Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
Advertisements

Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Visual Basic for Application (VBA)
Microsoft Office Programcsalád
Word 2007.
Microsoft Excel levelező tagozat
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
Microsoft Navision - Expressz módszertan Általános kezelés
Microsoft Excel 5. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Felhasználó barátság eszközei
Készítette: Szobonya Ferenc
Szövegszerkesztés Alapfogalmak Szövegbevitel Parancskiválasztás
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Excel: A diagramvarázsló használata
Adatbázis-kezelő funkciók
Címsor menüsor ikonsor munkaterület (ikonsor) állapotsor.
Bekezdésformázás.
Dokumentum.
A szövegszerkesztő jellemzői
1. Akciógombok elhelyezése
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Szövegszerkesztés.
Táblázatkezelés Az Excel.
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
Microsoft Excel Diagramok.
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Microsoft Excel 6. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Microsoft Excel 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Elemzések, jelentések készítése
Az Excel táblázatkezelő
Prezentáció a prezentációról
A prezentációkészítés alapjai
Az NVU webszerkesztő program
Kördokumentumok 1..
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Táblázatok.
Bekezdések formázása 1..
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
MICROSOFT WORD 2010 KEZELŐFELÜLETE
Az Office 2007 új grafikus felülete
Táblázatkezelés.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 A munka véglegesítése, nyomtatás.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
Számítógépes programok használata
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Másolás és automatikus kitöltés
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Alapfogalmak Táblázatkezelés 1.. Tartalom Táblázatok készítése Cella, tartomány, munkalap, munkafüzetCella, tartomány, munkalap, munkafüzet Állományok,
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Számítógépes ismeretek
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
Táblázatkezelés Az Excel.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
A dia beszúrása a bemutatóba
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Előadás másolata:

Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás

Gyakorlás Nyissuk meg a szamtech - 'zeusz‘ (Y:)\Excel mappából a PL6_1 munkafüzetet, és végezzük el a a következő feladatokat: Az M2 lapon sorrendezd a listát Helység és azon belül Utca majd Házszám szerint!  Az M3 lapon készíts Szűrést, amelyen csak a csak a csendesrétiek látszanak!

Mentsük el a munkafüzetet a Dokumentumok mappába 6.feladat néven! Az M4 lapon készíts Szűrést, amelyen csak a Csendesrét Szélcsend sori lakosok látszanak! Az M5 lapon készíts Szűrést, amelyen a csendesréti és a zsikómányosi lakosok látszanak! (irányított!!!) Az M6 lapon csinálj részösszeget, amelyen kiírod a Helységek végén a lakosok számát! Mentsük el a munkafüzetet a Dokumentumok mappába 6.feladat néven!

Ablaktábla rögzítése Hosszú listákat nehéz áttekinteni. A mező nevek a lista gördítésekor eltűnik. De van egy lehetőség, amivel sorokat (és oszlopokat) rögzíthetsz az ablak széléhez, amelyek gördítéskor helyben maradnak. Megjegyzés: A rögzítés csak a képernyőre vonatkozik. (Nyomtatásnál máshogy kell beállítani  lásd nyomtatás.)

Sor(ok) rögzítése Görgesd a rögzítendő sort az ablak felső széléhez. Jelöld ki a rögzítendő sor(ok) alatti 1. görgethető sort. Kattints az Ablak  Ablaktábla rögzítése menüre.

Sor(ok) és oszlop(ok) egyidejű rögzítése Görgesd a rögzítendő sort az ablak felső széléhez (... és az oszlopot az ablak bal széléhez). Jelöld ki a rögzítendő sor(ok) alatti (oszlop(ok) melletti) 1. görgethető cellát. Kattints az Ablak  Ablaktábla rögzítése menüre. Ablaktábla feloldása: Kattints az Ablak  Ablaktábla feloldása menüre

Nyomtatási kép A nyomtatási képen meggyőződhetünk arról, hogy valóban minden jó helyen fog megjelenni a nyomtatásban. Sokszor nem fér ki az általunk egy oldalra tervezett tartalom egy oldalra. A lefele és oldalra lelógó táblázatrészek új oldalra kerülnek. A nyomtatási képnél megvan szinte az összes nyomtatást befolyásoló beállítási lehetőség. Ha úgy szeretnénk látni a munkafüzetünket, hogy látszódjanak az oldalhatárok, kattintsunk az „Oldaltöréses megtekintés” gombra a Nyomtatási kép ablak eszköztárján!

