Különös teremtmények Soós Alexandra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Advertisements

SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Készítette: Róza Brigitta 12.B. A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok.
A TANÍTÓ TANÍTÁSA.
Stephen Edwin King Állattemető. A szerzőről •1947. szeptember 21-én született a maine-i Portland városában. •Amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Puskin: Anyegin.
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
A mű szerzője: Komáromon született, február 18-án kisbirtokos, református nemesi családba. Barátja volt az irodalomnak (amint maga írja: „tisztelettel,
IDŐSEK VILÁGNAPJA október 1..
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
Készítette: a Dalai Láma
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
UTAZÁS A HÁZASSÁG KÖRÜL
Boogie Mamma Ide rakja a zenekara jelét (úgy nevezett logóját) Készült a Power Point 2005 Készült a Power Point 2005 Fesztiváljelentkezés- varázslóval.
Isten?.
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!
Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője Készítette:Adonyi Dávid
Közösségi portálok használata
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
Fekete István január 25. – június 23..
Kína hegyes tájai Kínai tanácsok.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Honoré de Balzac ( ). Ifjúkora A család eredeti neve Balssa volt. Apja, Bernard-François a császárság idején, mint hadsereg-élelmezési tiszt,
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Olvasd lassan és csendben!.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Nemes Nagy Ágnes.
Készítette: Sümegi Dániel
The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
2012 VIVA. VIVA – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével, nemzetközi és hazai fejlesztésű tartalmakkal Csatorna infók Az 1997-ben.
Steventon falujában született december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően.
Voltaire és Rousseau 23/B.
Irodalom filmen. 1. Bevezetés A mozi, a film jelentősége a 20. századi európai (amerikai) kultúrtörténetben.
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Petőfi és a média 27/A.
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
A történet egy gimnazista lányról szól, akinek nem olyan átlagosak a napjai, mint a korabeli lányoké. Daiana nem a Földön született, hanem egy másik világban.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Kalapos Éva D.A.C..
Olvasd lassan és csendben!
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
A Csongor és Tünde forrásművei
Bölcsességek, aforizmák
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
Egy fiatal nő várakozott egy nagy repülőtéren, hogy fel- szálhasson a repülőgépre...
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
ÖSZINTE Horoszkop KLIKKELJ A KEPEKRE
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
A Nök 10 %-a került szerelmi kapcsolatba az elsö alkalommmal.
Készítette : Kovács Máté 10.d
Készítette: Prumek Zsanett
Szabó Magda : Abigél.
Szájbergyerek vagyok! Részlet egy digitális függő lány naplójából.
Madách Imre: Útravaló verseimmel
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

Különös teremtmények Soós Alexandra

Előzmény A Gatlin nevű kisvárosban újonnan érkező Lena Duchanes hamar felkelti Ethan Wate érdeklődését. A fiú elvágyódik a szerinte reménytelenül unalmas városkából,ám rövid időn belül annyi izgalom zúdul rá amennyire sosem számított:Lena ugyanis természet feletti képességekkel bír.Lena és Ethan bimbózó szerelmét Lena családjának sötét öröksége veszélyezteti,és a lány igéző,akinek a 16. szülinapján örökre eldől:a Fényé vagy a Sötétségé lesz-e,a jó vagy a gonosz oldalára áll-e.

Az írókról Kami Garcia Margaret Stohl Csak úgy mint Amma,nagyon babonás és mint minden tiszteletre méltó házi asszony,maga készíti a süteményeit,és sosem vesz mélyhűtött réteslapot. Vannak rokonai az AAFL-ben, de még nem vett részt egy újrajátszáson sem. Kami a George Washington Egyetem halgatója volt,és tanári diplomát szerzett. Kisgyerekek és tinédzserek számára szervez olvasóköröket Margaret Stohl Nagyon hasonlít Lenához, őt is az írás mentette meg a nagyobb zűröktől tizenöt éves kora óta. Sok népszerű videójáték tervezője, két kutyája és kedvenc karakterei után kapta a nevét: Zerda és Kirby. Margaretet az Amhers és a Yela egyetemeken kötelezte el magát. Az amerikai irodalom mellett, mester fokozatát angolból szerezte a Stanfordon

Kim Garcia Margaret Sthol

Szereplők Lena Duchnanes Etan Wate Macon Ravenwood Ridly Duchanes Mrs. Lincoln Amma Link Amily Asher Aunt Del

Versek és Idézetek „Volt egy átok. Volt egy lány. És a végén Ott volt egy sírgödör” „Ki vagyok én” „Hozz fényt a sötétségbe” „Tizenhat hold, tizenhat éj Tizenhat éve rettegve félsz Tizenhat álmod sírtam tele S csak hullunk hullunk a semmibe”

