2012. Január 24. Érettségi 2012. Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Tájékoztató az érettségi vizsgáról
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségikről Nem csak az Informatika tantárgy.
Az érettségi vizsga.
NYELVVÁLASZTÁS A 10B 10C. LEHETŐSÉGEK • EDDIGI NYELV FOLYTATÁSA 12. OSZTÁLY VÉGÉIG • ÚJ NYELV VÁLASZTÁSA ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI UTÁN.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
Méltányossági elvek a közoktatásban
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium Érettségi május-június.
A kétszintű érettségiről
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
9. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
10. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Tudnivalók a továbbtanulásról
Változások a vizsgarendszerben
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
Középiskolai továbbtanulás 2012/13 Készítette: Simon Zoltán ig.h.
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
Érettségi-felvételi tájékoztató
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Érettségi eredmények Vizsgázók száma: 98 fő Rendes vizsga: 49 fő Előrehozott vizsga: 37 fő Ismétlő vizsga: 7 fő Kiegészítő vizsga: 1 fő Szintemelő.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és a felvételiről december 10. JAG.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
JAG. ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő:február 15. Jelentkezés:iskolában, jegyzőnél JAG FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG.
TOVÁBBTANULÁSI SEGÉDANYAG MERRE TOVÁBB A KÖZÉPISKOLA UTÁN?
Érettségi tájékoztató Vizsgára jelentkezés.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
Felsőoktatás-felvételi 2011/2012. tanév. Az érettségi fajtái Előrehozott: a tanulói jogviszony fennállása alatt az egyes vizsgatárgyra előírt isk. tanulmányi.
Érettségi tájékoztató 2017.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Kétszintű érettségi.
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Érettségi eredmények 2017.
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
Középfokú felvételi eljárás
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
Merre tovább a középiskola után?
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

2012. Január 24. Érettségi 2012

Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt vagy megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga. a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt vagy megszűnését követően első alkalommal tett érettségi vizsga.

Érettségi formái  Az előrehozott érettségi vizsga az egyes tantárgyra előírt iskolai tanulmányi követelmények teljesítése után, a tanulói jogviszony fennállása alatt, a középiskolai tanulmányok teljes befejezése előtt, egyes vizsgatárgyból, első alkalommal tett érettségi vizsga.

Érettségi formái  Szintemelő érettségi vizsga egyes vizsgatárgyakból a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szintű érettségi vizsgán első alkalommal történő megismétlése.

Érettségi formái  Kiegészítő érettségi vizsga a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban nem szereplő egyes vizsgatárgyból tett érettségi vizsga.

Érettségi formái  Ismétlő érettségi vizsga az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához vagy más okból egyes vizsgatárgyból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga azonos szinten, illetve az emelt szintű vizsga középszinten történő megismétlése. Ismétlő érettségi vizsgára az jelentkezhet, aki rendelkezik már érvényes érettségi bizonyítvánnyal.

Érettségi formái  Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett, illetve a megkezdett, de tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen rendes, előrehozott, pótló és az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése.

Érettségi formái  Pótló érettségi vizsga a vizsgázónak fel nem róható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő, ismétlő, javító érettségi vizsga folytatása.

Hatályos jogszabályok  A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg) A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg) A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (egybeszerkesztett szöveg)  Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet 2012.január 01-től változott! Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet  A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról Az olvasóteremben megtalálod a jogszabályok gépekre mentett változatát!

Az érettségi bizonyítványba minden legalább elégségesre teljesített vizsga minősítését be kell írni, kivéve, ha a vizsgázó az adott vizsgatárgyból több vizsgaeredménnyel rendelkezik, mert ez esetben azok közül – a vizsgázó írásbeli nyilatkozatának megfelelően – csak az egyik eredmény kerül a bizonyítványba, a többiről tanúsítványt kell kiállítani.

Jegyzők  12 BPolgár Andrea  12 CTóthné Mészáros Ágnes  12 GDudás Ljudmila  13 ASzerencsés Károlyné

Jelentkezés  Jelentkezési lappal, adatokat egyeztetve  Ha kell, nyilatkozatok kitöltésével (testnevelés, informatika, gazdasági ismeret) Születési anyakönyvi kivonatod, személyi igazolványod legyen!  február 15-ig  Aláírással, 18 éves kor alatt a szülő aláírásával hitelesítve

Figyelem!   A korábbi érettségi vizsgaidőszakokban már megszerzett, a jelentkező korábbi törzslapkivonatán szereplő sikeres vizsgákból is „jelentkezni” kell, beszámítás kéréssel

Figyelem!  Felelős vagy a döntésedért! Vizsgát törölni, adatot módosítani nem lehet! Figyelj a tantárgy nevére, szintjére!

Időpontok  Magyar május 07hétfő  Matematikamájus 08kedd  Történelemmájus 09szerda  Angolmájus 10csütörtök  Németmájus 11 péntek  Informatikamájus 21hétfő  Szakmai alapism.május 25péntek Emelt szintű dolgozatok megtekintése június 05.kedd Emelt szintű szóbelik:június 7-13

Információs honlap  egi_vizsgak egi_vizsgak egi_vizsgak