A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság 2003. éve 2003. december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetési környezet, pénz- és tőkepiaci tendenciák
Advertisements

Likviditás a Budapesti Értéktőzsdén Mennyire felel meg a kibocsátók és befektetők elvárásainak, illetve mitől függ? Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Szemléletváltás: tőzsdei nyereségek adótervezése
Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.
BÉT – Kibocsátói Villámprezentációk
Facebook.com/KBCEquitas | twitter.com/KBCEquitas | Kihagyhatatlan lehetőségek a vagyongyarapításban László Zoltán Marketing Manager,
KKV hitelezés és kockázatkezelés pénzügyi konferencia
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Összefoglaló a Budapesti Értéktőzsde Zrt évéről dr. Mohai György vezérigazgató Budapest, április 2.
Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
A Budapesti Értéktőzsde szerepe, jelentősége a közép-európai (osztrák, cseh és lengyel) tőzsdék között. A kuvikok nevében üdvözlöm a tisztelt zsűrit és.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Az elveszett termelés az építőipar gondjairól. Forrás: eurostat.
Értékpapírok.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Arany kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén Horváth Zsolt vezérigazgató Budapest március 28.
Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság május 3. dr. Mohai György vezérigazgató-helyettes.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Ingyenes oktatás a tőzsdéről – a Tőzsdén
KÖSZÖNTJÜK Vendégeinket! Tőzsde vagy elit Casino?
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
Makrogazdasági kilátások ALUTA konferencia november 12.
Finanszírozás tőzsdei megjelenéssel
A pénzügyi megtakarítások makrogazdasági hatásai H amecz István „ Miért fontos a lakossági pénzügyi megtakarítás?” konferencia BÉT Nov. 25.
Csávás Csaba elemző munkatárs, MNB A főbb hazai pénzügyi piacok meghatározó szereplői és jellemző kereskedési stratégiái november 8.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere Hamecz István ügyvezető igazgató október 18.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
Lakossági eladósodási és megtakarítási trendek Barabás Gyula Magyar Nemzeti Bank Budapest, november 25.
RFV – rövid cégtörténet Cégalapítás júniusában Tőzsdeképes Cégek Klubja tagság 2005 szeptemberétől (még Kft.-ként) Pályázat tőzsdei bevezetésre 2005-ben.
Határidős kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Cím Petz Raymund, kutatásvezető december 6. Az üzleti és lakossági felmérésekből származó „sentiment” indikátorok.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
B É T A Budapesti Értéktőzsde Készítette : Kostyál János.
Miért EU? Kereskedés az európai értéktőzsdéken Készítette: Kostyál János.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
1 Jelentés a pénzügyi stabilitásról április.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Dobos Erzsébet Elnök HITA Május 26. Az eredmények tükrében.
A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG FINANSZÍROZÁSA 2003-BAN.
SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.
1 Stabilitás Pénztárszövetség Van jövő – Válságban? Budapest, október 14.
Válság és kilábalás László Csaba adópartner
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
A nemzetközi helyzet fokozódik Tőzsdei tendenciák Európában és Magyarországon Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
A központi költségvetés finanszírozása 2003-ban és az állampapír-piaci „Leg”-ek.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
Modus -Vitalae Gazdasági Tanácsadó Kft. „Pénzügyek-másként, mint eddig”
Bemutatkozik a rEVOLUTION Software A Budapesti Értéktőzsde sajtótájékoztatója április 22. Bódog Norbert ügyvezető igazgató előadása előadása.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Az értékpapírok.
A magyar gazdaság helyzete 2009 őszén MKIK, 2009 október 14
Hedge fund-ok Urbán András
Vállalati terv bemutató
Pénzügyi kockázatok az önkormányzati rendszerben Dr
A pénz és a pénzforgalmazás
A nemzetközi tőkeáramlások
Fizetési mérleg jelentés április
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde

A BÉT fejlesztési stratégiája A főbb pontok F A belföldi piac fejlesztése –Belföldi kereslet bővítése –Termékkínálat szélesítése F Integrációs kapcsolatok keresése –Bekapcsolódás a nemzetközi vérkeringésbe –BÉT-BÁT-KELER kapcsolatok erősítése

Felemás háttér Ami kedvező F Kilábalás jelei a globális recesszióból F Növekvő érdeklődés a magyar értékpapírok után F Továbbra is gyorsan javuló fundamentumok a vállalati szektorban … és ami kevésbé F Növekvő külső és belső egyensúlytalanság F A kockázat erősödése (főleg forintárfolyam)

A forint növekvő volatilitása

Részvény és állampapír befektetések hozama 2003-ban

A belföldi kereslet ösztönzése F Növekvő aktualitás –Lakossági fogyasztás és eladósodás növekedés –Elégtelen és rossz szerkezetű megtakarítások F A BÉT aktív szerepvállalása –Vidéki és fővárosi nyílt napok nagy érdeklődés mellett –Rendszeres oktatási program –Intenzív és konzisztens kommunikáció

Értékpapír alapú lakossági megtakarítások

A kínálati oldal erősítése F Új részvények bevezetése – Forrás, FHB F További részvénykibocsátásokra lehetőség a jövőben – Tőzsdeképes Cégek Klubja F Exponenciálisan növekvő jelzálogpapír piac F Származékos piac fejlesztése –Felfutó devizapiac – keresztkontraktusok és devizaopciók megjelenése

Nemzetközi integrációs törekvések Együttműködés a BÉT és a DB között – a világpiac közel fele elérhető rajtunk keresztül A BÉT, mint Multi-Member Front End szolgáltató A hazai brókercégek közvetlen kapcsolata a Xetra rendszerhez Olcsóbb kapcsolat, mint az alternatív kereskedési platformok által További kapcsolódási lehetőségek keresése Nagy európai tőzsdék Globális hálózatok

Xetra forgalom a BÉT-en keresztül

Integráció a hazai piacon belül F BÉT-BÁT kapcsolat – Cél a likviditás koncentrálása Lehetőség a közös piac létrehozására F BÉT-KELER – Egyedülálló modell a Xetra kapcsolat kiépítésében Fejlesztések összehangolása F Vízió: Tőzsdei és elszámolási cégcsoport tőzsdére bevezetve

Dinamikus forgalombővülés és jó megtérülés 2003-ban F Növekvő részvényárak –BUX index 20%-al növekedett F Javuló likviditás az azonnali piacon –Havi részvényforgalom 22%-al növekedett –Jelzálogpapírok forgalma 4,5-szeresére emelkedett F Növekvő likviditás a határidős piacon –Devizapiac 4-szeresére növekedett –Egyedi részvény és index alapú termékek 16%-os forgalom növekedése

A BUX és a fejlett piacok teljesítménye 2003-ban (EUR alapon)

Részvényforgalom és kapitalizáció

Jelentős javulás a pénzügyi helyzetben F Növekvő bevételek –Forgalmi díjbevétel várhatóan 20%-kal növekszik F Növekvő nyereség –2002-ben 59 M Ft –2003 várható 110 M Ft F : félmilliárd forintos nyereségpozíció javulás –tervezett veszteség 400 millió forint volt