Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT."— Előadás másolata:

1 GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT

2

3 Helyben fejés az állat tartózkodási helyén történik a fejés Ez lehet:
sajtáros, tankos, tejvezetékes

4 Fejőházi fejés

5

6

7

8

9 A tej elsődleges kezelése A tej elsődleges kezelésének célja,
fogyasztásig, illetve feldolgozásig eredeti jellegét és táplálkozási értékét megőrizze A tejet minél hamarabb elkell távolítani az istállóból, és egészséges, tiszta, higiénikus környezetben kell tárolni. A tej elsődleges feldolgozása szűrés a látható szennyeződések eltávolítása a tejből az istálló légterétől elválasztott helyiségben, közvetlenül a fejés után kell végezni hűtés célja, hogy a csíraszám ne emelkedjen alacsonyabb hőmérsékleten a mikrobák életműködése lelassul a fejés után minél hamarabb le kell hűteni a tejet 5 °C hőmérsékletre visszamelegedés ne következzen be hűtő-tároló tartályokat alkalmaznak a tejet a kívánt hőfokra lehűti és az elszállításig tárolja A tartályokban keverőszerkezete elősegíti a tej gyorsabb lehűlését megakadályozza a felfölöződést

10


Letölteni ppt "GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések