Színházi PALÁNTA nevelő TÁBOR.  A tábor szakmai programja és napirendje minden turnusban azonos. Egy konkrét zenés színdarab próbáinak és bemutatójának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
XXII. Koinónia genézius thábor Hidegszamos 2011 július 13 (Szerda) – július 19 (Kedd)
Advertisements

Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
VIII. Szalvéta bemutató A sistergés adja el a húst.
„Vár állott, most kőhalom…”
A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
Az erdei iskolai projektek és azok szervezésének módszertana
Gyülekezeti tábor - Balatonkenese
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
..
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Kis csoport szeptember
ÓVJUK TESTÜNK-LELKÜNK EGÉSZSÉGÉT! T o u r i s t Manager T a n á c s a d ó BT. Miskolc 3532 Győri kapu 93 touristtt&chello.hu Telefon : 06-20/
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Kedves Kávézó Próba quiz 2.
A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.
A Belga LSZ fejlesztési terve
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Ausztriai Nyelvi Tábor 4. Nap. A nap programja IdőkeretProgram 07:00-07:30Reggeli 08:00-10:00Németóra 11:00-11:30Holzgautól busszal a Reuttener Bergbahnig.
Gólyatábor beharangozó
„Színház az egész világ…”
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
Nyári tábor 2011.
Közösségi portálok használata
Így kezd ő dött Anyuci hasában vagyok. Els ő napjaim idekint…. Nem Is Olyan Rossz Idekint.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Asztal- és életközösség Jézussal
Kemencei táborozás szeptember
AZ ANGOL NYELV TANÍTÁSA DRÁMAPEDAGÓGIAI MÓDSZEREK SEGÍTSÉGÉVEL SZAKIRÁNYÍTÓ: EMŐDI ANGÉLA ANGOLTANÁR 1O-ES SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZATMÁRNÉMETI ZÁRÓKONFERENCIA.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Moncsi Magazin Szeptemberi szám.
K épes s ég F ejlesz t ő j átszó H áz és C salá D i N ap K özi M iku L ás P rogra M ja.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Házi kedvencek – Haramiáné Kovács Mária.
Szakmai gyakorlat Németországban CHEMNITZ 2011 júl. 31-aug 27 8 keresked ő, 8 szakács, 8 „ügyviteles”
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Albertné Balogh Márta tankönyvszerző
4 TEAM 1. Theatre,Play – The Ugly Duckling - A rút kiskacsa 2. Puppet show - The shepherd who speaks the language of the animals Az állatok nyelvén beszélő.
2014 LÉPD ÁT ! HATÁRTALANUL. Csapatalakítás I. csapatfeladat Első nap.
Általános iskola első osztály
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Zsámbékon (mégis) tavasz akar lenni. Azért, hogy ne felejtsek.
Projekt program Magyar-lengyel bábjáték Magyar-lengyel mesekönyv Magyar-lengyel képregény Magyar - lengyel színdarab + EMK TRAINING + LENGYEL.
Mindenki hétköznapjai
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Igazgatónő megnyitja a tábort és bemutatja az elsős osztályfőnököket.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Irány Erdély!.
-minősített közoktatási típusú sportiskola szeptemberétől induló első osztályai:
Csépai cigány hagyományok és megjelenítésük az óvodai nevelésben Készítette: Szabóné Bódi Dorina Óvodapedagógus Témavezető: Dr. Rigó Róbert főiskolai docens.
Szakmai gyakorlat Szarvas április 3. – 16. ERASMUS+ Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsöde.
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Erdei Iskola Június Pusztavám Vajda János Erdészeti Erdei Iskola.
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Egynapos osztálykirándulás
Lovagi tábor angol nyelvű foglalkozásokkal is
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Lovagi tábor Ragályon Július 10.  16.
Egynapos osztálykirándulás
Erdélyi kirándulás Élmények.
tenisz foci strand ping-pong lovaglás
Galántai program képekben
Előadás másolata:

színházi PALÁNTA nevelő TÁBOR

 A tábor szakmai programja és napirendje minden turnusban azonos. Egy konkrét zenés színdarab próbáinak és bemutatójának végigélése, a színdarab kiválasztásától, a szereposztáson át, ének és táncpróbákkal, a szerepformálás érdekességeivel, díszlet és jelmeztervezéssel,megvalósítással. A zárónapon, meghívott vendégeink, szülők, érdeklődők előtt bemutatjuk munkánk eredményét.  A "PALÁNTA GÁLA" programját megörökítjük videofelvételen. Ezt később minden résztvevő megkapja.

