Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Logisztikai innovációs és oktató központ. A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Logisztikai innovációs és oktató központ. A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep."— Előadás másolata:

1 Logisztikai innovációs és oktató központ

2 A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep u. 1.  A Klaszter működési területe: Magyarország  Megalakulás éve: 2011  Alapító tagok száma: 13

3

4 Az innovációs projektünk bemutatása: Az innovációs projektünk bemutatása: A projektünk célja, hogy szakmailag összefogja a térség logisztikai szolgáltatóit és a logisztika területén olyan innovációk tervezését és kivitelezését valósítsa meg, amely a dél-zalai térség európai versenyképességét versenyelőny szintre emeli. A projektünk célja ezen túlnyúlóan a logisztikai szakma elméleti megismertetése és a szakmai gyakorlatok biztosítása a térség legkülönbözőbb szintű logisztikai oktatási intézményeinek a hallgatói számára, kutató és oktatóbázis létrehozásával.

5 A Projektünk célja:   A logisztikán keresztül a dél-zalai térségben új munkahelyek létrehozása, az ehhez szükséges szakmai gárda olyan szintű kinevelése, akik nem csak elméletileg, de a szükséges logisztikai gyakorlati ismeretekkel is felvértezve irányíthatják a térség logisztikai szolgáltatásait.   Ehhez kívánunk egy logisztikai kutató és oktatóbázist létrehozni Sormáson, a Logisztikai parkban, ahol egy tanraktár működetésén keresztül a jogi, a gazdasági, a marketing, a bevétel és költségkalkulációk gyakorlati alapjait szerezhetik meg a hallgatók.

6 Kutató és oktatási központ: Miért tanraktár? A kereskedelemben, vagy a termelővállalatoknál –bárhol is akar elhelyezkedni a végzett hallgató- mindenhol van raktár és az ahhoz kapcsolódó beszerzés és értékesítés. Tanraktáron keresztül tudjuk a hallgatóknak a legnagyobb rálátást biztosítani a logisztikára.

7 Kutatási témáink:  1. Téma: Logisztika a valóságban  2. Téma: A logisztikai szolgáltatás pozícionálása  3. Téma: A logisztikai szolgáltató szerződései, felelősség és a kártérítés mértéke  4. Téma: A logisztika marketingje, a marketing logisztikája  5. Téma: A „munkaerő” logisztikája  6. Téma: Áruterítés logisztikája  7. Téma: Idegen áru raktári készletnyilvántartása  8. Téma: A fuvarozó és a szállítmányozó zálogjogának érvényesíthetősége a gyakorlatban.  9. Téma: A logisztikai szolgáltató Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF).  10. Téma: Az áruátvétel és áruátadás logisztikai kérdései  11. Téma: A gépjárművezető kölcsönzés jogi és gazdasági kérdései  12. Téma: A szállítmányozó felelőssége a fuvarozó kiválasztásában  13. Téma: Logisztikai szolgáltatási lehetőségek Európa közepén

8 Tanraktár sematikus terve:

9

10 A DZLK útkapcsolatai: A DZLK útkapcsolatai:

11 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Mag János elnök tel: 30/862-3509 e-mail: mag.janos@dzlk.hu www.dzlk.humag.janos@dzlk.hu www.dzlk.hu


Letölteni ppt "Logisztikai innovációs és oktató központ. A DZLK adatai:  A Klaszter neve: Dél-Zalai Logisztikai Klaszter  A Klaszter s zékhelye: 8881 Sormás, Ipartelep."

Hasonló előadás


Google Hirdetések