RD department -Apple Juice bags using guidelines rev 01 / 09032010 Tél : +33 (0)3 26 55 70 10 Fax : +33 (0)3 26 55 70 65 Site Internet : www.smurfitkappa-bag-in-box-tm.com.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
Advertisements

Élelmiszerbiztonsági útmutató
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Szakítódiagram órai munkát segítő Szakitódiagram.
Készítette: Gyűrűsi Attila. Az OECD 428-as irányelv alapján információt nyerhetünk a vizsgálandó anyagok felszívódására kimetszett bőrmintán.
Használati útmutató a DRYTEC
Az alternatívák hátrányai A Biodome előnyei Biodome rendszerek
Számítógépes ergonómia
Készlet késztermékek, alkatrészek, kiegészítő termékek,
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
PRO WEAR.
A KÜLSŐ NYOMÁSKIEGYENLÍTÉSÜ
GÉPKIVÁLASZTÁS.
A nevében köszöntöm az ALFÖLDI FAISKOLÁSOK EGYESÜLETE szakmai továbbképzésének résztvevőit Hegedűs Ágoston PAX 96 Kft.
PVC ajtó beépítés.
Értékesítési tréning ésPAI+. Bárcsak...!... több információt kapnék a termékek elérhetőségéről!... mindig pontos információm lenne a rendelésem összértékéről!...
MON-TEK GENERÁTOR használati útmutató A Mon-Tek Generátor átvétele 1. A Mon-Tek Mo99/Tc99 Generátor szállítása Type A konténerben történik, magassága 41.
Beszerzés K&N Sportlégszűrők
Keménységmérések.
Lapcsere stratégiák FIFO, LRU, OPT, SC
Protective Paint Car Chemicals Variodur aqua - MultFinish Mixable Coating (keverhető bevonóanyag) Professzionális színesfestési javításokra. Védőanyag,
2012. április 26. Dülk Ivor - (I. évf. PhD hallgató)
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
Biológiai talajvizsgálati módszerek
University of Kent arculati kézikönyv
EMC © Farkas György.
Műszaki furnér gyártás
Speciális rétegelt termékek
Ragasztás és felületkezelés
HACCP az élelmiszer-higiéniában
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
1 Balesetmentes, az élethelyzetnek megfelelő környezet.
infor:COM - Fitté tesszük!
Aerosztatikai nyomás, LÉGNYOMÁS
A hőmérséklet mérése.
Tárolási módok, az áruk tárolására szolgáló berendezések, eszközök
Matematikai alapok és valószínűségszámítás
Folyamatirányítás fermentációknál
Tejfogyasztási szokásaink a demográfiai változások tükrében
Energia és takarékosság a háztartásban
Ergonómiai elvek prezentáció készítésekor
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Hőtan.
A nyomdaipar évi teljesítménye a papírkereskedelem tükrében.
Raktári- és kiállítási környezet mérése Mérőműszerek alkalmazásának tapasztalatai MLE vándorgyűlése Sopron, augusztus 17 – 19.
GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT.
HUNINFOR Kft. Szolgáltatás bemutató. Szolgáltatásaink Alapszolgáltatásunk a budapesti használt lakóingatlan-piaci információ és adatszolgáltatás. Kiemelten.
Zsugorkötés.
Kalapács használata.
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
Online értékesítési modellek
Optikai tárolók CD, DVD.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
PVC ablak beépítés.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Pesszárium-Terápia „Dare to care“
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
Passzívházak szellőzése. A szellőző-berendezések tervezésének néhány alapelve -Ne tervezzünk feleslegesen nagy légmennyiségeket, mert az növeli az energiafelhasználást,
 SOKKAL JOBB ÁR-ÉRTÉKARÁNY  Könnyű, egyszerű és kényelmes használat az adagoló palacknak köszönhetően SZEMÖLCSÖK.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Energetikai gazdaságtan
Furcsa jelenségek jég golyók a parton Egy természeti ritkaság, amelyre nincs határozott meteorológiai magyarázat. Ilyen akkor történhet, ha erősen.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
K OVÁCS ANDRÁS, Ph D. E GYETEMI ADJUNKTUS S ELYE J ÁNOS E GYETEM november 25. IX. MRTT Vándorgyűlés, Révkomárom Selye János Egyetem Gazdaságtudományi.
Aknaajtók Szerkezet és biztonság. Aknaajtók.
Olivaolaj Ökológiai minősítéső olaj előállítása .
Címkenyomtatás.
Előadás másolata:

