Tudtad-e? Kattints. Tudtad-e, hogy a “The quick brown fox jumps over the lazy dog” mondatban az angol ABC minden betűje használva van? Tudtad-e, hogy.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Az USA Környezetvédelmi Iroda szerint a világon elhasznált müanyag zacskók száma 500 billió és 1 trillió között mozog. National Geographic News September.
A bank, amelyik érted van!
Molnár András bemutatja. MARIBORSKI VÁR (GRAD) KASTÉLY HELYTÖRTÉNETI MÚZEUM.
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Agytorna. Érdekes kis feladatsor. Érdemes végig csinálni.
Mr. Bean 14/B. Jellemvonásai • Rowan Atkinson alakítja • Jacques Tati által megformált Monsieur Hulot ihlette Atkinsont • „Egy gyerek, egy felnőtt férfi.
Fáradt vagyok! Miért vagyok fáradt? Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát! Azért vagyok fáradt, mert.
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Alaszka.
Ezennel bemutatjuk a Bunkósági Rt. legújabb találmányát……
The future A jövő.
A hosszúság mérése.
Érdekes tények a nagyvilágból
TÖRTÉNETE.
ACT UP akció ACT UP ACT UP: Gran Fury
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
SABIAS QUE… Érdekességek… ILMS SABIAS QUE… Az emberi szív olyan erős nyomást képes kifejteni, hogy a vér akár 10 méter magasra is kilövellhetne.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
A trópusok működése. „fogom a kezed mint kagyló a gyöngyöt zene a lelket börtön a gyilkost mint egyenlítő fogja a föld fűrész foga a fa derekát” (Nyilas.
ANGOL-AMERIKAI HETEK május II. Rákóczi Ferenc Általános és Művészeti Iskola, Óvoda, Könyvtár Készítette a 7. osztály kiscsoportja.
Készítette:Szőke Gréta
Erről a hídról a következő kockán kapsz információt:
Ókori görög régészeti leletek
ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN
The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
A vízhiány, mint a globális felmelegedés egyik súlyos következménye
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Szerkesztette: Ballán Attila
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
The Magic Tap. Magic tap, which appears to float in the sky with an endless supply of water. In actuality, there is a pipe hidden in the stream of water.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
TUDTAD?.
Nem más csak egyszerü logika!
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
mint ami mások szerint szükséges!
Készítette: Pelsőczi Gergő
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
SABIAS QUE… Érdekességek… Bohóságok… Hahaha… ha… fransis ( munkatársi csapat épités)
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Készítette: vígh Ramóna 10.a
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Máté András H 14:00-15:30, i/221.
1 „Még korunk szélhámosainak is tudósnak kell magukat színlelni, mert különben senki sem hinne nekik.” C.F. Weizsacker.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y ! A mobiltelefon ölhet !
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
Világjárványok az emberiség életében
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Mit mondanak a nők, amikor rajtakapják őket?. Az angol: Darling, ha időben tájékoztattál volna mikor jössz haza, elkerülhető lett volna ez a mindkettőnknek.
Samuel Morse
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Bajnóczi Krisztián.
Az orosz piac lehetőségei február 1. Miskolc Dr. Szécsiné Bányai Ilona.
A VILÁG 50 csodája ..
Túlnépesedés 1.
Mi számít? A műveim? Én mint költő?
Előadás másolata:

Tudtad-e? Kattints

Tudtad-e, hogy a “The quick brown fox jumps over the lazy dog” mondatban az angol ABC minden betűje használva van? Tudtad-e, hogy az első hitelkártya az American Express volt, 1951-ben lett kiadva?

Tudtad-e hogy, hogy a világon London volt az első város egymillió lakossal, és ma csak a 13. legnépesebb város, 8 millió emberrel? Tudtad-e hogy, Bronx-on kívül, a New York-i városrészek mindegyike szigeten fekszik?

Tudtad-e, hogy ha Barbie baba életnagyságú volna, 2,28 méter magas volna, és a méretei lennének? Tudtad-e, hogy Cher énekesnő a „Moonstruck” film szerepében Oscar díjat nyert?

Tudtad-e, hogy Hollandiában pénzbüntetésre számíthat az, aki nem használja a vásárlókocsit az önkiben? Tudtad-e, hogy a denevérek amint a barlangból kirepülnek mindig bal felé fordulnak?

Tudtad-e, hogy a nejlon harisnya szénből és petroleumból készül? Tudtad-e, hogy az Egyesült Államoknak Kennedy volt az első és egyetlen katolikus elnöke?

Tudtad-e, hogy a Ben Hur film szekeres jelenetében egy kis piros autó látható a távolban? Tudtad-e, hogy az orosz "Sztálin" szó “vasember”-t jelent?

Tudtad-e, hogy a kifogott halak ¾ részét élelmiszernek használják, a maradék pedig szappan, ragasztó, margarin vagy műtrágya gyátásra van szánva? Tudtad-e, hogy egy átlagos irodai asztalon 400-szor több baktérium van, mint egy WC-ben?

Tudtad-e, hogy Nicole Kidman színésznő retteg a pillangóktól? Tudtad-e, hogy Bruce Lee filozófiát tanult a Washington-i Egyetemen?

Tudtad-e, hogy az első CD-t Amerikában adták ki "Born in the USA" cimmel és Bruce Springsteen énekelte? Tudtad-e, hogy Muhammad Ali ökölvívó 12 évesen kezdte az ökölvívást, miután ellopták kerékpárját, és egy rendőr azt tanácsolta tanuljon meg bokszolni?

Tudtad-e, hogy azok az emberek, akik kávéznak, gyakrabban élnek nemi életet, mint azok, akik nem kávéznak? Tudtad-e, hogy a híres Dzsingisz Kán, közösülés közben ágyban halt meg?

Tudtad-e, hogy az alkoholtartalmú italok tartalmazzák mind a 13 ásványt ami szükséges az emberi élethez? Tudtad-e, hogy a golf Hollandiából ered?

Tudtad-e, hogy a Mount Everest ott ahol a két nagy tektonikus lemez összeér, évente még mindig mintegy négy millimétert emelkedik? Tudtad-e, hogy Mexico City átlagosan 10 centimétert süllyed évente, 10-szer gyorsabban, mint Velence?

Tudtad-e, hogy Los Angeles igazi neve El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles? Tudtad-e, hogy a velencei gondola 280 darabból és nyolcféle fából készül?

Fordította: Nos, most már tudod! Köszönöm,hogy megnézted.. Tudtad-e, hogy a maximális sebesség, amellyet eddig kerékpárral elértek 268 km / h, és azt Fred Rompelberg érte el? Tudtad-e, hogy a jegesmedvéket jellegzetes szőrméjüknek köszönhetően, szinte lehetetlen infravörös kamerával észlelni?