 A szakmai program és a tábor vezetője Tóth Zoltán színművész, és Faragó Ildikó fejlesztőpedagógus. /Szentendre II.Rákóczi F. Gimn./  A sok-sok munka után Ildikó vezetésével önismereti, és kommunikáció fejlesztő játékok, tanulási készség fejlesztő „trükkök”,csoportfeladatok.kirándulások...  A pihenőidőben napi egy óra játékos és izgalmas angol játék, természetesen a színház témái köré csoportosítva.  Éjszakai kirándulás, múzeum,, sport, és számtalan érdekes játék és program.  De mindenekelőtt színház, színház.....  Az esti tábortüzeknél beszélgetünk a művészetekről, élményekről, zenélünk, és megfejtjük a világot...

Első nap  1.nap.Érkezés. (mert anélkül nem lehet elkezdeni..)  Hogy izgalmasabb legyen a Széna téri buszpályaudvarról seniorok vezetésével érkezik a „Nagy Csapat”.  A tábor kapujában welcome limonádé, megismerkedés a portásnénivel, akivel biztosan sok bajunk lesz még…. Az Ő kegyeinek elnyerése….  A szállás elfoglalása, veszekedés a helyekért.  Ebéd.  Délután ismerkedés, játék,foci, a környék és egymás megismerése…..stb.  Közös vacsorafőzés bográcsban.  Fotózkodás, drámajátékok, amíg fő a vacsi...  Büfizés, tábortűz, akinek van hangszer, esti versek....stb.  Maszat hegy első rész...meseolvasás.  Fürdés, takarodó....ahogy a nagyok elképzelik.  Csend.

Második nap  Napfelkelte, (de senki nem látja, mert mindenki alszik)  8.ó.ébresztő.  Fogmosás,rendrakás,reggeli.  9.ó.Színház.A kijelölt és bemutatásra kitűzött színdarab megismerése, szereposztás, feladatok kiosztása./Színházterem/  11.ó. daltanulás (playback), tánctanulás.  12,30. Ebéd.  13.ó.Böfizés,láblógázás, a gyönyörűséges táj bámulása…  Készségfejlesztő játékok.  Ozsonna.  Angol nyelv melegen tartása...  16.ó Tollaslabda, foci....  Színház.Próba. a színházteremben…Komolyra fordul a dolog…..  Vacsora.  esti miegymás...

Harmadik nap  Napfelkelte...A kijelölt táborozók fényképezik, hogy később a többi is láthassa...  8.ó.ébresztő. Nyafogás a korai kelés miatt…  Fogmosás, rendrakás, reggeli.  9.ó.Színház. Próba.Színházterem..  11.ó.dal, tánctanulás.  ebéd.  13.ó A Zsámbéki Romtemplom bejárása, idegenvezető segítségével….  15.ó.Készségfejlesztő játékok a Templom elhagyott zugaiban…  16.ó Csak angol....beszélgetés bárkivel csak angolul...Lángossütő, postás, buszvezető….CSAK ANGOL!!  Ozsonna..(közben videó rögzít...)  Színház próba Színházterem.  19.óVacsora, szalonnasütés, a kert eloltása...  Éjszakai túra, a Kálváriadombra, végig a temető mellett.....  Takarodó. /de azonnal/

Negyedik nap  Unalmas napfelkelte.....  8.30 ébresztő....Lázongás a korai ébresztő miatt, választott vezetővel, petició, stb…  Fogmosás rendrakás, reggeli.  9.ó.Színház,próba. Színházterem.  11.ó.dal, tánctanulás.  ebéd.  Díszlet, kellék tervezés, gyártás, Plakátkészítés...  Sport.A Zsámbéki katonai rakétabázis bejárása idegenvezetővel., Izomláz....  Morgás…  Ozsonna.  16.ó.A falu felfordítása...elhívni a falusi népet a másnapi bemutatóra..utcai zenebona, éneklés, gitár, kereplő,a falu összes kutyája vonyít, csahol...  a faluban fel, alá...Plakátragasztás...  Színház, próba.  19.ó.Vacsora.  Próba, Színházterem…  Tábortűz, izgalom a bemutató miatt...veszekedés,/csak angolul!/

Ötödik nap  Ébresztő.  Napfelkelte.  8.30.Második ébresztő.  Fogmosás, rendrakás, reggeli.  9.óSzínház, próba. Színházterem.  11.ó Főpróba!  12.óEbéd.  13.ó.Pihenés a kertben, Feszültségoldó játékok, készülődés.  16.ó.Bemutató! Szülők, rokonok,polgármester, gyerekszállító ismerősök, falusiak, pék, vendéglős, szomszédok.  17.ó Búcsúparty a kert összes zugában.  Összepakolás, zokni szétválogatás, fénykép és videózás...  Búcsúajándék kiosztása...(a hét eseményei, fotón, videón....)dvd.  Bőgés....tűz haza.

 A tábor az „Otthonmaradott” szülők, testvérek és más felirattkozottak részére, minden este 21 óra 30 perckor Hírlevelet küld, az aznapi legérdekesebb eseményekről, sok, sok fotóval…esetleg 21óra 40.-kor....

És a szálláshely, néhány képben