2013.09.27. Konferencia Logisztikai innovációs és oktató központ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PBN Szombathely. 360 km 1280 km.
Advertisements

LOGISZTIKA és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS
Logisztikai innovációs és oktató központ. A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep.
MLBKT Konferenica 2012.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Szakmatanulás érettségi után a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központban (BeTISZK) 1073 Budapest Dohány utca 65.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Prezentáció az Eurosped Zrt. logisztikai tevékenységéről
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
A tanácsadó képzés regionális munkaerő-piaci hatásai
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
Medvéné Dr. Szabad Katalin Dr. Zimányi Krisztina
KNOLL 1 Prof.Dr.,Dr.hc. Knoll Imre c.egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben BKF-HFF Kar Logisztika Szakirány II. Budapest,
Rövid beszámoló egy tört évről 2013 Klaszter Klubest Bertalan Zsolt elnök.
A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Pannon Logisztikai Klaszter. Nyugat-Dunántúli Régió.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Vidéklogisztika.
Az ipari parkok fejlődése Magyarországon a Győri Ipari Park kialakulásának tükrében március 12. Győri Ipari Park Minőségi.
Tobit Pénzügyi Gazdasági Tanácsadó Bt. Budapest A határon átnyúló, közös ipari park lehetséges működési modellje, kialakítása, gazdasági lehetőségei Tóth.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Balogh Károly elnök Mór, november 10.. Turizmus Desztináció Menedzsment Professzionalizmus Partnerség Kooperáció Konszenzuskeresés Kontroll Innováció.
február 24. Gyutai Csaba. 2 3 Forrás: Nemzetközi Statisztikai Évkönyv, 2004, KSH, Bp., Ipari és Építőipari Statisztikai Évkönyv, 2005, KSH, Bp.
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A projekt bemutatása Feladatok és eredmények Mentor(h)áló Azonosítószáma: TÁMOP /1/B Homor Géza szakmai koordinátor.
Interdiszciplináris ellátási lánc- versenyképes vállalat
A logisztika-menedzsment alapjai Lipák Mária BGF KVIFK február
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
NELI-projekt bemutatása
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Sólyom Andrea PhD Hallgató
III. Témakör MISKOLCI EGYETEM LOGISZTIKA ANYAGMOZGATÁSI ÉS LOGISZTIKAI TANSZÉK III./1.
ZÁHONY TÉRSÉGI LOGISZTIKAI KLASZTER
Előadó: Rigó Zoltán logisztikai szakértő Záhony Kereskedelem-logisztikai központ SWOT elemzés.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Szállítmányozás és fuvarozás
Logisztikai ügyintéző
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
KNOLL-FÉLE „Innovációs ellátási lánc” --modell 10-- Ellátási láncok,bővítésük és gazdasági elemzésük
alapok és fejlesztési modellek
Logisztikai alapfogalmak
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Együttműködési lehetőségek az Észak- adriai kikötők és a Nyugat-Dunántúli regionális logisztikai szereplők között PBN Szombathely.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A befektetőbarát önkormányzat 2011 szeptember 23. Lunk Tamás.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
ELTE BTK Budapest, április 27. in4 konferencia Innováció – integráció – információszabadság – intelligens web.
MISKOLCI EGYETEM. A TUDÁS ÉS KÖZÖSSÉG CAMPUSA Dr. Bányai Tamás DUÁLIS KÉPZÉS Logisztikai mérnöki BSc Gépészmérnöki és Informatikai Kar.
1. Logisztikai menedzsment mesterképzési szak  A szak indítása: 2011  Végzettség: okleveles logisztikai menedzser  Képzési idő: 4 félév  Jelentkezési.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
Szociokulturális és identitáselemek a versenyképességben
A kérdőív összeállításának módszertana, kiértékelése
OUTSOURCING Lehetőségek a vállalat építésben
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
A képesítési keretrendszer a felsőoktatás szempontjából
Logisztikai innovációs és oktató központ
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Konferencia Logisztikai innovációs és oktató központ

A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep u. 1.  A Klaszter működési területe: Magyarország  Megalakulás éve: 2011  Alapító tagok száma: 13

A DZLK bemutatása: A DZLK bemutatása: A klaszterünk célja, hogy szakmailag összefogja a térség logisztikai szolgáltatóit és a logisztika területén olyan innovációk tervezését és kivitelezését valósítsa meg, amely a dél-zalai térség európai versenyképességét versenyelőny szintre emeli. A klaszterünk célja ezen túlnyúlóan a logisztikai szakma elméleti megismertetése és a szakmai gyakorlatok biztosítása a térség legkülönbözőbb szintű logisztikai oktatási intézményeinek a hallgatói számára, kutató és oktatóbázis létrehozásával.

A Klaszterünk képzési célja:   A logisztikán keresztül a dél-zalai térségben új munkahelyek létrehozása, az ehhez szükséges szakmai gárda olyan szintű kinevelése, akik nem csak elméletileg, de a szükséges logisztikai gyakorlati ismeretekkel is felvértezve irányíthatják a térség logisztikai szolgáltatásait.   Ehhez kívánunk egy logisztikai kutató és oktatóbázist létrehozni Sormáson, a Logisztikai parkban, ahol egy tanraktár működetésén keresztül a jogi, a gazdasági, a marketing, a bevétel és költségkalkulációk gyakorlati alapjait szerezhetik meg a hallgatók.

Gyakorlati képzéseink Griff SzKI Nagykanizsa: - - Raktári komissiózás - - Logisztikai stratégia kialakítása - - Beszerzés folyamata - - Raktárirányítás - - Fuvarozás joga és gyakorlata PEN Nagykanizsa: - - Ügyviteli folyamatok - - Logisztika fogalma és gyakorlati értelmezése - - Belföldi és nemzetközi fuvarozás, szállítmányozás szervezése

Gyakorlati képzéseink Győr SZE: - - Belföldi és nemzetközi fuvarozás - - Szállítmányozás a hazai gyakorlatban MLE Bp. - - A fuvarozás és a szállítmányozás kockázatai, kezelésük a gyakorlatban Műszaki és Gazdaságtud. Egyetem Bp: - Áruterítés logisztikája

Kutató és oktatási központ: Miért tanraktár? A kereskedelemben, vagy a termelővállalatoknál –bárhol is akar elhelyezkedni a végzett hallgató- mindenhol van raktár és az ahhoz kapcsolódó beszerzés és értékesítés. Tanraktáron keresztül tudjuk a hallgatóknak a legnagyobb rálátást biztosítani a logisztikára.

Kutatási témáink:  1. Téma: Logisztika a valóságban  2. Téma: A logisztikai szolgáltatás pozícionálása  3. Téma: A logisztikai szolgáltató szerződései, felelősség és a kártérítés mértéke  4. Téma: A logisztika marketingje, a marketing logisztikája  5. Téma: A „munkaerő” logisztikája  6. Téma: Áruterítés logisztikája  7. Téma: Idegen áru raktári készletnyilvántartása  8. Téma: A fuvarozó és a szállítmányozó zálogjogának érvényesíthetősége a gyakorlatban.  9. Téma: A logisztikai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF).  10. Téma: Az áruátvétel és áruátadás logisztikai kérdései  11. Téma: A gépjárművezető kölcsönzés jogi és gazdasági kérdései  12. Téma: A szállítmányozó felelőssége a fuvarozó kiválasztásában  13. Téma: Logisztikai szolgáltatási lehetőségek Európa közepén

Tanraktár sematikus terve:

A DZLK útkapcsolatai: A DZLK útkapcsolatai:

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Mag János elnök tel: 30/