Environmental Compliance Inspection Course 1 Bíróság előtt védhető bizonyítékok összegyűjtése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kommunikációs helyzetek és vészhelyzetek az állatorvosi praxisokban HUNGAROVET KONFERENCIA Budapest Október 13, 2005 Dr.Gál Sándor Indianapolis, IN U.S.A.
Advertisements

A fotográfia különböző megjelenési formái a filmben Készítette: Hrivnák Anita Szegedi Tudományegyetem, 2011.
Dokumentáció dr. Gál Lívia.
„az emberek hazudnak, de a bizonyítékok nem”
Könyvtárismeret Dokumentumok típusai.
TARKA-BARKA Szászvár Főtér
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
A klinikai adatok és a biológiai minták minőségbiztosításának jelentősége a biobankok életében Magyarósi Szilvia és a SCHIZO-08 Konzorcium tagjai Molekuláris.
Kardos Sándor István r. alezredes ORFK Humánigazgatási Szolgálat
MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
2010. május 6. Kertész Károly http/ 1 Emissziómérések-1 Mérési terv.
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
Environmental Compliance Inspection Course Az ellenőrzés megtervezése.
A pedagógia alapjai 3. előadás Emberformáló folyamatok: szocializáció, nevelés, a nevelés lehetőségei és korlátai Birta-Székely Noémi BBTE, Pszichológia.
6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában.
Kihallgatási taktika I.
Különös tekintettel a gyógyszerekre
Büntetőeljárás-jog.
HACCP-előírások, alapvető higiéniai követelmények a vendéglátó üzletekben. Szoboszlai Gyula.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
AKUT BETEGSÉGEK ELLÁTÁSA
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?. AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT.
1 Könyvvizsgálói megbízások minőségellenőrzése Jelentéskészítés Galyatető Puskás István.
Objektumok. Az objektum információt tárol, és kérésre feladatokat hajt végre. Az objektum adatok (attribútumok) és metódusok (operációk,műveletek) összessége,
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Environmental Compliance Inspection Course A rendészeti eljárás A rendészeti eljárás.
Environmental Compliance Inspection Course Helyszíni tevékenységek Helyszíni tevékenységek.
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Munkahelyi egészség és biztonság
9. hét: A munkahelyi egészségvédelem és
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
Levelezési alapismeretek
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Valós idejű adaptív útvonalkeresés
Internet, Elektronikus levelezés
Supervizor By Potter’s team SWENG 1Szarka Gábor & Tóth Gergely Béla.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
JOB Klub Álláspiaci kulisszatitkok
Levelezési alapismeretek
2010. május 6. Kertész Károly http/ 1 Emissziómérések-1 Mérési terv.
Kockázatkezelés. Nem tartják fontosnak, mert  „A kockázatelemzés időrabló és unalmas feladat”  Ezzel szemben –jó lenne, ha a „jövőbe láthatnánk” –rengeteg.
Szakértői bizonyítás a büntető eljárásban
A film mint dokumentum a fikciósfilm, a dokumentumfilm, a fikciós dokumentumfilm, a cinema verité, az antropológiai film és a privát filmezés kategóriái.
Szövegszerkesztés.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
Forensic kihívások, avagy a biztonság a pandúrok szemével Kristóf Csaba Biztonságportál, főszerkesztő.
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
Felkészült intézményvezetők – „HR Protokoll” Dr
Költségvetési szervezetek évi beszámolója. Vonatkozó jogszabályok: (1/2) évi XXXVIII. törvény az államháztartásról - 292/2009. (XII. 19.)
KONFIGURÁCIÓKEZELÉS è A projektirányítás a költségekkel, erőforrásokkal és a felhasznált idővel foglalkozik. è A konfigurációkezelés pedig magukkal a termékekkel.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
26/09/20161 Elektronikus számlázás ellenőrzési tapasztalatai Czöndör Szabolcs Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály.
Kockázatbecslés folyamata. 1./ Független könyvvizsgálói jelentés –KVOI: Független könyvvizsgálói jelentés 2./ A vezetés tisztessége –C14: Visszaélési.
Biztonsági követelmények a beszállítókkal szemben
Elektronikus aláírás és iratkezelés
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
GONDNOKSÁGGAL KAPCSOLATOS PEREK SAJÁTOS SZABÁLYAI
2013. évi zárás kiemelt kérdései, dokumentumai
Az ISO 9001 jelenlegi helyzete
MIT TEGYÜNK HA BEKÖVETKEZETT A BAJ
Elektronikus szótárhasználat
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
A közjegyzői nemperes eljárások
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
Előadás másolata:

Environmental Compliance Inspection Course 1 Bíróság előtt védhető bizonyítékok összegyűjtése

2 Mi a bizonyíték? n Bármely olyan információ vagy bizonyítási eszköz, amely tisztázza vagy segít megállapítani az igazságot

3 Példák a bizonyítékokra

4 A bizonyítékok típusai n Tanúvallomás n Okirat n Szemléltető n Tárgyi

5 Tanúvallomáson alapuló bizonyíték n A szóban elmondott érzékszervi benyomások és vélekedések –“…szagot éreztem”, “láttam”, “hallottam” n Kihallgatás –“Becsületes úr azt mondta…” n Szemtanú tanúvallomása

6 Okirati bizonyíték n Terepen készített feljegyzések n Dokumentumok –Üzenetek/levelek –Könyvelési nyilvántartások ledgers –Számítógépes nyomtatott dokumentumok/fájlok dokumentumok/fájlok –Kézikönyvek/szabvány műveleti eljárások műveleti eljárások n Ellenőrzésről szóló jelentések n Minták vizsgálati eredményei

7 Szemléltető bizonyíték n Egyéb bizonyíték, amely valamit tisztáz, vagy magyaráz: –Fényképek –Térképek –Folyamatábrák –Grafikonok

8 Tárgyi bizonyíték n Minták n Konténer vagy címke n Tárgy vagy dolog

9 A bizonyítékok megfelelő kezelése n Azonosítás n A bizonyíték kezelésének szoros szoros nyomon követése nyomon követése (kezelési láncolat) (kezelési láncolat)

10 A bizonyíték kezelési láncolatának összekötése n Annak részletes, aprólékos bemutatása, hogy sorban egymás után mely személyek kezelték a bizonyítékot, illetve fértek hozzá.

11 A bizonyíték „felügyelet” alatt áll, ha... n Az a felügyelő tényleges birtokában, ellenőrzése alatt és jelenlétében van n Az ellenőr látóterében van n Olyan tároló helyen van, amelyhez csak a felügyelő vagy más azonosított (felhatalmazott) személyek férnek hozzá

12 Szokás; Rutin eljárás n Ha rendszeresen ugyanúgy végezzük a tennivalókat, az növeli a bizonyíték erejét n Hozzunk létre egyéni szokásokat és szabvány műveleti eljárásokat n A felügyelőknek mindig követniük kell a szakmai protokollokat (vagy magyarázatot kell adniuk arra, hogy azt miért nem teszik)