Grafikus felhasználói felület Windows alatt

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Advertisements

Linux ismeretek: A Unity felület
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
Az operációs rendszer felépítése I.
A Windows használata Bevezetés.
A számítógép felépítése és működése
Számítógépes operációs rendszerek
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Operációs rendszerek Bevezetés.
Az operációs rendszer.
Grafikus felhasználó felületek Linux-on
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 1 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Grafikus Feluletek 1 Grafikus feluletek Buzas Hunor.
A Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténete.
Az operációs rendszer.
Operációs rendszerek 1. Takács Béla
Fajfrik Dóra tanárjelölt munkája alapján
SZOFTVER.
Windows felhasználói felület Az felhasználó és a operációs rendszer közötti kapcsolatot az úgynevezett héj (shell) valósítja meg.
Grafikus felhasználói felületek
A számítógépi programalkotások jogi védelme
Az operációs rendszer.
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Készítette: Martis Zsombor
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
BE KI Perifériák Számítógép.
Windows operációs rendszer
Operációs rendszerek története
A Windows grafikus felülete
Operációs rendszerek Microsoft Windows XP.
Microsoft Windows A Windows fejlődése, általános jellemzése – 2. dia
Az operációs rendszerek
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Az operációs rendszer.
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Az operációs rendszereK
Operációs rendszerek. Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Operációs rendszer.
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Operációs rendszerek Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT Operációs rendszerek feladatai és csoportosításuk.
A Windows operációs rendszerek
Az operációs rendszerek feladata, fajtái, felépítése
15. óra A Windows XP alapjai
Operációs rendszerek fejlődése
Az operációs rendszer.
Szoftverek.
Az operációs rendszer feladata
2. Operációs rendszerek.
SZOFTVEREK (programok)
(2010. október 25.).  Mi az? ◦ A számítógép és a felhasználó közötti kapcsolatot segíti elő ◦ Különböző vizuális elemeket felhasználva teszi átláthatóbbá.
Az operációs rendszer.
Szoftverek csoportosítása
SZOFTVEREK (programok)
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
Szoftver Program – a számítógép számára érthető utasítássor Operációs rendszer – Programcsomag. Kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között.
Szoftver Program Operációs rendszer – Programcsomag, kapcsolatot teremt a felhasználó és a számítógép között. Pl: Windows és DOS, Linux (ingyenes), Unix.
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Grafikus felhasználói felületek Linux alatt. Grafikus Interface A grafikus felhasználói felület (angolul graphical user interface, röviden GUI) olyan,
Az operációs rendszer.
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Az operációs rendszerek
SZOFTVEREK (programok)
Az operációs rendszer  Minden jog fenntartva.
Előadás másolata:

Grafikus felhasználói felület Windows alatt

Mi is az a grafikus felhasználói felület? A számítógép és ember közti kapcsolatot megvalósító elemek összessége, melyek a monitor képernyőjén szöveges és rajzos elemek együtteseként jelennek meg Mutatóeszközök (egér/egérkurzor) Ablakok Menük Választógombok Jelölőnégyzetek Ikonok

Elődei, típusai és változatai Stanford Kutatóintézet kutatói találták fel, az On-Line Systemükben való felhasználás céljából. A Xerox Palo Alto Kutatóközpontban a Xerox Alto számítógépek elsődleges felületévé tették a GUI-t. A GUI-t támogató rendszerekre példák: Mac OS X Microsoft Windows, Linux BSD A GUI logikus továbbfejlesztése a ZUI (Zooming User Interface), amely összevegyíti a 3D-mozgást a 2D vagy „2 és fél D” vektorobjektumokkal.

A Microsoft A cég története egy pincéből indult, az IBM-nek eladott MS-DOS-sal kezdődött, majd később a Windows-al folytatódott Bill Gates (1955) és a Microsoft karrierje. Gates 10 évesen alapította a Traf-O-Data-t a barátaival 1972-ben vettek egy Intel 8008 microchipet és elkezdték a saját autószámlálójukat építeni 1979 Microsoft

A Windows Előtte: MS-DOS Windows 1.0: néhány asztali alkalmazás, MS-DOS fájlkezelő alkalmazás, óra, naptár, kartotékkezelő, telekommunikációs programok. (Kezdetleges kezelőfelület, minimális a lehetőségek száma) Windows 95: start menü, ikonok, tálca Windows 2000: Menük újrarendezése, részletesebb, szebb ikonok Windows XP: Ismét megváltozik a start menü gombja, egyre nagyobb hangsúly a design-on Windows Vista: Új designos start menü, mini alkalmazások, átlátszó ablakok (magas rendszerkövetelmény) Windows 7: A Vista-val szinte azonos felület (nem a felület megújítása volt a cél) Midori: A jövő operációs rendszere