Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A harmadik közösen szervezett nemzetközi tábor Hangok és akciók – zenélés tapasztalat útján Furuboda
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Mozduljunk meg! Let’s move! HU-12-E R3 Projekt indító rendezvény Általános ismertető.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
A program elméleti hátterének bemutatása Szász Piroska, pedagógiai szakértő Nyiregyháza, 2009 november 13. Két ország, egy cél, közös siker!
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Mentorrendszer ELTE Mi a mentorrendszer?dv Egyetemünk külföldi hallgatóit segítő önkéntes magyar hallgatókból álló szervezet Students helping students.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
FELKÉSZÍTÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRA Down Alapítvány Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145.
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
A reintegráció lehetőségei
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP B ,,Esély a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek” Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának eredményessége 3.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Európai Uniós ismeretek
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

Nemzetközi Nyári Fews Fejlesztőtábor Magyarországon Balatonfüred, 2006 www.williams.ngo.hu

Célok 1. Megvalósítani egy integrált fejlesztő programot a sérültek esélyegyenlőségének növelésére. A halmozottan fogyatékos fiatalok habilitációját–rehabilitációját célzó tíz napot szerveztünk koncentrált továbbképzéssel és terápiával, a társadalmi beilleszkedés elősegítésére. Kiterjeszteni fiataljaink képességeinek vélt vagy valós határait, a "jé én is meg tudom tenni" érzés meglepetésével együtt. Sok-sok mókát, örömöt, vidámságot csempészni az életükbe.

Célok 2. Nemzetközi, informális oktatási projektet létrehozni, mely elősegítette közös európai kultúránk és örökségünk sokszínüségének, valamint közös alapértékeink jobb megértését, lehetőséget adott a fiatalok szolidaritásérzékének szabad kifejezésére, és segítette a diszkrimináció és a társadalmi egyenlőtlenség minden formájának megszüntetését. Önkéntes résztvevőkkel hasznosítani ezt az egyedülálló lehetőséget olyan pszichológiai kutatások elvégzésére, melyek a Williams szindrómás emberek alvási nehézségeinek leküzdését, és ezáltal tanulási képességeinek javítását célozzák.

Balatonfüred

Helyszín

Előkészítő találkozó

Eligazító értekezlet

Ismerkedési játékok

Közös strandolás

Gasztronómiai kirándulás

Esténkénti szabadidő

Szenzomotoros tréning

Speciális úszásoktatás

Zenei fejlesztés

Zenés gimnasztika

Táncterápia

Hidroterápia

Kutyaterápia

Művészetterápia

Drámaterápia

Kirándulások

Zséda koncert

Országbemutatók

Játék és sport a sportcsarnokban

Záró bemutatók

A tábor kiértékelése

Tábortűz

A záróbuli

A búcsú

Küzdelem a papírokkal 

Konklúzió A tábor fantasztikusan jól sikerült, tehát megérte a sok-sok erőfeszítést. Jobb információáramlás szükséges a partner-szervezetek vezetői, és a résztvevők között. Meg kell próbálni még több résztvevőt bevonni a program tervezésébe még a pályázatírási szakaszban (nem pedig később, amikor nehéz változtatni). „Egy bálnák megfigyelésére szervezett táborba ne hívj meg olyan résztvevőt, aki nem szereti az állatokat és ráadásul a vizet is utálja ”

Különleges értékeink 1. Kimagasló volumen és szervezettség köszönhetően a sok önkéntes tevékenységének is. Ilyen nagy létszámú, nemzetközi, sérülteknek kialakított, integrált fejlesztő tábort még soha senki sem szervezett (13 országra kiterjedő, több mint 207 résztvevővel a párhuzamosan rendezett magyar speciális táborral együtt). „Minden irányba” történő integráció (egészségesekkel, egyéb fogyatékosokkal). A legújabb tudományos eredményeknek is megfelelő, összetett fejlesztési rendszer. Folyamatosan értelmi, mozgásfejlesztési, társadalmi és kultúrális ismereteket szereztek úgy, hogy még élvezték is, mindezzel támogatva az előitéletek leküzdését is.

Különleges értékeink 2. A program sokszínűsége, változatossága. A folyamatos fejlesztések mellett nagy hangsúlyt kaptak az egymás hasonlóságait – különbségeit megismerő – elfogadó együttlétek, elősegítve a fiatalok társadalmi részvételét. Hasonló formában ugyanígy folytatható a program, országonként különböző helyszíneken. Tapasztalatszerzés céljából külső szakértők is bekapcsolódnak a projektbe (pl: egy ír tábor vezetője, vagy saját költségen a román ill. görög vezetők). Generáltuk több partner szervezettségi szintjének növekedését (pl: Romániában és Görögországban a hasonló egyesületek létrejöttét). Rugalmas alkalmazkodás a napi értékelések alapján a kisebb problémák megoldására. A nyilvánosság megteremtésének korszerű módszerei (internet, TV, DVD).

Eredményesség Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy egy független értékelőbizottság véleménye alapján, a 2006 évi nemzetközi fejlesztő táborunk programjával és lebonyolításával megnyertük az elmúlt "7 év egyik legkiemelkedőbb projektje" címet az Európai Unió Irodájától! Sok köszönet, és gratuláció minden résztvevőnek, közremüködőnek és támogatónknak! Az elmúlt hét év kb. 5000 ifjúsági EU pályázatának, kb. 2500 nyertese közül benne voltunk a 21 db. legjobb program között, a saját kategórián belül pedig (Hátrányos helyzetü fiatalok bevonása, fejlesztése) miénk lett harmadik legjobb program a hét év alatt az EU office értékelése szerint ☺. A fentiek alapján ezt a programot benevezték a Brüsszeli Európai Ifjúsági Hét (European Youth Week 2007) 2007 évi Európai Ifjúsági Díjára (European Youth Award 2007)!

Hálás köszönet minden támogatónknak! Hasonlóképpen az anyag összeállításában résztvevő fotósoknak és videósoknak! © MWSzT, 2007