Ertetrerter.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FERDINAND MAGELLAN  Portugáliában született, Portóban.  Nemesi családból származott.  1505-ös hadjáratban szállt először tengerre, ahol.
Advertisements

David De Rothschild, a brit Rotschild bankárcsalád örököse, pillepalackokból épített egy 18 méter hosszú katamaránt palackból. A hajó áprilisban.
Siófok és környéki hungarikumok
Hangyabanda IV. forduló Választott kabalaállatunk nevéhez kérjük az alábbi találós kérdést megfejteni: Tengert, tavat, folyót szeret, Víz nélkül nem sokra.
Miért változnak az évszakok?
A galápagosi- (Darwin-) pintyek
Cristoforo Colombo Cristóvão Colombo Cristóbal Colón
Part #19 Part #9 Bergen Part #8 中 Part #16 A természet 7 új csodája. Olyan kezdeményezés indult 2007-ben, hogy kiválasztott emberek hozzanak létre egy.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll,
Készítette: Frankó Ádám Prog. Info, 14.csop.
A tundrától a trópusokig
Afrika helyzete és felszíne
Kolumbusz Kristóf felfedezései
Aggteleki Nemzeti Park
Készítette: Nagy Zsanett
FÖLDRÉSZEK.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Készítette: Horváth Mónika
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Mi is az a világörökség? ..
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
Ausztrália Boros Bálint VI..
A U S Z T R Á L I A.
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Barcelona Hamar Márk.
Amazonas.
Ausztrália Egyenes Henrik.
Biosz=élet Botanika- Zoológia- Antropológia- Szisztematika- Ökológia-
Lamarck a fajok változnak a környezet hatására
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
 A világ 20 legnagyobb légikikötője közül 14 itt található (Chicago,New York, Dallas, Los Angeles, Atlanta, STB....).
Olaszország.
A Sió környezete és élővilága
Itt vagyunk mi.
Trópusi sivatagok.
Készítette: Gribunov Anton
Készítette: Pelsőczi Gergő
Füves puszták.
Bocskai István Református Oktatási Központ
Egyed alatti szerveződési szintek
Mexico.
Kirándulások Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
 A legveszélyesztetettebb fajokról összegyűjtött tudományos adatokat külön nyomtatványokban az ún.  Vörös könyvekben jelentetik  meg.Már a címükkel.
Készítette: Csernátoni Attila
A füves puszták élővilága
Hőmérséklet Likker Erika Zsuzsanna. A hőmérséklet mérésére hőmérőt használunk. Minden kontinensnek megvan a saját hő tulajdonsága és környezettipusa:
Company Confidential 1 © 2005 Nokia V1-Filename.ppt / yyyy-mm-dd / Initials Közép-Amerika 1. A szárazföldi híd a „banánköztársaságok” földje – kivitel.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
Varázslatos tengerpartok
PALAU KÖZTÁRSASÁG Mikronézia
Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona
RÉTEK, LEGELŐK, MEZŐK.
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
Készítette: Koleszár Gábor
Európa éghajlata, vízrajza, élővilága
Ázsia természetföldrajzi képe
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Új-Zéland.
Földtörténet.
Napközis tábor 5. évfolyam
A parton és a partközelben. Partközeli tengerek Parttól a nyílt tenger felé haladva kevesebb a vízmélység 200 m-nél. Gazdag élővilág Tápanyagban gazdag.
Európa földrajzi helyzete, határai
GALAPAGOS Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
Előadás másolata:

ertetrerter

Elhelyezkedése: Dél- Amerika Ország: Ecuador Területe: kb Elhelyezkedése: Dél- Amerika Ország: Ecuador Területe: kb. 7900 km2 Típusa: Természeti helyszín

1973 óta Galápagos egy ecuadori tartomány. A szigeteket 3 kantonra oszották: San Cristóbal (A kanton részei az alábbi szigetek: Española, Floreana (Santa María), Genovesa és Santa Fé). Isabela (A kanton részei az alábbi szigetek: Darwin, Fernandina, Wolf) Santa Cruz (A kanton részei az alábbi szigetek: Marchena, Pinta, Pinzón, Rábida, San Salvador és Seymour)

Galápagos tartomány Adatok: Székhely: Puerto Baquerizo Moreno Lakosság: 19 984  - Népsűrűség: 2,5 (fő/km²) Zászló:

Galapagos - szigetcsoportok

Tudnivalók a Galapagosról: A Galapagos szigetek ma Equadorhoz tartoznak és a Csendes óceánban, a Dél-amerikai kontinenstől nyugatra, az egyenlítő mentén találhatók. A spanyol hajósok által 1535-ben történt felfedezése óta az emberek egyfolytában csak pusztították egyedülálló állatvilágát. Tudományos jelentőségére Darwin hívta fel a figyelmet. Ugyanis a szétszórt és egymástól izolált (elszigetelt) szigeteken a faj és alfaj keletkezésének szép példáit lehet tanulmányozni.

Létrehozták a Darwin Alapítványt a terület támogatására és 1962-ben kutatóállomást nyitottak Santa Crúz szigetén. Ettől kezdődően egyre javult az élővilág helyzete, amely ezt mindenképpen meg is érdemli, hiszen a növények 40 %-a, a hüllők 86 %-a, a madarak 75 %-a bennszülött faj. A bazalt vulkánokon kialakult szigetek önálló fauna tartományt és önálló flóraterületet képeznek. Tehát ez a mintegy 7900 km2 terület felbecsülhetetlen biológiai értékű.

Élővilága: - A szigetek leghíresebb állatai a galápagonak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök és persze a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, amik valójában nem is a pinty- hanem a sármányféle – és mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Különlegesek az itt élő leguánok. Itt él a galápagosi medvefóka is. További madárkülönlegessége a kéklábú szula de itt fészkelnek a galápagosi albatroszok és igazi különlegességek a galápagosi pingvinek. A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok, a szárazon pedig varacskosfejű leguánok élnek.

Képek az állatokról: Galápagosi medvefóka galápagosi óriásteknős Darwin-pintyek

Képek az állatokról (2.): galápagosi albatroszok kéklábú szula Galápagosi pingvin Varacskosfejű leguán Tengeri leguán

Képek a tartományról:

Képek (2.):

Képek (3.):

Vége!! (: A diákat készítette, összevágta szerkesztette: Vasoczki Alex Dávid A feladatlapot készítette , fénymásolta, összeállította: Zrínyi Gábor Péter Jó szórakozást a feladatlap megoldásához!