I NTERNET 2008. március 26-31. H AJDÚSZOBOSZLÓN F IESTA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szeretem a könyvtáram!.
Advertisements

„Legyél te is természettudós”
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Országos Tini Könyvtári Napok Szolnok, június 23. Illés Julianna,
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
A Garay János Gimnáziumban
„Mérd az időt!” Csatlakozz az OMSZ és a KvVM programjához!
Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Lázár Ervin virtuális kiállítás
Utcai és lakótelepi szociális munka
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Iskolánkról.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A könyvtár mint a felnőtt képzés helyszíne Tapasztalatok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
Magyar Tudományos Akadémia
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
A FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBENA FONTOS SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
A NYEK tapasztalatai a 2006/2007. tanévi iskolalátogatások tükrében.
Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztály
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
„Digitális erőd – információkereső kalandjáték a reneszánsz témakörében ” Készítette: Tóth Krisztina.
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
ÖSSZEFOGLALÓ április 24.. A Magyar Atlétikai Szövetség második alkalommal rendezte meg a Hozd mozgásba a családot! Sport és Egészségnapot a Puskás.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Mi is az a foglalkoztatási paktum? 3 város összefogása:Kőszeg, Csepreg, Bük Csatlakoztak: kis és nagy vállalkozások, egyesületek, munkaügyi központ Összefogás.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Üdvözli a Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola!
Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda Kedves Fiatalok! Ingyenes internet használatával kinyílik előtted a világ, olyan fontos tudnivalókról kapsz tudást.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
AZ OLVASÓSAROK MŰKÖDÉSÉNEK ELŐNYEI
A tükrözött vagy fordított osztályterem
AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, KORSZERŰ, AKADÁLYMENTES ÉPÜLET
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Középfokú oktatási intézmények
OLVASÓI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEI, 2014
Előadás másolata:

I NTERNET március H AJDÚSZOBOSZLÓN F IESTA

K OVÁCS M ÁTÉ V ÁROSI M ŰVELŐDÉSI K ÖZPONT ÉS K ÖNYVTÁR  A Könyvtár és a Művelődési Központ egy épületben működik évtizedek óta, a két intézményt 1996-ban vonták össze.  Könyvtárunk 450m 2 -en látja el nyilvános könyvtári és informatikai feladatait.  Részlegeink:  Felnőtt könyvtár  Gyermekkönyvtár  Hírlapolvasó és Internetszoba  Internet részlegünk e-Magyarország pont is egyben, 7 multimédiás számítógép áll látogatóink rendelkezésére.

O KTATÁSI I NTÉZMÉNYEK Á LTALÁNOS ISKOLÁK:  Gönczy Pál Általános Iskola  Thököly Imre Általános Iskola  Bárdos Lajos Általános Iskola  Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola  Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola K ÖZÉPISKOLÁK:  Bocskai István Szakképző Iskola  Hőgyes Endre Gimnázium és Szakiskola  Közgazdasági Szakközépiskola E GYÉB:  Szép Ernő Középiskolai Kollégium  Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon

P ÁLYÁZATOK •Az én iskolám… (prezentációkészítés éves korosztálynak) •Mi az Internet? - magyarázd el egy földönkívülinek (fogalmazás 7-14 éveseknek) •Te milyennek képzeled el ELVIRA-t? (rajzpályázat a vasúti menetrend Internetes változata kapcsán)

E LŐADÁSSOROZAT •Harry Potter és a Mindentudás szörfdeszkája (Pusztafi Virág) Érdekességek az Interneten Harry Potter-ről, információk a szereplőkről, rajongói oldalak, fórumok. •Sport szieszta, avagy eddz a weben! (Szabó Zsuzsanna) Sporttémában való barangolás, klubok, egyesületek és sportolási lehetőségek helyi szinten. •Ne lógj a neten! (Bálint Csilla) A szabadidő hasznos eltöltésére irányuló ötletek, programkeresés, kirándulásszervezés stb. •Szupersztrádán az EU (Sándor Judit) Hasznos weboldalak az Európai Unióról, kvíz és játékok (9-14 éveseknek: Fedezzük fel Európát! éveseknek: Információk az EU-ról).

•Internet Fiesta csoki •Órarend •Zászló •Notesz A JÁNDÉKAINK

T OTÓSOROZAT •Fiesta-totó: 7 próba a neten 1-4. osztályosoknak •Fiesta-totó: 10 próba a neten 5-8. osztályosoknak •Fiesta totó: 12 próba a neten osztályosoknak

InFi manó vagyok, örülök, hogy találkozunk! Képzeld, én már 9 éve Fi estázom. Hogy hol? Hát az In terneten, innen jön a nevem is. T OTÓSOROZAT Most Te is csatlakozhatsz hozzám, szívesen látlak, már csak azért is, mert adódott egy kis gondom… Ha segítesz, együtt biztosan sikerül kiállnunk a próbákat, szám szerint hetet. Na? Benne vagy? Akkor vágjunk bele! Ja! Majd elfelejtettem, a jelszó: I NTERNET F IESTA. Munkára… akarom mondani próbára fel!  Üdvözöllek!

E GYÉB P ROGRAMOK •Ingyenes Internet használat •Rendkívüli nyitva tartás: szombaton és hétfőn is óra között •Fiesta-totó és naponta további érdekes feladatok •Internetes diák-népszavazás - Ki a kedvenc tanárod? - Melyik a kedvenc helyszíned városunkban? - Ki a leghíresebb ma élő szoboszlói személy szerinted? •Elektronikus ügyintézés Ügyfélkapu, Adóbevallás számítógéppel, Közüzemi számlák intézése a neten (Szabó Zsuzsanna)

Z ÁRÓRENDEZVÉNY •Előadás Az Internet lehetőségei és veszélyei - gyerekek és felnőttek vonatkozásában címmel, előadó Dombi Gábor (Inforum főtitkára - Budapest) •Eredményhirdetés, értékelés, díjátadó Legtöbb résztvevő diákot nyújtó iskolának: I NTERNET F IESTA 2008 „A legaktívabb Fiestás iskola” serleg A Fiestás programokon résztvevő diákok teljesítmény szerinti díjazása.

T APASZTALATOK •Munkamegosztás – így igen sokféle program megvalósítható, ezáltal mindenki érzi, hogy valahol az övé is ez a rendezvény, ez pedig a siker alapja. •Idő – már hónapokkal a rendezvény előtt meg kell kezdeni az előkészületeket és kialakítani a részfeladatokat, illetve pontosan be kell határolni az időpontokat úgy, hogy minden feladatra álljon rendelkezésre elég idő. •Kapcsolatok kiépítése – most van rá egy évünk , hogy kialakítsuk a partneri viszonyt, fontos, hogy minden intézményben legyen egy kapcsolattartó, akire maximálisan számíthatunk. •Információcsere – ha kialakul a partnerség, akkor már az információcsere is biztosított, csak meg kell beszélnünk elvárásainkat.

K ITEKINTÉS A kisebb nehézségek ellenére sikerült egy egészen komplex programsorozatot összeállítanunk, remélhetőleg a későbbiekben nálunk is még több pedagógus és szülő érzi majd magáénak az I NTERNET F IESTA rendezvényeit és ösztönzik diákjaikat, gyermekeiket a részvételre. Kollegáimmal együtt bízunk benne, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakoznak idei rendezvényünkön és évről-évre sikerül majd változatos programokkal megörvendeztetnünk Szoboszló lakosságát.

K ÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET!

Sándor Judit © március 31. Rendezvényünk támogatói: