Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vidéklogisztika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vidéklogisztika."— Előadás másolata:

1 Vidéklogisztika

2 Mint az önfenntartás alapja!

3 Három pontban foglalom össze a tanulmányom első fejezetének a lényegét:

4 1. Az embereknek különböző szükségleteik vannak. Ezeket el kell ismerni, a kielégítésükhöz szükséges logisztikai ismeretekkel pedig a faluközösséget meg kell ismertetni.

5 Egyetlen ember sem vegetálhat egész életében az elemi
szükségletei szintjén!!!!!

6 2. A közösségnek a szükségletei kielégítéséhez cserét kell folytatnia. Olyan cseréket, amelyek biztosítják minden reális szükségletük kielégítését. Cserélhetnek általuk előállított javakat, szolgáltatásokat, mindent, aminek az előállítására helyben képesek. Hogy hogyan, abban a vidéklogisztika tud segíteni.

7 3. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a helyi lakosság pozitív hozzáállása elengedhetetlen, a meggyőzésükhöz és a folyamat elindításához pedig az Önök segítsége kulcsfontosságú.

8 A szükségletek Az elsőrendű szükségletek azok, amelyeknek kielégítéséről a család, illetve az egyén semmiképpen nem tud, vagy nem akar lemondani. A másod, illetve harmadrendű szükségletek kielégítésére akkor kerülhet sor, ha a család jövedelme emelkedik, és az elsőrendűnek tartott szükségleteit már kielégítette.

9 Maslow szükségletpiramisa

10 A csere A szükséglet-kielégítést megalapozó csere tárgyát olyan áru (termék vagy szolgáltatás) képezheti, amiből tulajdonosának feleslege van!

11 Ezt közösen mérjük fel helyben, a faluközösséggel.
De mit cseréljenek? Ezt közösen mérjük fel helyben, a faluközösséggel.

12 Kivel cseréljenek? A vidéklogisztika a cseresorrendre és a cserealanyra is választ fog adni.

13 A pénz lenne csak az egyedüli csereeszköz?
Hogyan cseréljenek? A pénz lenne csak az egyedüli csereeszköz? Nem, van erre más megoldás is!

14 Vidéklogisztika Segítségével az előző kérdésekre fogunk szakszerűen válaszolni. Tudni fogjuk, hogy mit, miért csinálunk. És stabilan, biztonságban elindulunk az önfenntartás felé.

15 Vidéklogisztika Mag János Köszönöm a szíves figyelmüket!
közlekedési üzemmérnök szállítmányozási szaküzemmérnök felsőfokú külker. szakvizsga felsőfokú vámügyi szakvizsga Dél-Zalai Logisztikai Klaszter elnöke egyetemi óraadó MTA VEAB logisztikai munkabizottság alelnöke Mobil: / Mobil: /


Letölteni ppt "Vidéklogisztika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések