Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Office Programcsalád
KSHXML2 Adatszolgáltatói kliensek
Operációs rendszerek Beállítások.
Adatbázis kezelés. Hierarchikus modell Legrégebbi modell, ma már nem használatos. Az adatokat fákban tároljuk, ahol minden pont a szegmens adatokat, és.
Az MVC tervezési minta 2. előadás.
Készítette: Szobonya Ferenc
A gondviselői modul az enaplóban
Alapok 2013/2014, őszi szemeszter gyakorlati foglalkozás Automatizálási tanszék.
A körlevél készítésének menete
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Access-Űrlapkészítés
Google earth és a térinformatika kapcsolata
Microsoft Access Vezérlőelemek.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Access Űrlapok.
Microsoft Office Programcsalád
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Többtáblás adatbázisok
Outlook 2003 Második rész.
REFERENCE MANAGER egyénre szabható irodalomkutatási adatbázis.
Egyéb erőforrás-kezelési képességek Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Projektelőterv, projektköltségvetés készítése Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Elemzések, jelentések készítése
Lekérdezések Páll Boglárka A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen.
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
APEX BMF, II. félév.
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
Összetevő- és telepítési diagram
A projekt célja Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat rajzoljon.
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
NIIFI Networkshop március 31. – április 2.PTE Egyetemi Könyvtár Adatbázisba kerülnek a magyar szakfolyóiratok cikkeinek hivatkozásai Szalai László,
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Prezentációk készítése
Az Office 2007 új grafikus felülete
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Készítette: Derecskei Nikolett
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
A projekt célja O Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. O Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat.
Fájlszervezés Adatbázisok tervezése, megvalósítása és menedzselése.
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata október Skultéti Attila
A kedvenc prezentáció készítő szoftverem: PowerPoint 2010
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Windows Movie Maker.
A dia beszúrása a bemutatóba
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
50 időt megtakarító Outlook-billentyűparancs
Előadás másolata:

Verzió 1.1

 Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita

Propszt István Resz János-Antal  Csoportfelelős  Dokumentáció készítés  Import/Export Modul  Tesztelés  Power Point bemutató  Dokumentáció készítés  Adatbázis tervezés  Adatbázissal kapcsolatos modul és függvények  Figyelmeztető  Tesztelés

Rusz Erzsébet Varga Anita  Dokumentáció készítés  Menü tervezése  Gui  Naptár nézetek tervezése  Tesztelés  Dokumentáció készítés  Naptár nézetek tervezése  Naptár nézetek kódolása  Tesztelés

A pontosság a legfontosabb erény, és mi feledékenyek vagyunk. E miatt úgy éreztük, hogy szükség lenne egy jó határidő naplóra.

A konkurencia kínálatában sok szép minden volt, de a letöltésben nem láttunk kihívást. Ezen kívül szerettük volna ki próbálni magunkat csapat munkában.

Minden nap órákat töltünk el levelek küldésével, olvasásával. Ennek következtében a Thunderbird mindig nyitva van, és egyben értesítve leszünk a fontosabb eseményeinkről.

Sok pihenéssel, halasztással. Majd kezdtük a legjobb barátunkat kérdezni Végül Zalánt, hogy induljunk el.

Hello world!

Megbeszélés hogyan csináljuk, majd a munka kiosztása.

 Rendszeres megbeszélések  Heti találkozok, egyeztetések  Folyamatos dokumentáció készítés  Rendszeres Update/Commit.

 Thunderbird kiegészítő  Határidő napló  Események Exportálása/Importálása (.ics)  Naptár nézzetek ◦ Havi ◦ Heti ◦ Napi

 Események kezelése  Események elötti figyelmeztetések A program céljai

 Thunderbird  XUL  JavaScript  CSS  Sqlite

 A plugin szamara biztosítja a keretrendszert.  Grafikus elemek felhasználása: ◦ Menu ( Calendar menü ) ◦ FilePicker ( Fájl kiválasztó ablak – Import/Export ) ◦ StatusBar ( Pontos idő megjelenítése )

 XML alapú, felhasználói felület készítésére alkalmas jelölőnyelv.  Több létező webes szabványon és technológián alapul, mint például a CSS, a JavaScript és a DOM.  JavaScripteket ezen belül importaljuk.  A beimportált JS-ek látják egymás függvényeit.

 Különböző függvények megvalósítása.  Függvények csoportosítása file-onként ◦ dal – Adatbázissal való kapcsolat teremtés ◦ workWhitDb – Adatbázis műveletek ◦ importExport – Események importálásával és exportálásával kapcsolatos műveletek ◦ functions – GUI megvalósítása és kezelése

 Stílusleíró nyelv  Különböző XUL elemek stílusainak a megadása.

 Önálló, kisméretű relációs adatbázis-kezelő rendszer, illetve adatbázismotor  Események eltarolására használjuk.

 Ha a telepités sikeres volt megjelenik a Calendar (Ctrl+C) menü  Menü rendszer: ◦ Calendar  MainWindow  Import/Export  Import  Export  Help

•Ez a fő ablak •Itt található 3 különböző naptár nézet mely fülekkel ( tab) vannak szétválasztva •Monthly (Havi nézet) •Weekly (Heti nézet) •Daily (Napi nézet)

 Az ablak fenti részében található 4 gomb ◦ View Event : Esemény részletes megtekintése ◦ New Event : Új esemény beszúrása ◦ Delete Event : Létező esemény törlése ◦ Modify Event : Létező esemény módosítása

 Monthly ◦ Belépéskor ez az aktuális nézet. ◦ Az aktuális hónapot mutatja. ◦ A mai napot egy today kép jelöli. ◦ Azok a napok melyeken események találhatok „Kék” színel vannak jelölve.

 Weekly ◦ Az aktuális hónapot mutatja Vasárnaptól – Szombatig, 00:00-tol 23:59-ig. ◦ Az aktuális nap „Kék” színel van jelölve. ◦ A mezők alapértelmezetten üresek. ◦ Azok az idő pontok melyeken esemény található az események száma van kiírva.

 Daily ◦ Az aktuális napot mutatja 00:00-tol 23:59-ig ◦ A mezők nevei alapértelmezettként üresek ◦ Azok órák melyekben események kezdődnek kivannak írva a kezdeti perc és az esemény neve.

 (ics) Fájlból vagy fájlba olvashatunk/írhatunk ki eseményeket.  Az Import/Export menün belül találhatunk egy almenüt : ◦ Import ◦ Export

 Egy Fájl kiválasztó ablak segítségével kiválaszthatjuk az importálni kívánt fájlt.  A fájl kiválasztó ablak rendelkezik egy szűrővel mely csak az ics formátumú fájlokat jeleníti meg.  A fájl feldolgozása után beszúrja az adatbázisba az eseményeket.  Végül kiírja, hogy hány eseményt ismert fel és ebből hányat szúrt be az adatbázisba.

 Az adatbázisból lekéri az adatokat és feldolgozza őket.  Egy fájl kiválasztó ablak segítségével kiválaszthatjuk/létrehozhatjuk a fájlt.  A kiválasztót fájlba beszúrja a feldolgozót adatokat.

Kérdések Google is your friend