Készítette:Fekete Ágnes

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Híres épületek a Reformkorban
Alsónémedi A falu bemutatása
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Ernesto Cortazar - The sound of music Juhász Gyula Nagyvárad A körösmenti Párizs régi fénye Felém ragyog az emlék rőt ködén, Egy ifjúság reménye és regénye.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Cella Septichora.
Kőröstetétlen.
Hegységeink, dombvidékeink nemzeti parkjai
Szülővárosom bemutatása
Ernesto Cortazar - The sound of music me Juhász Gyula Nagyvárad A körösmenti Párizs régi fénye Felém ragyog az emlék rőt ködén, Egy ifjúság reménye és.
Ókori Egyiptom művészete
5. NAP.
Mátyás király, az igazságos
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Kölcse.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Magyarország világörökségei
Óföldeáki erődtemplom
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Tokaji múzeum.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra Szekszárd turizmusa
Pécs turizmusa.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
Magyarország.
ADVENTI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN
ÚJÉVI MŰEMLÉKI SÉTA SOPRONBÁNFALVÁN január 3. (szombaton) 14 órától Árpád-kori Mária Magdolna templom — Kolostorlépcső — Pálos (hegyi) templom Vezet.
Készítette: Geringer Dzsenifer
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Siklós városa a Dráva medencében, Tenkes-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik. Történelmi belvárosa, hangulatos utcácskái ma is sajátos.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Eger Télanyók csapata.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Világörökségek Magyarországon
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Erdély.
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Kistérségi település elemzés
Székelyderzs a becsület falva
Kolozsvár.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Készítette: Körtélyesi Nóra
Kolozsvár.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Készítette:Fekete Ágnes A falusi turizmus bemutatása Gyöngyöspatán egy konkrét példán keresztül Készítette:Fekete Ágnes III. évf., gazdálkodási szak Idegenforgalmi szakirány

Gyöngyöspata A Mátra délnyugati lábánál, Gyöngyöstől 12 km-re fekszik. A vidék vulkáni középhegység, legmagasabb csúcsa a Muzsla. A Danka és a Zám patakok folynak keresztül a falun. A természetes növényzete bükkös, tölgyes erdőtársulásokból áll. Állatvilága nagy- és kisvadakban gazdag.

Történelmi múlt Régészeti ásatások több kor emlékét hozták felszínre. Feltártak avarkori temetőt, honfoglaláskori sírt. 1460-ban mezőváros lett, majd a husziták itt favárat építettek, melyet Mátyás király elfoglalt. A falu a XVI. sz.-tól a töröknek hódolt, és e korban a megye 2. legnagyobb települése volt. Az itt lakók szőlő- és bortermeléssel foglalkoztak. 1895-től önálló anyakönyvi kerület.

Építészeti, kulturális emlékek A Szent Péter templom már a XI. században megépült. A templom főoltára a magyar művészetben egyedülálló: Jézus családfáját ábrázolja. A műemlékek közül említésre méltó a XVIII. századi kőhíd, Nepomuki Szent János szobrával. A falu gazdálkodását meghatározza a szőlő- és bortermelés, így elengedhetetlen a pincesor.

A Nandi Vendégház tevékenysége A vendégház kiemelkedő példa a falusi turizmusra. 12 éve működik. A ház alatt XIV. századi pince található. 3 szoba, 9 ággyal szolgálja a vendégek kényelmét. A vendégeknek lehetőségük van megkóstolni a ház specialitását. A pince más vendégkört céloz meg: cégeket, baráti társaságokat borkóstolás céljából.

Gyöngyöspata, templom

A templom Jesse-oltára, bor- és kenyérszentelés Szent István napján

A Nandi Vendégház ínycsiklandozó különlegességei: a Füstölt csülök vörös babbal és boros káposztával, hozzá Kiss Sándor Abasári Olaszrizling bora és a buciban tálalt Palócleves Gyöngyöspatai Cuvée-vel

A Nandi Vendégház A vendégház előszobája

A Nandi Vendégház egykori dézsmapincéje Gyöngyöspatán

Gyöngyöspatai képeslap A Nandi Vendégház régen és a pince

Köszönöm a figyelmet!