Florida Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
MHT Országos Vándorgyűlés
Kárpátalja 4.Nap Igaz magyarnak lenni akkora teher , hogy aki sokat viseli, megerősödik. /Wass Albert/
A harmadik közösen szervezett nemzetközi tábor Hangok és akciók – zenélés tapasztalat útján Furuboda
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Miért érdemes francia nyelvi képzést választani? Franciául a világ minden részén beszélnek: az öt földrészen összesen több mint 200 millió ember beszél.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Manhattan a sivatagban
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Alaszka.
Üdvözlöm Önöket a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés Konferencián! Harkány, Magyarország Június 2009 John Heisdorffer Az Iowai Szójaszövetség elnöke.
II. sz. Belgyógyászati Klinika
Róma.
Róma az örök város.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
TÖRTÉNETE.
A Dél-alföldi régió népessége, népesedési folyamatai
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
A mérsékelt övezet 1..
A tundrától a trópusokig
FÖLD NAPJA 2008 április 22..
2008 április 22.. A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre április 22-én.
Időszakosan változó és helyi szelek
Leíró éghajlattan.
A világ szubtrópusi monszun területei
Fukusimai atomerőmű-baleset
FÖLDRÉSZEK.
A Balaton földrajza.
MONSZUNOK.
Környezetvédelmi kommunikáció a gyakorlatban
Demográfiai válság: Hová tartasz Nógrád megye?
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
Benkovics László, február 2013
2012 MTV. MTV – Alap információk Lead Ifjúsági szórakoztató csatorna, zenével és nemzetközi reality tartalmakkal Csatorna infók Az MTV több, mint 30 éves.
Ausztria Valacsay András.
Barcelona Hamar Márk.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Szép esténk lesz…? Varga Mihály október 14. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Országgyűlés Képviselőcsoport Gazdasági Kabinet FIDESZ GAZDASÁGI KABINET.
Bali Mihály (földrajz-környezettan)
A monszun szélrendszer
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Dubai "Egy más világ".
Lengyelország.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
A világ 20 -ik legnagyobb városa – Beijing, Kína 12 millió lakossal.
PAULÍK Szabolcs BELGIUM 8.A.
Liechtenstein Kováč Sofia 8.a.
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Francia Köztársaság.
DUNA A MAGYARORSZÁGI SZAKASZA ÉS DUNAPARTI MAGYAR VÁROSOK.
Francia Köztársaság.
A televíziózás története
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Sao Paulo.
Egy forgalmas koppenhágai úton történt vizsgálat szerint a helyszínen a PM10-szennyezettség több mint fele a városon kívülről származik, közel fele pedig.
Mérsékelt övezet Nincs merőleges delelés Minden nap felkel/lenyugszik a Nap Nyugati szél uralma 4 évszak Felosztás: 1. Meleg mérsékelt öv – 15-20C évi.
Túlnépesedés 1.
Svédország és Balti államok
25. ÉGHAJLAT.
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
8. HEGYVIDÉKI ÖVEZET ÉGHAJLATA.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Előadás másolata:

Florida Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee Legnagyobb városa: Jacksonville Legnépesebb városa: Miami

Florida Éghajlata Az államnak párás szubtrópusi éghajlata van. A tél és az ősz enyhe és viszonylag száraz, a tavasz és nyár meleg és párás. A legalacsonyabb hőmérséklet júliusban 32-35 °C között ingadozik, míg a legalacsonyabb januárban 4-7 °C között van. Floridát a napsütés államának is nevezik, de viharos idő gyakran előfordul, főleg az állam középső részén.

Hírességek Floridából Trick Daddy, Rick Ross, Flo Rida, Trina, Brisco, T-Pain, Pitbull, Plies… Floridában a repp zene nagyon elterjedt.

FLORIDA érdekességei Floridában (Orlando) található a világ legnagyobb vidámparkja a Disneyland: Disneyland a Walt Disney által 1955-ben létrehozott szórakoztató park. Több részre van felosztva, mint például: Sea World (tengeri élet), Universal Studio, Epcot, Disney-MGM Studios, Animal Kingdom Park és Magic Kingdom Park.

Walt Diney World Térképe

A NASA az: Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (National Aeronautics and Space Administration), melyet 1958. október 1-jén hoztak létre, jelenleg a világ legnagyobb űrkutatással foglalkozó szerve. 2007-es költségvetése elérte a 16,3 milliárd dollárt. Az Apollo-12 asztronautái a Holdon meglátogatták a Surveyor-3 leszállóegységet.

Ez lenne az---

MIAMI Miami egy világváros: Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A 2007-es becslés szerint 409,719 lakosa van, ezzel a Miami agglomerációs régió legnépesebb városa, ami a hetedik legnagyobb agglomerációs régió az Egyesült Államokban, közel 5,4 millió lakosával. Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon. 2008-ban Miami-ban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m Négy Évszak Hotel Torony az államban a legmagasabb, és az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete. Miami ad otthont Florida állam felhőkarcolóinak 9/10-edének. A város 2008-ban első lett "Amerika legtisztább városai" listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.

MIAMI zászlaja-

Érdekességek Miamiban A Miami helyszínelők…! CBS-sorozat, A helyszínelők spinoffja. Akárcsak az eredeti Helyszínelők, a Miami is egy csapat törvényszéki tudós munkáját mutatja be. Napjaink Miamijában, Floridában játszódik, illetve Miami Beachen. Az Egyesült Államokban forgó sorozatot több tucat más országban is sugározzák. Az epizódonkénti átlagos húszmillió néző a péntek első számú műsorává teszi, s egyben az egyik legnézettebb programmá Észak-Amerikában. 2006-ban a Reuters jelentése szerint a Miami helyszínelők "a legnézettebb amerikai sorozat a világon". A nemzetközi terjesztésért az Alliance Atlantis felel.A csapat rejtélyes és szokatlan haláleseteket vizsgál, hogy megállapítsák, ki ölt meg kit és milyen módon, s emellett más bűnügyeket is felgöngyölítenek, úgymint nemi erőszak.Jerry Bruckheimer, a sorozat producere elmondta, azért indították el a Miami helyszínelőket, hogy ők készítsék el A helyszínelők első spinoffját.

TENISZ Verseny: férfi/női Helyszín: Key Biscayne, USA Borítás: Kemény Első verseny: 1985 Del Potro VS. Rafael Nadal 2009 ----------------------------

BOCA RATON Boca Raton amerikai település, Palm Beach Megyében. Florida államban helyezkedik el. Boca Raton a legnagyobb város West Palm Beach és Pompano Beach között. Bocában játszódik a Marley & Me nevű film amiben Jennifer Aniston és Owen Wilson a főszereplők. A film Mizner Parkban is játszódik ami egy gyönyörű “park”. Mellesleg Bocában születtem.

Boca Raton

Marley & Me

Mizner Park