Sokszor nem fér ki az általunk egy oldalra tervezett tartalom egy oldalra. A lefele és oldalra lelógó táblázatrészek új oldalra kerülnek. A nyomtatási képnél megvan szinte az összes nyomtatást befolyásoló beállítási lehetőség. Következő-Előző gombbal lehet lapozni. Nagyítás gombbal lehet két nagyítási fokozat között átkapcsolni. (teljes oldal:  M1:1) Nyomtat...gombbal lehet kezdeményezni a nyomtatást. Beállít... gombbal lehet oldalbeállítást végezni. Margók gombbal lehet megjeleníteni és kikapcsolni a margó és oszlopszél vonalakat. (A képen is meg vannak jelenítve a margók.) Bezárás gombbal lehet kilépni a nyomtatási képből. Az állapot soron látszik a teljes oldalszám és az aktuális oldal száma.

Oldalbeállítások Oldal Az oldalbeállításokat elvégezheted a Nyomtatási kép Beállít gombjával, vagy a Fájl  Oldalbeállítás paranccsal. Írásirány: A fekvő táblázatokat érdemes fekvő írásiránnyal nyomtatni (az állókat pedig álló írásiránnyal). Nagyítás: Százalékosan beállítható a nyomtatás kicsinyítése/nagyítása. Gyakran ez az utolsó esély, hogy egy nagy táblázat ráférjen egy lapra. Papírméret: nálunk A4

Margók Élőfej és Élőláb Pontosan beállíthatod a margókat. A nyomtatási területet a munkaterület közepére helyezheted vízszintesen vagy függőlegesen. Élőfej és Élőláb Élőfej (Élőláb): menüből kiválaszthatod a leggyakrabban használt élőfej (élőláb) feliratokat

Lap A Nyomtatási terület mezőben látható az a tartomány, amely nyomtatásra kerül. Ha üres, akkor az egész lapot nyomtatja az Excel. Címként nyomtatandók: Fent ismétlődő sorok: azok a sorok, amelyek minden oldal munkaterületének tetején megjelennek. Pl. 1:1 Balra ismétlődő oszlopok: azok az oszlopok, amelyek minden oldal bal oldalán megjelennek: Pl. A:A

Nyomtatás: nyomtatási opciók Cellarácsokkal: ha üres, akkor nem jelennek meg a nyomtatáskor a cellarácsok. Sorrend: az oldalak kinyomtatási sorrendjét határozhatod meg vele: Nyomtatást befolyásoló Excel parancsok Ha bezárod a Nyomtatási képet, akkor az oldalhatárok szaggatott vonallal jelennek meg a listában.

A Beszúrás  Oldaltörés paranccsal előrehozhatod az oldaltöréseket. Függőlegesen: A parancs kiadása előtt jelöld ki azt a sort, amely az új oldal 1. sora legyen. Vízszintesen: A parancs kiadása előtt jelöld ki azt az oszlopot, amely az új oldal 1. oszlopa legyen. Oldartörés megtekintése nézet (Nézet  Oldaltörés megtekintése) Ebben a nézetben láthatók az oldaltörések, és hogy a táblázat melyik része hanyadik oldalra fog nyomtatódni. A törésvonalakat egérrel lehet mozgatni

Nyomtatás A nyomtatáshoz kattints a Fájl > Nyomtatás... menüre (...vagy a Nyomtatási kép Nyomtatás gombjára). Beállítható: Név: a nyomtató kiválasztása név alapján Példányszám Nyomtatási terület: kijelölt terület/a kijelölt munkafüzet lapok/egész munkafüzet Nyomtatandó oldalak: tól-ig Tulajdonságok: A nyomtató jellemzőinek beállítása: méret, tájolás, felbontás stb. Nyomtatási kép megnézése.

Nyissuk meg a szamtech - 'zeusz‘ (Y:)\Excel mappában lévő PL4_2 Nyissuk meg a szamtech - 'zeusz‘ (Y:)\Excel mappában lévő PL4_2.XLS fájlt! Végezzük el a benne szereplő feladatokat! Mentsük el a munkát a Dokumentumok mappába 7. feladat néven!

Köszönöm a figyelmet!