Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
Advertisements

ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
A Musicmix fő célcsoportja a 15 és 29 év közötti korosztály Forrás: AGB Nielsen Médiakutató Kft, %-kal magasabb a 15 és 29 év.
Könnyűzenei Lexikon Queen.
A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.
Harry Potter. Harry Potter kezdete  J. K. Rowling írta. Első kötete ben jelent meg.Az első kötet után a többi világ sikert aratott. A Harry Potter.
A házasság még nem a mennyország
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Mr. Bean 14/B. Jellemvonásai • Rowan Atkinson alakítja • Jacques Tati által megformált Monsieur Hulot ihlette Atkinsont • „Egy gyerek, egy felnőtt férfi.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
Hátsó épület Nappali Zene szoba.
ADVENT.
TomorrowLand.
Két tenorista igaz története.
Két tenorista igaz története Talán hallottad már ezt a történetet a három tenoristáról, akik közös énekükkel meghódították a világot: Luciano Pavarotti,
ADVENT ANGYALAI.
“13 tanács egy életre".
Halász Péter Zsolt – HAPPAAI.ELTE. Tagok  John Deacon Basszusgitár, ének  Brian May Gitár, ének  Freddie Mercury Billentyűsök, ének  Roger Meadows.
Bogdán András Péter EHA kód: boaqadi.elte 1.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Készítette: Somogyi Károly
TÖRTÉNETÜK -60as évek kezdete: Roger Waters, Nick Mason, Rick Wright – Syd Barrett csatlakozása → új irány, új hangzás, új stílus -Zenei kísérletezgetés,
Készítette: Varga Zsolt 9/A
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Tagok, Története, Zenei – stílusuk, albumborítók.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Zene: Claydeman Klikkelj!
Milyen öregek vagyunk?. Az idei egyetemi gólyák közül sokan 1988-ban születtek... Ekkor Te már tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani...
Készítette: Werner Gábor
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Liszt Ferenc 26/C.
A haldokló beteg ápolása
Olvasd lassan és csendben!.
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
Készítette: Hendrich Kíra
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
ISTEN hozott köztünk!.
Könnyűzenei lexikon. - Bevezető - A zenekar története Tagok - Diszkográfia.
Tim Burton filmjei. Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: augusztus 25 Születési dátum: augusztus 25 Születési hely: Burbank, California.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Olvasd lassan és csendben!
Isten mondta.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Justin Bieber.
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent Bernadette.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
BENI B E N I BENI TÖRTÉNETE ÚGY KEZDŐDÖTT, MINT EGY MESE, VAGY MINT EGY ÁLOM… ÉLT BUDAPEST XVI.KERÜLET VILLŐ U. 9.SZÁMÚ HÁZBAN EGY CUKRÁSZMESTER ÉS A.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
Képek: Szentesi Gyors.
Vörösmarty Mihály Készítette: Koch Sámuel, Kalmár Alex Leon, Zsák Ármin, Szula Milán.
Wolfgang Amadeus Mozart
Előadás másolata:

Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA

Meghalt Michael Jackson amerikai popénekes. A sztárt kómában találták meg a házában a kiérkező mentők, akik a kórházban még egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az énekes halálát szívleállás okozta.

Sokgyermekes családban nőtt fel, nyolc testvére közül négy fivérével pályája kezdetén Jackson Five néven lépett fel, majd később a The Jacksons néven.

The Wiz – Óz 1978-ban kapta meg a madárijesztő szerepét az Óz musical-ben szerelme Dianna Ross oldalán.

1979-ben látott napvilágot Michael első önálló szólóalbuma, az Off the Wall 10 millió példányban kelt el, olyan slágerekkel, mint a Don't Stop 'Til You Get Enough és a Rock With You.

