A fejtetvességről…. Igenek és nemek, tények és okok…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Kína, Yunnan-tartomány
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
Tanácsok szülőknek és gyerekeknek
Szitakötő Totó.
a terület meghatározása
Ismerje meg bőrtípusát!
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
A fejtetvesség Veszprém Megyei Kormányhivatal
Cf-es Gyermek a családban
Városlakó állatok.
Ízeltlábúak törzse.
ISKOLÁK Az iskolai oktatásban 48 olyan intézmény vesz részt, ahol a komi- permják nyelvet anyanyelvként lehet tanulni. Ez 38,1%-a az iskolák összes számának.
Melyik a kakukktojás? (Miért?)
Ékszerek a terráriumban
Készítette: Rácz Imre Vince Erőss Lajos Református Ált. Isk.
Gyermek, család, társadalom
A haj és a szőrzet ápolása
Szociális tanulás formái
Tanácsok szülőknek és gyerekeknek
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
Bringázz a munkába! őszi kampánya Előadó: Varga Andrea Magyar Kerékpárosklub.
MENEKÜLTEK INTEGRÁCIÓJA A MAI MAGYAR TÁRSADALOMBA ÁPRILIS 15. Készítette: Majer Zsuzsanna Konzulens: Kóbor Krisztina.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Szerző: a szövegek és képek az internetről
VII. NEMZETKÖZI MÉDIAKONFERENCIA „A MÉDIA HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” SZEPTEMBER , BALATONALMÁDI A középfokú médiaoktatás legújabb.
Hogyan táplálkozik a kagylók többsége?
Rovarok a fákon és a fában
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Színek.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Ektoparazitás fertőzöttség kezelése az azonnal és hosszan tartó fluralanerrel, a klinikum szemszögéből ROB ARMSTRONG DVM DVSc.
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
Gyermekbetegségek A tipikus őszi gondok, a tanulási és koncentrációs problémák megelőzése jó táplálék-kiegészítőkkel.
Forrás: X. Konszenzus füzet Fontos  a megelőzés  a hatékony prevenció érdekében szükséges az összehangolt együttműködés az országos és helyi.
Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.
Egyszer volt, hol nem volt… A fejtetvesség kezelése a 21. században
Most mit tegyek??? Hát persze! KEZELÉS és MEGELŐZÉS!
MEGVÉDENDŐK - MEGELŐZÉS!!!!!!
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT AZ ORIFLAME BEMUTATJA AZ ÚJ & TOVÁBB-FEJLESZTETT HairX hajápoló hajformázó termékcsaládot.
Házi légy Mindenhol előfordul , ahol van meleg és napfény!
SÍTÁBOR Ebben a tanévben is lesz SÍTÁBOR. Hova utazunk: AUSZTRIA OLASZORSZÁG.
Élősködők okozta bőrbetegségek
PAPRIKA.
Mező élővilága.
Ízeltlábúak törzse.
2013/14.. A megvalósítás éve számokban  11 partnerintézmény  összesen 330 óra  iskolánként 3x10 óra  kísérletek 4 természettudományos tárgyból  40.
Bárhová lépsz, ott vannak
Betegtájékoztatás – szisztémás sclaroderma
A dolgok értéke… Készítette: Via "Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa.
KN Munkatankönyv 3. osztály, 1. kiadás Tankönyv 2. kiadás.
Az állatok tanításának módszertana. Az állatok tanításának algoritmusa 1.Az állat neve – Magyar tudományos név – Szinoním nevek – Latin név (érdekességnek)
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
A SZÜLŐI KOMPETENCIA TÁMOGATÁSA A KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÓVODÁJÁBAN Budapest augusztus 31.
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
Százlábúak,rákok és pókszabásúak
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
22.lecke Az állatok légzése
16. lecke Az ízeltlábúak.
Rovarok a vízben,vízparton
Állat-egészségügyi helyzet a kóbor állatokat fogadó intézményekben
Hömérséklet változások
Népegészségügyi szempontból fontos fertőzések a hajléktalan betegellátásban 2015.
A kafferbivaly.
2 mi 4800 ft = ______ ft.
Előadás másolata:

A fejtetvességről…. Igenek és nemek, tények és okok… Medi-Zone Bt Előadó: Singlár Mónika

