PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutató-készítés PowerPoint.
Advertisements

A bemutató készítés bemutatója
Bemutató-készítés PowerPoint.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Microsoft Office Programcsalád
Felkészítő tanár: Lámfalusi Réka
Prezentációkészítés Feladat: 12 képből álló non-lineáris multimédiás
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
4. Feladat (2) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Microsoft PowerPoint 97 Gyorskalauz
Készítette: Szobonya Ferenc
BEMUTATÓTERVEZŐ PREZENTÁCIÓ-KÉSZÍTŐ program
A bemutató készítés alapjai
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
Microsoft Office WORD 2007 Formázás
1. Akciógombok elhelyezése
A körlevél készítésének menete
PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉS (előadás készítés) (bemutató készítés)
A Microsoft Corporation terméke
Egyéni animációk készítése
,,Én így tanítanám az informatikát”
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Egyéni animáció készítése
Informatikai alapszoftverek
A bemutató készítés alapjai
Microsoft Access Menük és eszköztárak.
Microsoft Office Programcsalád
A hatásos prezentáció jellemzői
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
3. feladat Könyvkiadó reklámozása (kirakat típusú vetítés)
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
Prezentáció a prezentációról
Prezentáció készítése Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Bevezetés az Openoffice Impress használatába.
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Bemutatókészítés Szövegek, képek és egyéb objektumok vetíthető diakocka-sorozaton való elhelyezése. Az adatelemek pozícionálási és formázási beállítása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
PPt áttérés tanfolyam tematikája Hallgató neve.
Készítette: Kiscsatári Nóra
Prezentációk készítése
1 1 1.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
A prezentációkészítés
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
A bemutató készítés alapjai. Alapfogalmak Multimédia ➲ Olyan programok és hardvereszközök, amelyek az ember több érzékszervére hatnak. (Általában a látásra.
Számítógépes programok használata
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Prezentáció készítése Ms. Office Power Point programmal.
Összeállította: Juhász Tibor – 2006 – Prezentációk 5. Bemutatók tervezése.
Összeállította: Juhász Tibor – 2006 – Prezentációk 4. A prezentáció bemutatása.
3. Táblázatok és diagramok
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Microsoft® Office PowerPoint® 2007 – ­oktatóanyag
Windows Movie Maker.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Multimédia.
Ültetési rend létrehozása
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
A dia beszúrása a bemutatóba
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
POWERPOINT Bemutató készítése.
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből. A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg.

BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE A Formátum Betűtípus parancsával megváltoztathatjuk a cím betűtípusát és színét. A diavetítés áttűnés parancsánál válasszuk a Kifelé tágítást. Megjelent a cím és a PowerPoint emblémája. Az animálás testreszabásával az embléma közvetlenül a cím után jelenjen meg.

BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE Megjelent a cím de a típus már Arial helyett Verdana típusú és piros színű. Az animálás testreszabásával, az embléma a cím után jelent meg. Kifelé tágítással jelent meg a dia. Ezen a dián a két helyőrzőbe írt szöveg animálással, csoportosítva jelenik meg.

Kép beillesztése ClipArtból A Beszúrás Kép parancsával történik. Animálás: az itt megjelenő eszközsorok gombsoraival hajtható végre.

Képek szerkesztése Az egér jobb oldali gombjával a helyi menü jelenik meg. Kattintsunk a Látszik a kép eszköztárra. A kontrasztot és a fényerőt változattuk, keretet adtunk hozzá és a képet átszíneztük.

A két kép összehasonlítása

Eltérő diaminta létrehozása Válasszuk a Formátum menü Dia színválasztéka parancsot. Itt a a hátteret és a betűk színét változtattuk meg. Kijelöltük az Árnyékot az S betűvel, a betűk így árnyékoltak lettek.

Diagram beillesztése a bemutatóba Beillesztés előtt a Formátum Beépített elrendezések paranccsal választottuk ki ezt az elrendezést. Ez az eszközsoron levő mintadiagram.

A diagram részeinek animálása A diagram területére kattintva a jobb oldali egérgombbal megváltoztatjuk a diagram mintáját, és a felirat keretbe került. A diagram részeit animálással jelenítjük meg.

Zene, hang és mozgókép hozzáadása A Beszúrás menü mozgóképek és hangok parancsával elvégezhetjük a műveletet. Beszúrhatjuk a mozgóképet vagy hangot fájlból vagy gyűjteményből. Zenei CD lejátszását is elindíthatjuk. A következő dián egy mozgóképet láthatunk a fenti műveletek elvégzésének segítségével.

Film megtekintése Dián akár videót is megtekinthetünk.

Diabemutató időzítése Diaidőzítés automatikus beállítása a próba alapján a Diavetítés Időzítéspróba paranccsal. Ha megkezdjük a diavetítést, akkor a megjelenő panel és az előre beállított animálások segítségével az egyes diák megjelenítési idejét és az egész bemutató vetítésének időtartamát előre beállíthatjuk.

Hiperhivatkozások Hiperhivatkozás beszúrása: A Beszúrás Hiperhivatkozás és az akciógombok használatával történik. Az Időzítéssel beállított bemutatóban azonban nem automatikusan jelenik meg a Hiperhivatkozás. A kézjel itt is megjelenik, csak kattintásra tekinthetjük meg az így elkészített hiperhivatkozást.

Hiperhivatkozások Nézzünk meg egy hiperhivatkozást. A bemutató egyik diáján A két kép összehasonlítása. Elhelyezünk egy akciógombot. Az adott diára pedig egy másikat, amellyel visszatérünk ehhez a diához és folytatjuk a vetítést. Mind a két dián kattintsunk a megjelenő gombra.

Animálás utáni színváltás beállítása Az animáció testreszabása panelen állíthatjuk be. A megjelölt rész színét a következő szöveg megjelenésekor változtatja meg. Az Animáció után / Nem vált színt helyett válasszuk ki a színt, amire változtatjuk a megjelenő szöveg színét. Tekintsük meg ezeket a következő dián.

Bemutató mentése Mentés bemutatóként. Mentés másként: ez a bemutató vetítésként van mentve. Mentés úticsomag formában: ha nem a saját gépünket használjuk a prezentáció alkalmával. Mentés HTML formában.

Az animálás alkalmazása Ha egy dián túl sok effektust használunk, akkor a hallgatóság figyelmét a látvány köti le. Nézzük meg ezt a diát különböző animálásokkal.

Az animálás alkalmazása A cím nyújtással jelent meg diavetítő hanggal és színt is vált. Az ábra (a ClipArt alakok kategóriából) és a szöveg színe is megváltozik a megjelenés után.

Az animálás alkalmazása A képet átszíneztük, a cím animálással jelenik meg, színt vált. Minden objektumhoz hanghatást is rendeltünk, a szöveg betűnként jelenik meg.

Megjegyzések előző két diához A színváltás mindig a következő objektum megjelenésekor következik be. A dia legutolsóként megjelenő objektuma nem vált színt. Minden eszközt felhasználtunk az animáláshoz, még az áttűnések is különbözőek. A színváltás beállításánál a kattintást jelöljük ki.

A bemutató utolsó képe A fényképet a telepítő CD-ről illesztettük be. A PowerPoint programot - mint minden más programot - a gyakorlatban fogjuk teljesen elsajátítani.