Michael megfogadta, hogy ő készíti el minden idők legjobb albumát, amelyen minden szám egyedi, és kislemezként is megállná a helyét. Így jelent meg 1982 decemberében a Thriller, amely több mint eladott lemezzel napjainkban is a legtöbb példányszámban elkelt zenei anyag. Thriller

1985 Lionel Ritchievel megalkották a We Are the World című dalt, melyben Diana Ross, Tina Turner, Bruce Springsteen, Quincy Jones és sok híres sztár is részt vett. Afrika támogatása volt a cél.

Bad megjelenése Nemcsak az USA-ban de Európában is nagy sikert aratott, 5 száma sokáig listavezető volt, ami még ma is rekordnak számít! A Bad turné, ami ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt.

1989 – Moonwalker című film megjelenése Michael Jackson varázslatos zenei utazásra hívja a nézőket, amelynek során felidéződnek az énekes- táncos pályafutásának legfontosabb állomásai. A film második részében Michael legyőzi a világuralomra törő gonoszt.

Dangerous megjelenése Az első 18 hónapban több, mint 17 millió példány kelt el a lemezekből. A koncerteken soha nem látott tömegek jelentek meg, a jegyek jóval előre elkeltek. A lemezen és a klipekben számtalan híres ember működött közre, többek között: Stephanie monacói hercegnő, Slash, Eddie Murphy, Iman, Michael Jordan, Naomi Campbell.

1995 – History megjelenése A lemez nagy sikernek örvendett az egész világon, Michael pedig koncertkörútra indult. A két részes turné újabb rekordokat döntött, s végre Magyarországon is élvezhettük ennek a zseniális művésznek az előadását. Beharangozó dalát Budapesten forgatta.

1994-ben Jackson elvette feleségül Elvis Presley lányát, Lisa Marie Presleyt, két évvel rá elváltak. Nászutasokként első útjuk Budapestre vezetett, ahol pár kellemes napot töltött ek el. A History lemez világkörüli turnéjának ausztrál állomásán vet te feleségül a bőrgyógyászát, Deborah Jeanne Rowe-t, akivel akkor találkozott, mikor egy pigment- hiányos betegséggel diagnosztizálták. Tőle született Jacko első két gyermeke, Michael Joseph Jackson, és Paris Michael Katherine Jackson ben elváltak.

Michael Jackson annyit jótékonykodott, hogy még a Guinness- rekordok könyvébe is bekerült, mint a legjótékonyabb híresség a világon. Nelson Mandela-alapítványtól kezdve az UNESCO-n át a Vöröskeresztig, mindenhol tevékenykedett, és jótékonysági akciókban is részt vett.

Ritka betegségben szenvedett, ahiánybetalfa-1-antitrypsin hiányaban, ami azzal jár, hogy a tüdő és a máj fokozatosan tönkremegy. A sztárnak már komoly belső vérzései voltak, melyeket az orvosok a szervezet legyengülése miatt egyre nehezebben tudtak elállítani. Állandó fájdalomcsillapítókon élt.

2009. március 5-én bejelentette, hogy 10 koncert erejéig visszatér. A koncertek száma 50 lett a hatalmas érdeklődés hatására. Visszatérés Beállított két újabb rekordot: egy embert ennyien nem láttak még egy helyen fellépni (O2 Aréna), és az ő koncertjeire keltek el leghamarabb a jegyek az egész világon, a Guiness Books of World Records mérései szerint minden másodpercben 2 jegyet adtak el.

2009. június 25-én a popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában rosszul lett. Mikor a mentők kiérkeztek hozzá, már nem lélegzett, kómában volt. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, majd egy Los Angeles-i kórházba vitték. Az énekes halálát két órával később, 14:26-kor állapították meg. Halála bejelentése után milliók gyászolják világszerte. Sokan még ma sem hiszik el hogy a popcsillag halott. Egy ártatlan szeretettel teli ember volt aki vonzotta magához a szeretetre éhes embereket! Michael, nyugodj békében! Az angyalok vigyázzanak rád!

A világ a Michael Jackson halálával egy páratlan zenei tehetséget vesztett el, aki életében 15 grammy díjat vett át!

Egy csillag volt, mely örökké ragyogni fog!

Készítette: Kiss Barbara