Fejtetű volt, van és lesz is. Milyen fokú a fertőződés Tények.. Fejtetű volt, van és lesz is. Milyen fokú a fertőződés - Meddig tart a fertőződés - Hány ember fertőződik meg Minden a felismerésen és a felelős kezelés módján múlik! Testvérek, szülők, nagyszülők Barátok, ismerősök Óvoda, iskola, sporttársak

Ma Magyarországon jóval több fejtetves van Tények és okok…. Ma Magyarországon jóval több fejtetves van mint a két világháború között volt. „ A FEJTETŰ DEMOKRATA…….” Szülők tapasztalatlansága , pánik (védőnői vizsgálat) - A fejtetűirtó szerek hatástalansága A fejtetűirtó szerek helytelen használata Utókezelés /serkék eltávolítása/ - Megelőzés, fertőtlenítés

Fejtetű - Személyi igazolvány Név: pediculus humanus capitis (azaz fejtetű) Család: insecte heamatophage (azaz vérrel táplálkozó) Méret: 2-3 mm Kinézete: 3 pár láb mely kampókban végződik, szürke test, mely táplálkozás után vörösre változik kicsi fej és óriási pocak. Lakcíme: A fejtetű az emberi hajas fejbőrön él, közel a tarkótájékhoz, illetve fülhöz, ahol a hőmérséklet a számára a legkedvezőbb. Sem a túlzott meleget sem a fényt nem szereti. Élettartama: A fejtetű 6-8 hétig életképes. Gyermekei: Gyermekei neve: serke. Szorosan megtapadnak az emberi hajszálakon kb. 1 cm-re a fejbőrtől. 7-10 nap alatt lárvává, majd újabb 7-10 nap alatt nőstény vagy hím fejtetűvé fejlődnek ki. A kifejlett nőstény fejtetű naponta 10 petét/serkét rak.

A MEGELŐZÉS fontosabb, mint a kezelés! Parasidose fejtetű riasztó permet Fejtetves személy környezetében a megfertőződés megelőzésére Egyszeri használata a hajas fejbőrre fújva 48 órás védelmet biztosít. - Könnyű és gyors alkalmazni Környezetbarát, hajtógáz nélküli termék - Kellemes illatú - kb. 2 hétre elegendő mennyiség Megszabadulunk az utómunkálatoktól /mosás, vasalás, fertőtlenítés/

Kezelés Ha már megkaptuk, hatékonyan és gyorsan szabaduljunk meg tőle. Azonnal kezdjük meg a kezelést, vizsgáljunk át mindenkit a családban, környezetünket is figyelmeztessük! Mivel kezeljünk?

A 100%-OSAN HATÉKONY SZER Parasidose tetűirtó permet 100%-osan hatékony a fejtetvek és serkéik ellen Természetes növényi olajokat tartalmaz - NEM tartalmaz mérgező vegyi anyagokat - NEM fejlődik ki ellene rezisztencia!!!!!!!! Könnyű és gyors alkalmazni – 45 perc 3 HÓNAPOS kortól adható - Várandós, szoptatós anyák is alkalmazhatják Kellemes illatú

Hatásmechanizmus Hatása a fejtetűre Hatása a serkére tor potroh Megfullasztja a fejtetveket azáltal, hogy elzárja a légzési utat Megpuhítja a fejtetűt védő kitinpáncélt Dehidratál miután átjutott a kitinpáncélon Hatása a serkére A serke Parasidose tetű és serkeirtó permet Feloldja a cementszerű rögzító anyagot A serke leválasztódik a hajról A serke elpusztul

Film

Az elpusztult tetvek és serkék eltávolítása Vegyi kezelés estén: -egyenként lehúzgálni Parasidose tetűfésű Parasidose tetűirtó permet használata esetén: - kifésülni

Tapasztalatok 2009. szeptember-október-november Kisközségi gócokban - védőnői vélemények Óvodákban, iskolákban - tapasztalatok Szülők véleményei Patikusok Cikkek

Viszontlátásra… HAGYOMÁNYOS KEZELÉSRE MEGELŐZÉSRE KEZELÉSRE Ajánlott fogy. ár: 1700 Ft Ajánlott fogy.ár: 2600 Ft Ajánlott fogy.ár: 2300 Ft Ajánlott fogy.ár: 980 FT