Olvasói vélemény Bizony ez a könyv is azok közé a kötetek közé tartozik, amik már hosszú hetek (hónapok?) óta a polcomon csücsülnek, de valamiért mindig beelőzte őket más, izgalmasabbnak ígérkező, vagy egyszerűen csak frissebb kiadású regény.  Aztán néhány hete kiadták a könyv alapján megrendezésre kerülő film előzetesét, és újra éreztem magamban a késztetést: ezt olvasni kell. Írta egy olvasói blog a: roni-olvas.blogspot.hu oldalon

A filmről 2009-ben Margaret Stohl valamint Kami Garcia gondoltak egyet, és piacra dobtak egy olyan regényt (majd még további hármat), ami sikeresen ötvözte mindkét nagy sikerű széria legjobb elemeit, ennek köszönhetően remek fogadtatásra talált, és a bevételeket látva azért sem kellett elkezdenünk aggódni, hogy az írók hamarosan éhezni kezdenének. Hollywood lecsapott a sztorira, fogtuk is a fejünket, minek nekünk egy új Alkonyat, még a régit sem hevertük ki, ezúttal azonban az ember úgy jön ki a moziból, hogy nem érzi magát teljesen hülyének. És ez jó. Mert a casting során végre nem egy zombiarcú lányt tettek meg főhőssé, egy új pofikát,Alice Englertet tolnak az előtérbe, aki szerencsére tud is mit kezdeni a feladattal, míg párja, egyik kiskedvence, a végtelenül idegesítő Alden Ehrenreich lett, akit ugyan néha szeretnénk megcsapkodni egy tizenhárom kilós büdös lazaccal, de annyira nem szörnyű, hogy vissza akarjuk követelni a jegy árát.

Alden Ehrenreich(Ethan Wate) Főbb szereplők Alden Ehrenreich(Ethan Wate)

Alden Ehrenreich

Hülyüléssel a csúcsra!!! Sok olyan fiatal sztár rohangál Hollywood utcáin, akik a puszta szerencsének köszönhetik,hogy valaki felfedezte őket- de azt nem sokan mondhatják el magukról hogy maga Steven Spilelberg figyelt fel rájuk. Aldennel viszont pont ez történt! Még 14 évesen készített egy poénos videót, amiben „betört” az egyik haverja házába, felpróbálta a csaj ruháit, és össze-vissza baromkodott a szobájában. Ezt lejátszották a lány egyik szülinapi buliján,ahol a legendás rendező is jelen volt . Spielberg annyira oda volt a srác tehetségéért hogy azonnal összehozta őt a Dream Works vezetőivel. Hát,igen,aki jókor van jó helyen….

Alice Englert (Lena Duchanes)

Alice Allegra Englert 1994. június 15-én született Sidney-ben, Ausztráliában. Édesanyja az Új-Zélandon született, ausztrál, Oscar-díjas rendezőnő, Jane Campion, édesapja Colin David Englert filmkészítő. Van egy öccse, Gabriel, akivel féltestvérek. Alice Sidney-ben nőtt fel, és azokon a helyeken, ahová édesanyját vezette a munkája. "2012-ben Elle Fanning oldalán főszerepet kapott a Ginger & Rosa című filmben. Még 2012-ben készült el egy romantikus időutazásos kalandfilm, a Singularity, melyet akkor a Cannes-i Filmfesztiválon mutattak be, mozipremierjére pedig 2013 őszén kerülhet sor. 2013-ban feltűnt az alacsony költségvetésű In Fear című horrorfilmben. Megkapta Lena Duchannes szerepét egy természetfelettien romantikus filmben, a Lenyűgöző teremtményekben, mely Kami Garcia és Margaret Stohl azonos című regényének filmes feldolgozása. Nem a színészkedés az egyetlen szenvedélye: Alice tehetséges énekesnő, dalszerző és költő, valamint gitáron is játszik

A film többi szereplője Jeremy Irons (Macon Ravenwood) Emma Thompson (Mrs. Lincoln) Emmy Rossum (Ridley Duchaness) Thomas Mann (Link) Viola Davis (Amma) Kyle Gallner (Larkin) Zoey Deutch (Emily Asher) Margo Martindale (Aunt Del)

A Film Február 14-től a mozikban látható!!!!!

Második kötet Beautiful darkness

Bevezető A megrázó temetés után Ethan kénytelen azzal szembesülni,hogy a gyászoló Lena egyre inkább magába fordul,és szándékosan eltávolodik tőle. Ráadásul féltékenyen veszi tudomásul hogy megjelent a színen egy rivális: a rejtélyes természetfeletti lény:John Breed aki Ridley segítségével elhitetik Lenával hogy létezik egy Nagy Gát nevű hely ahol újra önmaga lehet. A lány így elszökik a gonosz párossal. Ám Ethan néhány aggasztó látomás valamint Linkkel a legjobb barátjával, Livvel az Őrzőtanoncal rájön hogy Lenát veszély fenyegeti, így Luccival(egy különleges sziámi macskával) elmennek hogy megmentsék. De hogy ez sikerül-e? A mikor egy Vérfalka liheg a nyomukban és az alattomos Serafine sem adta fel hogy a lányát a saját oldalára állítsa.

Ennyi!