Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerengeti Nemzeti Park
Advertisements

Ezt a nagyon ritka fotót a NASA készítette
Természettudományi témahét
Manhattan a sivatagban
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Készítette: Ujvári Blanka
Az öltözék eldöntheti az állásinterjú sikerét
Régi korok és a XIX. Század ruhái
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Incentive és prémium utak a Bono Utazási Központtól.
Tiziano: III. Pál unokái körében Portréértelmezés.
Az üzleti öltözködés szabályai Dr. Ács Klára – Magyar Divat Szövetség
Felmérő dolgozat február. 1. feladat Két vérnyomás-csökkentő szert gyógyszert próbáltak ki más-más, de nemben, számban és klinikumban is megegyező.
1. Első körös fejlesztések Törzsadat csomag, mintaadatbázis Oktatási anyagok Ajánlatok, szerződéstervezetek
A nőkről.
Képzeld el az esőt nedvességét a bőrödön, átfolyik a bőrödön és összekeveredik a tested vizeivel.
Készítette : Cseresznyés Géza
Afrika.
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
Viseletek © Németh György.
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Kalocsai népviselet Magyarország. Kalocsai népviselet Magyarország.
Tört Vödör Kalandjai az Űrben
Testek úszása, lebegése, elmerülése
Milyen öregek vagyunk?. Az idei egyetemi gólyák közül sokan 1988-ban születtek... Ekkor Te már tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani...
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
David Livingstone.
Ez a kislány Tippi Degre jelenleg majdnem 20 éves és Franciaországban, Párizsban él. Afrikában, Namibiában született 1990-ben és ott élt a szüleivel akik.
1 A NAPFOGYATKOZÁS Készítette: Kala Pál
A NŐK FÖLDRAJZA.
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
Betűk rendezésétől egy valós számokat tartalmazó vektor rendezéséig Kiss László főiskolai docens OE RKK MKI augusztus 25.
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
Olvasd lassan és csendben!.
A U S Z T R Á L I A.
Készítette: Csapó Botond
Afrika, a „fiatal” kontinens
Afrika a fiatal kontinens
Afrika, a „fiatal” kontinens
Arany és Petőfi barátsága
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás, átképzés)
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Milyen csodás kék bolygó!. Az Ibériai-félsziget déli része. Egy homokvihar hagyja el Észak- Afrikát és a Kanári-szigeteket.
RADIX bináris számokra ___A___ ___B___ Berakjuk két edénybe, a 0- kat felülről lefelé, az 1- eket alulról felfelé.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
Kompozíció vázlat Ez a program egy vázlatot készít az arcodról aszerint, hogy milyen adatokat adsz meg a külsődre vonatkozóan.
Megfigyelési teszt Hölgyek részére
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Olvasd lassan és csendben!
A népességnövekedés tényezői és következményei
Arabok Pénz, kereskedelem. Régi arab pénz szinte nem is maradt fent.
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
Keverékek.
Szakértői Magyarázat Nézzék meg ezeket a tökéletes testeket: a lány gyönyörű és sovány, a fiú meg sportos fiatal.…. Nem kétséges, ezek csak németek lehetnek!
A Nök 10 %-a került szerelmi kapcsolatba az elsö alkalommmal.
Drága barátom: Te, aki azzal dicsekszel, hogy becsületes, őszinte és hűséges vagy, hogy reagálnál a következő helyzetben? Tedd fel a a kezed a szívedre.
Ápolói hivatás megítélése középiskolás korúak körében
Öregszünk, vagy örexünk
Most: augusztus 29.van A pontos id ő : 08:48 Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni
Tanórai szokásaim 5/14.
Egy nap három férfi kirándulni indult. Egyszercsak egy erős sodrású folyóhoz értek. Mindenképpen át kellett jutniuk a folyó másik partjára, ám semmi ötletük.
ADESPRESSO – A KEDVENCED LESZ
Rétek állatvilága 1..
Afrika népességfejlődése között
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
TÁVOLI TÖRZSEK A FÖLDÖN, KIKET AZ ELTÜNÉS VESZÉLYE FENYEGET
A NŐK FÖLDRAJZA.
Milyen csodás kék bolygó!
Előadás másolata:

Nomádok közt Afrikában prezentáció a 7.o. földrajz tananyaghoz Készítette : Cseresznyés Géza e-mail: csgeza@truenet.hu

Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

Afrika Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás . - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány első bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a beduinok ? Afrika északi peremén elszórtan . - Miben élnek ? Sátrakban . - Mi a fő foglakozásuk ? Pásztorkodás . - Milyen viseletben járnak ? A férfiak bokáig érő hálóinget , a nők fekete kendőt viselnek ! Nézzünk pár fotót róluk ! Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _01 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _02 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – BEDUINOK _03 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai , szállítanak főként . - Milyen viseletben járnak ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány második bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a tuaregek ? A szahara belsejében. - Mit szállítanak ? Tevéikkel sót és élelmet a nomád néger törzseknek. - Mi a fő foglakozásuk ? A sivatag kalózai , szállítanak főként . - Milyen viseletben járnak ? Fekete vásonkendőt viselnek . Nézzünk pár fotót róluk ! Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában - Tuaregek Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Tuaregek02 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcos Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Tuareg harcosok Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak . - Mi a fő foglakozásuk ? - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak . - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak . - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak . - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak , a fülükben karikák lógnak . - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Olvasd el az olvasmány harmadik bekezdését és válaszolj az alábbi kérdésekre ! - Hol élnek a maszájok ? Tanzániában és Kenyában ! - Hogy néznek ki ? Erősek , magasak , harciasak . - Mi a fő foglakozásuk ? Régen harcosok voltak , ma ők a legjobb vadnyomozók ! - Milyen viseletben járnak ? Öltözetük egyszerű színes lepel. - Miben különlegesek a maszáj nők ? Kopaszak , a fülükben karikák lógnak . - Mi történik a fiatal fiúkkal ? Hamar elkülönítik őket ( 12-14 évesen ) Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Maszájok Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – frissen avatott harcos Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Maszáj nő és férfi Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfiak Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában – Maszáj férfi Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 3 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 1 1 5 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 6 1 1 5 3 4 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 6 1 1 5 3 4 7 2 2 Illesszen be egy térképet az országról.

Nomádok közt Afrikában 6 1 1 5 3 4 7 2 2 8 Illesszen be egy térképet az országról.

Plussz feladat a következő órára : Plussz feladat a következő órára : Termékeny löszvidékek Plussz feladat a következő órára : James Cook Tasmánia Pár rövid érdekes mondat esetleg fotó ! KLIKK IDE Nézzünk gyönyörű fotókat Afrikáról ! MASZÁJOK Maszájokról egy kis extra olvasmány ! Plussz feladat a következő órára : Illesszen be egy térképet az országról.