Kimeneti periféria A monitor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Manapság a számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép- képernyő vagy monitor. A monitort egy kábel köti.
Advertisements

A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzőik
Juszkó Anna AYSAP6 Informatikus könyvtáros I.évf.
Monitorok működési elve
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
Grafikus Hardver Alapok
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
A HDTV – High Definition Television A HDTV olyan televíziós rendszer, melynek felbontása nagyobb, mint a hagyományos SD TV (PAL, SECAM, NTSC) rendszereké.
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Vezérlőkártyák a számítógépben
Hardver, szoftver A hardver
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
Az IBM kompatibilis PC perifériák
Fontos fogalmak az informatikában.
A Monitor A legfontosabb kimeneti eszköz a monitor. A monitoron megjelenő képek képpontokból (pixel) állnak. A jelenleg még a legelterjedtebb a katódsugárcsöves.
Krmsaai Perifériák.
Készítette: Birkás Gábor.  Bevezetés  A periféria, mint fogalom Mit tekintünk perifériának  Perifériák csoportosítása Bemeneti eszközök Kimeneti eszközök.
Monitor Alapvető kimeneti eszköz Angol neve: display
Mai Számítógép Perifériák
Készítette: Kecskés Imre
Informatikai eszközök
Számítógép részei.
Monitorok működési elve
Monitorok Amit látunk.. Amit eddig is tudtunk Régebben fekete-fehér monitorok voltak. (monokróm) A kép pixelekből áll. (Picture Element) A pixelek alkotják.
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Készítette: Tömördi Péter
Perifériák.
Monitorok, nyomtatók Liptai Krisztina 13/D.
Központi feldolgozó egység (CPU)
Barati Viktor Perifériák.
Mai számítógép perifériák
Számítógépes alapismeretek Beadandó 2010
Mai számítógép perifériák
Mai számítógépes perifériák
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
A perifériák általánosan
T.K. 33 – 34. Az alapértelmezett előtér- és háttérszín, valamint a körvonalak színének beállításához a Paletta színeit használhatjuk. 1 Az RGB színrendszerben.
Hardver eszközök IV. rész
Monitorok.
Monitor, billentyűzet Segédanyag 9. osztályosok számára Készítette: Dobi Attila,
Balaton Marcell Balázs
A számítógép felépítése
Mi az RGB? Red Green Blue, a képernyős szín-megjelenítés modellje. Ha mindhárom alapszín teljes intenzitással világít, fehér színt kapunk. Ha mindhárom.
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Grafika alapfogalmak.
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
A számítógép perifériái
IT ALAPFOGALMAK HARDVER.
Monitorok.
MONITOROK MŰKÖDÉSE KÉPEKBEN Takács Béla A MA HASZNÁLATOS FONTOSABB MONITORTÍPUSOK LCD - Liquid Crystal Display TFT - Thin Film Transistor IGZO.
A számítógép fontosabb perifériái Készítette: Weigel Szilvia II. évfolyam Számítástechnika szak.
MEGJELENÍTŐK BLASKÓ TIBOR TANÁR NEVE: CZUTH ÉVA MÉRNÖKTANÁRNŐ SZENTENDREI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM, 2000 SZENTENDRE KÁLVÁRIA ÚT 16.
Típusok Képmegjelenítők Monitorok CRTLEDOLEDPlazmaLCD Vetítők LCD DLP Egyéb.
Választott téma: Megjelenítők Név: Tóth Levente Áron Felkészítő tanár neve: Gál Tamás Iskola: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
Kimeneti perifériák.
Balaton Marcell Balázs
Monitorok Készítette: Wirth Levente Osztály: 7.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu Iskola Címe: 7629 Pécs, Komlói út 58.
Monitorok Speri Krisztián Márk 7.a Felkészítő tanár:
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Név: Ulicska Réka Osztály: 6
Monitorok.
A számítógép felépítése
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
I/O perifériák.
Előadás másolata:

Kimeneti periféria A monitor

Általános bemutató A számítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a számítógép-képernyő vagy monitor A képernyőn – és a billentyű-zeten – keresztül tartja a kapcsolatot a gépkezelő a számítógéppel, tehát szerepe igen jelentős. A monitort egy kábel köti össze a videóadapterrel (videokártya), mely utasításai alapján jeleníti meg a kívánt képet. A monitorokat ún. videokártyák vezérlik. A processzor elküldi a videokártyának azt a képet amit meg kell jeleníteni, a videokártya pedig a monitor számára is értelmezhető jellé alakítja azt A monitor kapcsolódása a videókártyához történhet: 1.analóg D-SUB (D-subminiature) 2.digitális DVI (Digital Visual Interface) ill. Display Port 3.a nagyfelbontású tartalmak miatt kifejlesztett HDMI-n (High-Definition Multimedia Interface) keresztül. A monitorok három alapszín (vörös, zöld, kék) egymásra vetítésével állítja elő a keverékszineket, innen a módszer neve: RGB (red, green, blue).

A monitorok jellemző adatai

Felbontás Minél nagyobb a monitor, annál több képpont fér el rajta, annál nagyobb a fel-bontás, és annál több mindent jeleníthetünk meg egyszerre a képen. 640*480 800*600 1024*768

megjelenített színek száma Színmélység Az egy időben megjelenített színek száma

Képfrissítési frekvencia A másodpercenként előállított állóképek száma. Pl.: 75 Hz

Képátló A monitor egyik sarkától a szemközti sarkáig terjedő távolság, hüvelykben (inch = 2,54 cm) mérik.

FOLYADÉK-KRISTÁLYOS KIJELZŐK Fridrich Reinitzer, 1922 Ezek az anyagok a folyadékhoz hasonlóak, de kristályos rendezetségűek ↑ Plazma

LCD TÍPUSOK Dinamikus szóráson alapuló Térvezérléses DSTN (Dual-Scan Twisted Nematic) TFT (Thin Film Transistor)

Köszönöm figyelmeteket