FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON MEH – EKK * Kopint Datorg Rt. Tartalommenedzsment Divízió 2006.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra Kampány a szavazás napján Előadó: dr. Kovács Zoltán a TVI vezető jogi helyettese 1.
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Kortárs városfejlesztési modellek
Internetbankok Magyarországon
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
E-számlázás Veszprém Lengyel Tibor elnök-vezérigazgató Euroexpert Holding zRt elnök Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Az állam a nemzetközi jog alanyaként Állam = szervezett politikai közösségnek alávetett terület és népesség Állam: a nemzetközi jog (NJ) egyetlen alanya.
Közigazgatási technológia
Adatvédelmi fogalmak.
Államszervezet és közigazgatás
Közösségi portálok használata
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
Politológia 6.előadás Politikai intézmények I. A törvényhozás működése.
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
Közösségi oldalak használata
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Alapfogalmak: igazgatás, közigazgatás, bürokrácia Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
Az EU panaszmechanizmusai a gyakorlatban Dr. Bendik Gábor ügyvéd Levegő Munkacsoport
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Történelem – középszintű témakörök
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Az ombudsmanok. 1. Előzmények 1.1. Külföldi megoldások  svéd király igazságügyi kancellárja → közig. elleni alattvalói panaszok  svéd alk.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Kommunikáció a Vincés Családban Készítette: Sz ű cs Péter.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Elektronikus röntgenszemekkel az opálos üvegzsebeken át Avagy hogyan lehet – vagy nem lehet- a dolgok mélyére látni ? a dolgok mélyére látni ? Vadász Pál.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
Egészség – EU Az Európai Unió közegészségügyi portálja C2 csoport – Egészségügyi tájékoztatás Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 13. előadás december Az európai közigazgatás fogalma Kiindulópont: annak ellenére, hogy az EU esetében.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Elektronikus közigazgatás A közigazgatásról általában A közigazgatásról általában Új tendenciák a közigazgatásban Új tendenciák a közigazgatásban A számítógép.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Iskolaszociológia Az iskola világa Iskola és közösség Oktatás és társadalom.
Egy nyílt levél elő- és utóélete
Állampolgári és közösségi részvétel Részben elméleti megközelítések
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON FÓRUM A KORMÁNYZATI PORTÁLON MEH – EKK * Kopint Datorg Rt. Tartalommenedzsment Divízió 2006

közszereplést  …nyilvános közszereplést biztosít valós állampolgároknak, Ügyfélkapun  akik az Ügyfélkapun keresztül azonosították magukat szerzői jogvédelem  ahol a hozzászólások olyan közszereplések, amelyek szerzői jogvédelem alatt állnak, ám vissza nem vonhatóak  a nyilvánosság elől vissza nem vonhatóak – hasonlóan egy újságban megjelent olvasói levélhez A KORMÁNYZATI PORTÁL FÓRUMA…

AZ ÜZEMELTETÉSI FELTÉTELEK a hozzászólók valós nevüket használják egymás hozzászólásait pozitívan vagy negatívan egy-egy ponttal minősíthetik hozzászólásaik összege alapján maguk a hozzászólók kapnak „népszerűségi” minősítést a fórumközösségtől hozzászólók az államigazgatási szervek is

AZ EREDMÉNYEK – 1. a megszólalók őszinteségét büntetőjogi felelősségét A sajátos kommunikációs tér garantálja a megszólalók őszinteségét: mindenki „vigyáz az arcára”. A demokratikus és nyílt véleménynyilvánítás egyik elemi feltétele ezzel teljesül. A hozzászólók nem tekintik játéknak, egyszerű szórakozásnak a beszélgetést, ami a névtelen fórumokat jellemzi egyébként, hozzászólásaik büntetőjogi felelősségét vállalják.