RD department -Apple Juice bags using guidelines rev 01 / Tél : +33 (0) Fax : +33 (0) Site Internet : Használati útmutató a BIB zacskókhoz forrón töltésre Apple Juice BAGS USING GUIDELINES 1 – Az üres zacskók tárolása, szállítása és eltarthatósága  Az üres zacskókat eredeti, zárt kartonban, szobahőmérsékleten, tiszta, pormentes, száraz helyen kell tárolni.  Óvni kell a zacskókat szennyeződéstől, tűző naptól és hőtől.  Az optimális tárolási viszonyok °C hőmérséklet és % relatív páratartalom.  Rövid ideig tárolhatók a zacskók +4°C és +35°C közötti hőmérsékleten, de ilyen esetben felhasználás előtt órán át szobahőmérsékleten kell a zacskókat kondícionálni.  A zacskók a fent leírt körülmények között a gyártási időtől számított 24 hónapig eltarthatók. A raktározás során javasoljuk az úgynevezett FIFO (first in-first out) rendszer alkalmazását, azaz, hogy az előbb érkezett zacskók előbb kerüljenek felhasználásra.  A nyomon követhetőség fenntartása érdekében a zacskóra nyomtatott címkét óvni kell. 2 – A forrón töltés feltételei A tölteni kívánt folyadék mennyisége ugyanannyi legyen, mint a zacskó névleges űrtartalma. Az EVOH átlátszó zacskók (L45E70/amkF/VT-1) maximum 72 o C hőmérsékleten tölthetők. Mivel a zacskó magas hőmérsékleten meglágyul, forrón töltés esetén nagy óvatossággal kell eljárni a töltés során. A megtöltött zacskókat nagyon óvatosan kell a dobozba helyezni, semmi esetre sem szabad ejteni vagy erőltetni. Nagyon kell ügyelni arra, hogy a forró, lágy zacskót ne sértse fel a doboz éles széle vagy sarka. Ügyelni kell arra is, hogy a hűlő zacskó ne legyen kitéve hirtelen hőmérséklet változásnak, mely szintén károsíthatja a terméket. Végezetül, a lehűlés során a következő szabályokat kell betartani:  Ajánlatos a zacskókat fekvő helyzetben, csappal felfelé hűteni, (35-72°C hőmérskleti tartományban) hogy elkerüljük a csapillesztő szelep alakváltozását, mely szivárgáshoz vezethet.  Ajánlatos az egyenletes hűlés érdekében a dobozokat nyitva hagyni, vagy elegendő helyet hagyni a dobozok között.  A forró zacskókat különleges óvatossággal kell kezelni, mozgatni. Ezeket az információkat jóhiszeműleg adtuk meg. Ajánljuk továbbá minden ügyfelünknek, hogy saját maguk teszteljék töltőrendszerüket a teljes elégedettség elérése érdekében. A doboz méretét a zacskóhoz kell igazítani, ne legyen üres tér a zacskó és a doboz teteje között. 3 – zacskó kezelési tanácsok a töltés során  Ne viseljünk a töltés során gyűrűt, ékszert.  Ügyeljünk, hogy körmünk rövid legyen vagy viseljünk kesztyűt.  Viseljünk puha ruházatot, ügyeljünk a csatok, cippzárak egyéb éles ruházati kellékek eltakarására.  Bánjunk gyengéden a zacskókkal.  Semmi esetre se dobáljuk a forró zacskót.  A munkaasztal legyen síma, élek és sarkok nélküli.  A zacskó áthelyezése során a dobozba ügyeljünk a doboz éleire, sarkaira.  Töltés után, kiszállítás előtt legalább 48 óráig tároljuk a kész raklapot és figyeljük az esetleges szivárgást.

RD department -Apple Juice bags using guidelines rev 01 / Tél : +33 (0) Fax : +33 (0) Site Internet : Használati útmutató a BIB zacskókhoz forrón töltésre 4 – A doboz minősége  A doboz méretét úgy válasszuk meg, hogy elegendő hely legyen a zacskó térkitöltéséhez. Ha túl szűk dobozt választunk, a zacskó hatására a doboz kidomborodik, ha túl sok helyet hagyunk, a zacskó csúszkálni fog a dobozban és betöredezik. Az átlagos, helyes ráhagyás az űrméretre 0,5 L.  A doboznak ne legyenek éles szélei. A doboz tetejét a zacskó behelyezésekor tartsuk teljesen nyitva, hajtsuk teljesen félre. A doboz ragasztott alját nyomjuk ki a helyére.  A doboz kartonpapír anyaga legyen sima, éle legyen eldolgozva, hogy ne károsítsa a zacskó falát.  A doboz ne tartalmazzon erős szagot árasztó ragasztót, nyomdafestéket, oldószert stb.  Ne használjunk a zacskón forró ragasztót, amely kihűlés után kemény felületet képezve perforálhatja a zacskó falát.  Ügyeljünk, hogy a doboz zárásakor a zacskó ne szoruljon a doboztető fülei közé. 5 – A megtöltött zacskók szállítási körülményei  Szállítás : A terméket 4°C körüli hőmérsékleten szállítsuk.  A zacskó típusát (film és csap) a várható szállítási körülményekhez kell igazítani. A vevőnek teszteket kell végezni (hogy a megfelelő csomagolást a szállítási körülményekhez illessze) mielőtt ipari méretű megrendelést teljesít, figyelembe véve a szállítás eszközét, a távolságot, a hőmérsékleti és pára viszonyokat. 6 – A megtöltött zacskók tárolási körülményei (Optimális feltétel : hőmérséklet = [4 ; 25]°C Relatív páratartalom = [50 ; 70]%) A késztermék eltarthatósága sok faktor függvénye, nem egyedül a csomagolásé :  A töltés körülményei (légbuborék minimalizálása)  A tárolás körülményei (1 and 25°C közt; relatív pára 70%) A töltés körülményeinek pontos ismerete segíti a zacskó gyártóját a minőség fejlesztésében, illetve a jó partneri együttműködés kialakításában. 7 – Almalé készítése 100% natúrlé A jó minőségű lé kinyeréséhez nagyon fontosak a feldolgozás (préselés, pasztörizálás, töltés) során a jó higiéniai viszonyok. Adalékok és tartósítószer nélkül a lé megtartja kiváló táplálkozásélettani tulajdonságait. Nagytisztaságú gyártás A zacskókat zárt, szűrt levegőjű, klimatizált térben gyártják. A csomagolás „egyutas” fajtája kizárja a kimosásból, újrafelhasználásból eredő kockázatokat. A zacskók nincsenek sugárzással csírátlanítva, de a forrón töltés sterilizálja a levet.