Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A nőkről.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A nőkről."— Előadás másolata:

1 A nőkről

2 "Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.„ Müller Péter

3 Arany Viktor: Negyven felett Negyven fölött szép igazán a nő, Akkor már kiül a belső, Meghozza gyümölcsét az élet, Meglátszik, ki a finom érett. Sokuk arcán mennyei szépség ül, Nőiségük kiteljesül, Az értő szem őket nézi, Ki szerencsés, karjukban végzi.

4 „Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén,minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák azokat.” (Wagner)

5 “Egy asszony csak akkor elégedett teljesen, ha legalább tíz évvel fiatalabbnak néz ki, mint a saját lánya.” (Oscar Wilde)

6 „Egy színpadon állsz, hol a sors gyújt fényt, hogy kezdődjék a játék
„Egy színpadon állsz, hol a sors gyújt fényt, hogy kezdődjék a játék. Még íratlan lap vagy, de írna rád sok férfi már, csak várj még.” (Oscar Hammerstein)  

7 „A legnagyobb boldogság, amelyet a szerelem adhat nekünk, az első kézszorítása annak a nőnek, akit szeretünk.” (Stendhal)  

8 „Az okos nő csukott szemmel csókolózik, de nyitott szemmel nézi meg, hogy kivel.” (Marlene Dietrich)  

9 „Lehet, hogy a tüzet a férfiak találták fel, de arra a nők jöttek rá, hogyan kell játszani vele.”

10 „Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne.” (Pedro Calderón)  

11 Készítette: Jolka


Letölteni ppt "A nőkről."

Hasonló előadás


Google Hirdetések