AZ EREDMÉNYEK – 2. közszerepléssé válnak közszereplőkké kommunikáció kulturáltságára A magánszemélyek hozzászólásai a fórumon az adatvédelmi törvény előírásai szerint közszerepléssé válnak, a hozzászólók pedig - a fórum használatának mértékében - közszereplőkké. E sajátos helyzetnek messzemenő szociológiai és etikai következményei vannak: alapvetően pozitívan hatnak vissza a véleményformálás, véleménynyilvánítás és közösségi kommunikáció kulturáltságára. közösségi minősítéssel A hozzászólók nemcsak egyéni véleményekkel, hanem a közösségi minősítéssel is találkoznak, kapott pontjaik ugyanis aggregált véleményt jelenítenek meg.

AZ EREDMÉNYEK – 3. államigazgatási szerv A hozzászólók egy része államigazgatási szerv (őket „akkreditált szolgáltatóknak” nevezzük), ők ugyanúgy pontozhatók - bár ők nem pontozhatnak -, mint bármely más hozzászóló. Sikerességük egy állampolgár-állam-kommunikációs térben pontosan mérhető, összehasonlítható más államigazgatási szervével, a hozzászólások dinamikájával stb. eGAMES eGovernment 2005 – Good Practice in Transforming Public Services A kormányzati portál az időről-időre online fogadóórát is szervez - ez a pontozásos fogadóóra rendszer eGAMES (eGoverment Assessment, Measuring and Evaluation System) néven az EU „eEurope Awards for eGovernment 2005 – Good Practice in Transforming Public Services” pályázatának döntős résztvevője lett Manchesterben, a „Transforming Public Services eGovernment eEurope Awards-2005”-konferencián.

AZ EREDMÉNYEK – 4. Valós személyek valós véleményének nyilvánossága alkotmányos szabadságjogaira adatvédelmi előírásokra Valós személyek valós véleményének nyilvánossága a szokásos fórumokétól eltérő moderálási gyakorlatot követel meg: a moderálásnak számon kérhetően kell tekintettel lennie a hozzászólók alkotmányos szabadságjogaira, valamint az adatvédelmi előírásokra. adat- és személyiségvédelmi jogpropagandát A moderátorok döntéseik indoklásaival adat- és személyiségvédelmi jogpropagandát is folytatnak, ennek köszönhetően hozzászólás-törlésekre, kitiltásokra alig-alig van szükség.

AZ EREDMÉNYEK – 3. világszínvonalúnak ítélt fórumszolgáltatását Az ENSZ évi, elektronikus kormányzati szolgáltatásokat elemző jelentése példaként állította a magyar kormányzati portál világszínvonalúnak ítélt fórumszolgáltatását.

törvény- és jogszabály-tervezetek társadalmi vitájára • A MEH tavaszán körlevélben hívta fel a kormányzati szervek figyelmét arra, hogy a portál fóruma alkalmas infrastruktúra a törvény- és jogszabály-tervezetek társadalmi vitájára. az állampolgári elégedettség-mérést • A júniusában hivatalba lépő új magyar kormány programjának központi elemévé emelte az állampolgári elégedettség-mérést, a közszolgáltatást végző személyek egyéni teljesítményének mérését és az ezzel kapcsolatos nyilvánosságot - a kormányzati portál fóruma e feladat egyik terepévé válhat. KIHÍVÁSOK – 1.

államigazgatás egyéb szereplői • Első lépcsőben bekapcsolhatók az államigazgatás egyéb szereplői (parlamenti képviselők, bíróság, ombudsmani hivatal stb.) és az önkormányzatok akkreditált szolgáltatókként. az EU közigazgatása EP-petíciós jogérvényesítésének internetes biztosítása • A második lépcsőben összeköttetés teremthető az állampolgárok és az EU közigazgatása között, ennek legkézenfekvőbb és legegyszerűbb formája az állampolgárok EP-petíciós jogérvényesítésének internetes biztosítása. állampolgárok csoportjai, szervezetei és intézményei • A harmadik lépcsőben infrastruktúra biztosítható állampolgárok csoportjai, szervezetei és intézményei számára (civil szervezetek, szakszervezetek, egyházak, pártok stb.) KIHÍVÁSOK – 2.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET