Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Aktuális pályázati lehetőségek
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Elérhető támogatások vállalkozásoknak
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Akkreditációs Felhívás Tanácsadók részére Tapasztalatok.
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Humánerőforrás fejlesztés az Ú j Sz échenyi T ervben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Uniós támogatású pályázati lehetőségek vállalkozásoknak.
JVSZ EU Bizottság február 09. „A gazdaságfejlesztési pályázatok módosuló feltételrendszere és a gazdasági válság: könnyítések és kockázatok”
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Európai Uniós pályázatok
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Gazdaságfejlesztési Pályázatok - lehetőségek, tapasztalatok András Lászlóné, igazgató Győr, szeptember 26.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
1 Pályázati lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kecskemét, június 21. Dr. Kónya József.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
K+F+I pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A Vidék fejlesztésének lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP Keretében) Előadó: Veres Marianna Pályázat és Projektmenedzser.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
Vállalkozások versenyképességének biztosítása az európai uniós forrásokkal Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Széchenyi Programiroda tevékenysége az Észak-magyarországi régióban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Új Széchenyi Terv technológiafejlesztés pályázatok mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Társadalmi tudatformálás
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Kincses Róbert ügyvezető
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
AZ FVSZ ŐSZI SZAKMAI NAPJA,
Lorem ipsum.
Társadalmi vállalkozások
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és TÁMOP-2.1.3-11/A TÁMOP-2.1.3-11/B Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

A magyar gazdaság felzárkózási igényei A magyar gazdaság kitörési pontjai és az ÚSZT programjai egyrészt: egy rövid távú, válságkezelési program végrehajtása másrészt egy hosszabb távú, stratégiai jövőkép kialakítása - Gyógyító Magyarország – Egészségipar - Megújuló Magyarország - Vállalkozásfejlesztés – Üzleti környezet fejlesztése - Tudomány – Innováció - Növekedés - Foglalkoztatás - Közlekedésfejlesztés ÁGAZATI és ÁTFOGÓ kitörési pontok

Cél: piacteremtés – piacképessé kell tenni a hazai emberi erőforrást Az ÚSZT egy platform, amely annak ellenére, hogy a gazdaság fejlesztése áll a középpontjában, nyitott arra is, hogy integrálja más, például a humán ágazatokhoz (oktatás, egészségügy) kapcsolódó fejlesztési elképzeléseket nyitott arra is, hogy más, a kitörési pontok között nem nevesített, de magas hozzáadott értéket teremtő, hálózatba szerveződő ágazatok fejlesztési elképzeléseit integrálja nyitott arra, hogy befogadja és beépítse a vállalkozók az önkormányzatok és a különböző kistérségek programjait, projektjeit, javaslatait.

TÁMOP-2.1.3-11/A TÁMOP-2.1.3-11/B Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

A kiírás célja A gazdaság versenyképességének alapvető feltétele, hogy a vállalkozásoknál versenyképes, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel, munkavállalási képességekkel rendelkező munkaerő álljon rendelkezésre. Magyarországon alacsony a kkv-ék munkavállalóinak a képzéseken való részvétele, ezért további ösztönzők szükségesek. A konstrukció célja tehát, hogy a vállalkozások saját forrásaikat kiegészítve minél több munkavállalójuk képzésbe történő bekapcsolódását tudják biztosítani, hogy a képzést is tekintsék saját vállalkozásukba történő befektetésnek.

TÁMOP-2.1.3-11/A TÁMOP-2.1.3-11/B A két pályázati kiírás olyan mikro-, kis és középvállalkozások projektjeit kívánja támogatni, amelyek az Új Széchenyi Terv kitörési pontjaihoz (egészségipar, zöldgazdaság-fejlesztés, otthonteremtés, vállalkozásfejlesztés, közlekedésfejlesztés, tudomány-innováció, foglalkoztatás) kapcsolódó gazdaságfejlesztési támogatást nyertek és a beruházással kapcsolatban konkrét képzési igényük merül fel. Tehát lehet: GOP, ROP, MPA, stb., amennyiben nincs benne képzés, a TÁMOP-ból igényelheti azt.

Pályázók köre TÁMOP-2.1.3-11/A A pályázati kiírásra belföldi - Magyarországon a konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak. TÁMOP-2.1.3-11/B A pályázati kiírásra belföldi - Magyarországon a konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező középvállalkozások pályázhatnak.

