotó természetes szépségét.

Köszönöm a figyelmet! Weisz Balázs