A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
Advertisements

SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Mindig meg szoktam állni a hatalmas könyves kirakatok előtt,
legszimpatikusabb maileknek,
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
Erzsébet Amália Eugénia
Az adaptációhoz közeledve – a műfaj problematikájához
ISAAC NEWTON ÉLETE.
Teljes néven:Babits Mihály László Ákos
Ács Tamara – Tóth Cseperke bemutatja. “Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság.
József Attila / / Tóth Márta.
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
ZICHY MIHÁLY.
Jules Verne.
Eleanor H. Porter Az élet játéka.
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
Hamburg, február 3. – november 4. Lipcse.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Zene: Claydeman Klikkelj!
Fekete István január 25. – június 23..
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
A lánchíd története.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Emily Jane Brontë (Thornton, július 30. – Haworth, 1848
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
A pillangó és a virág Zene: Enya, Waterfall Click.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Vérmérsékletem képekben
1905 – 1937 Készítette: Michalek Szilvia
Steventon falujában született december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően.
Mária Terézia trónra kerülése
Ányos István Pál Készítette: Horváth Vivien. Amiről szó lesz… Élete Művei Stílusa Gróf Zrínyi Miklósról című verse Utóélete.
Készítette: Staberecz Dóra
„Női szemmel minden más?!”
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Rajczy Mária Mechtilda
Mikes Kelemen 22/C.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Ljubov Orlova ,Zvenyigorod , Moszkva Zongorista Énekes Táncművész Filmszínész A szovjet filmművészet első igazi sztárja.
Szent Miklós püspök Élete és legendái.
Nikolausz Kopernikusz
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent Bernadette.
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a.
Michael Bay. Magánélete Michael Bay február 17-én született Los Angeles-ben. Bay örökbe fogadott gyermek volt Nagyapja orosz nemzetiségű. A diplomáját.
Teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Habsburg-Lothringen.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
PREZENTÁCIÓ A PREZENTÁLÁSRÓL
Arany János élete és munkássága
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Horthy Miklós.
Kassák Lajos Nézzük együtt….
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Napóleon Bonaparte.
Színpadon Az ember tragédiája
Előadás másolata:

A muzsika hangja Maria Augusta Trapp

Maria Augusta Trapp 1905.01.26-án született Bécsben. 1987.03.28-án halt meg USA-ban. Szüleit korán elvesztette és árva lett. 18 évesen Salzburgban apáca akart lenni. Férje: Georg Ludwig von Trapp. Gyermekei:Rosemarie von Trapp ,Eleonore von Trapp, Johannes von Trapp.

Életrajz 1935-ben elvesztették a pénzüket. A család elkezdett énekelni és hangjukat sok helyen megmutathatták. Háború után megalapították a Trapp család Austrian Relief alapot, amely élelmiszert és ruhát küldött az elszegényedett embereknek Ausztriába. A 1940-es években a család Vermontba (USA) költözött. Georg von Trapp 1947-ben Vermontban halt meg tüdőrákban. A családi énekkar felbomlott. Maria von Trapp szívelégtelenségben halt meg 1987 március 28-án Vermontban. Halála után adták ki ezt a nagyszerű művét.

A könyv A könyvet az Apostoli Szentszék adta ki 2003-ban Budapesten. Eredeti címe: The story of the Trapp family singers. A művet Búzás József fordította. Főszereplő Mária: vidám életrevaló teremtés aki rájön,hogy az apáca élet nem neki való.

Történet A történet az 1930-as években, pontosabban Ausztria német megszállása előtt játszódik. Maria, az árvaként egy salzburgi zárdában nevelkedett és ott apácának készülő fiatal novícia azonban többet foglalkozik az énekléssel, mint zárdai kötelességeivel. A főnökasszony, miután belátta, hogy Mariából sosem lesz igazi apáca, egy feladattal bízza meg. Noha nem szívesen vállalja, egy időre kénytelen a Monarchia bukásával tengerét és hajóját is elvesztett, nyugállományba helyezett tengeralattjáró-parancsnok, Georg von Trapp szolgálatába állnia, akinek felesége halála után dadára van szüksége.

Történet Az egykor szebb napokat látott kastélyban a fiatalon megözvegyült, önmagát nem találó kapitány spártai módon, katonás szellemben neveli hét gyermekét. Maria nehezen viseli a szigorú és öröm nélküli életet a házban, mígnem a papa minden tiltása ellenére titokban megszeretteti a gyerekekkel az éneklést. Maria hamar belopja magát a gyerekek és a báró szívébe.

Történet A szürke kastély hamarosan megtelik vidám dalokkal és harsány zenével, Mária és a tengerészkapitány pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Valójában ezzel veszi kezdetét a világhírű „éneklő Trapp család” igazi története. Azonban elérkezik a német megszállás ideje. Az elkötelezett antináci szellemiségű, osztrák hazafi von Trapp kapitány megkapja behívóját a német haditengerészethez. Két lehetőség marad: behódolni vagy menekülni. Az időközben ismert énekegyüttesé vált család az utóbbi mellett dönt. A Harmadik Birodalomból azonban nem könnyű elmenekülni

A film A könyvből „A muzsika hangja” címmel világsikert aratott film-musical készült Nekem a film jobban tetszett. Nem lehet megunni. A dalok igazán fülbemászóak. Remek film ennyi idő távlatából is.

A film Legnépszerűbb családi filmek egyike. Hat Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót is! Főszerepben: Julie Andrews, Christopher Plummer

Képek

Készítette Nagy Cecilia