Mikro-, kis- és középvállalkozás meghatározása A pályázati kiírásokra kizárólag a 800/2008/EK rendelet 1. sz. melléklete alapján mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülő vállalkozások pályázhatnak. Mikro-vállalkozás: összhangban az Európai Bizottságnak a mikro-, kis és középvállalkozások definíciójáról szóló 2003/361/EK ajánlásával, a KKV kategórián belül mikro vállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amely 10-nél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves árbevétele és/vagy éves mérlegfőösszegének értéke nem haladja meg a 2 millió eurót. Kisvállalkozás: összhangban az Európai Bizottságnak a mikro-, kis és középvállalkozások definíciójáról szóló 2003/361/EK ajánlásával, a KKV kategórián belül kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amely 50-nél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves árbevétele és/vagy éves mérlegfőösszegének értéke nem haladja meg a 10 millió eurót. Középvállalkozás: összhangban az Európai Bizottságnak a mikro-, kis és középvállalkozások definíciójáról szóló 2003/361/EK ajánlásával, a KKV kategórián belül középvállalkozásnak minősül egy vállalkozás, amely minimum 50, de 250-nél kevesebb személyt foglalkoztató vállalkozások tartoznak, amelyek éves árbevétele nem haladja meg az 50 millió eurót, és/vagy az éves mérlegfőösszegük értéke nem haladja meg a 43 millió eurót.

Eljárás Rendelkezésre álló forrás Várható pályázatok száma Támogatás összege TÁMOP-2.1.3.A-11/1 könnyített 4,5 Mrd Ft 1500 db Max. 5 millió Ft TÁMOP- 2.1.3. B-11/1 pályázatos 3,3 Mrd Ft 100 db 1-50 millió Ft Az „A” komponens esetében, amennyiben a pályázó megfelel a kiírás feltételeinek az igényelt támogatásra jogosult lesz.

Támogatható tevékenységek Az alábbi képzések valósíthatóak meg, amennyiben azok az Új Széchenyi Tervben támogatott pályázatban foglalt beruházáshoz/gazdaságfejlesztéshez kapcsolódnak : szakmai képzések (a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdés b), c), e), f), h) pontjában meghatározott képzés); a vállalkozás működésével kapcsolatos képzésekre (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási, stb.); idegen nyelvi képzésekre; számítástechnikai, informatikai képzésekre; munka- és egészségvédelmi képzésekre

Szakmai képzés meghatározása a 1993. évi LXXVI. törvény alapján 1. § (1) E törvény hatálya - a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: felsőoktatási törvény) 11. § (1)-(2) bekezdésében és (3) bekezdésének b) pontjában szabályozott képzés, valamint az iskolarendszeren kívüli hatósági jellegű képzések kivételével - kiterjed minden olyan iskolai rendszerű és a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény (a továbbiakban: felnőttképzési törvény) alapján felnőttképzési tevékenységnek minősülő iskolarendszeren kívüli szakmai képzésre, amely b) az állam által elismert szakképesítés megszerzésére, c) munkakör betöltéséhez, foglalkozás, tevékenység gyakorlásához szükséges képesítés megszerzésére, e) a szakmai tevékenység magasabb szintű gyakorlásához, a mestervizsgához szükséges ismeretek elsajátítására, f) a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok számára szervezett képzésre; h) az elhelyezkedést, a vállalkozást segítő képzésre irányul.

Támogatási intenzitás TÁMOP-2.1.3.A-11/1 A képzés típusa mikro-kisvállakozások esetén De minimis alapján Támogatási intenzitás (csoportmentességi alapján) Általános képzés 100 % 80 %

Támogatási intenzitás TÁMOP-2.1.3.B-11/1 A képzés típusa középvállakozások esetén De minimis alapján Támogatási intenzitás (csoportmentességi alapján) Általános képzés, nem fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetű munkavállaló esetén 100 % 70 % Általános képzés fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetű munkavállaló esetén 80 %

Benyújtás feltételei Pályázatot csak és kizárólag a konvergencia régiókban székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozás nyújthat be; A pályázónak a pályázat benyújtását megelőző év december 31-én minimum 1 főállású alkalmazottal kellett rendelkeznie; A pályázó nem állhat csőd, felszámolás vagy végelszámolás alatt; Kizárólag azon pályázók pályázhatnak erre a kiírásra, melyek az Új Széchenyi Terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöldgazdaság-fejlesztés, otthonteremtés, vállalkozásfejlesztés, közlekedésfejlesztés, tudomány-innováció, foglalkoztatás) ) kapcsolódnak, tevékenységükhöz az Új Széchenyi Terv pályázati kiírása keretében beruházási támogatást nyertek, és a beruházás lebonyolításával kapcsolatban képzési igényük merült fel.

Nyertes pályázók kötelezettségei A projekt teljes időszakában az egy főre jutó teljes képzési költség nem haladhatja meg a 300.000,- forintot; A projekt minimum 3 és maximum 18 hónap alatt megvalósul; A vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzések kizárólag a FAT által akkreditált képző intézmény által bonyolíthatóak le.

Köszönöm a figyelmüket! Kocsorné Kőházi-Kis Eszter osztályvezető Képzési Szakterületi Osztály NFÜ HEP IH 1066 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Tel.: 1/474-7635 Fax: 1/474-7601 E-mail: eszter.kohazi-kis.kocsorne@nfu.gov.hu