MHSSZ válságkezelés 2011- Strukturális átalakítás a Magyar Hallássérültek Sport Szövetségében és a sérülés specifikus sportszövetségekkel (MPSZ, MLMS)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

A SIKETSPORT MA MAGYARORSZÁGON
A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
A időszak végrehajtási intézményrendszere
A magyar sport helyzete előtt és után
főigazgató-helyettes
A JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS AZ ÁLLAMI FINANSZÍROZÁS ÖSSZEFÜGGÉSEI A FOGYATÉKOSOK SPORTJÁBAN Dr. Litavecz Anna elnökségi tag Magyar Paralimpiai Bizottság.
Szervezeti struktúra és hatékonyság
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
A közösség számodra annyit jelent amennyit Te hozzáteszel ! A baranyai tájékozódási futás felépítése és működésének struktúrája, a PVSK-n keresztül.
Humán rendszerek, közszféra
Budapest, december 3. Nagyné Zölde Mónika
A november 18-i workshop napirendje
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A távközlési piac állami felügyelete dr. Orosi Renáta Hírközlési Felügyelet Hírközlési Felügyelet.
Elnökségi beszámoló 2009 Lányi András. Tartalom - Triatlon, mint lehetőség - Elnökségi tevékenység - Eredmények - Tervek 2010.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Ésszerűség - sportszerűség
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A MOB - történet, feladatok, szervezet
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -
A vállalat szervezete.
Településmarketing Értékaudit.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Fekete Imréné KKB tag A közfelügyeleti rendszer súlypontjai Cegléd, július 6 1.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
MAGYAR GYERMEKLABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, május.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
2012. január 25. Rozsnyai Krisztina 1 A felsőoktatás minőségbiztosítása Európában – a minőségbiztosítás és a nemzetköziesedés Rozsnyai Krisztina MAB Magyar.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSZ)
A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Szabályozási reform – az intézményrendszer és a járadékszabályozás továbbfejlesztése Szikszainé dr. Bérces Anna PM, főosztályvezető Pénztárkonferencia.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 14. Együttműködés a fogyasztóvédelmi ügyek területén.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Az önkormányzatok érdekképviselete
FEJLESZTÉSI FORRÁSOK A PIAC SZEMÉVEL MAJOR GÁBOR önkormányzati szakértő.
FORMA projekt Integráció fontossága Csökkenő tagság, szétaprózott struktúra Belső integráció szükségessége Igény a hatékonyabb érdekképviseletre.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Hatáskör modell 5. HAM.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
A projektmunka jelentősége Minőségjavítási elvárások A minőségbiztosító ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Lipták Tamás Balatonboglár,
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
MIÉRT stabilak (jók??) a minőségrendszereik?.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Előadás másolata:

MHSSZ válságkezelés Strukturális átalakítás a Magyar Hallássérültek Sport Szövetségében és a sérülés specifikus sportszövetségekkel (MPSZ, MLMS) való viszonyában

A múlt, a jelen és talán a jövő FODISZ MSZSZMHSSZ MSOSZ NEFMI Magyar Paralimpiai Bizottság MLMS ÖTM/ÖM állami sportirányítás Az MHSSZ kapcsolódó struktúrájának változása FONESZ MPSZ MMS MLS Sportági Szakszövetségek Kvalifikációs versenyrendszer és azonos sportértékek mentén közelíthető közös egység ? Magyar Olimpiai Bizottság Jövőkép lehet 2012-től még összehangoltabb együttműködés, vagy közös szervezeti forma

A jelenlegi helyzet értékelése  Nincs jövőkép, emiatt nem lehet tervezni sem programalapon, sem finanszírozási alapon.  Megszerveződött és a FONESZ égisze alatt elkülönült egy másik siket sportszövetség, amely megosztja a tagságot. Emiatt zavar keletkezett a „siketsport” rendszerben. Melyik szövetség milyen jogon és felhatalmazással léphet fel, illetve képviselheti ennek a sérülés-specifikumnak a sportját?  A óta tartó elszámolási vita és a szövetségre kirótt 6 milliós tartozás miatt másfél éve nincs megítélt/kiutalt támogatás. Ennek hiányában nem valósulhatnak meg a szakmai programok sem hazai, sem nemzetközi viszonylatban.  Hiányzik a sportszakmai struktúra (szakág-vezetői, válogatott versenyzői kör) szerződésben rögzített feladat kiosztása, az átlátható, működésében és szakmaiságában irányítható szövetség belső szabályzó rendszere és ennek elveit rögzítő szabályzatok. Okok, ami miatt a jövőkép nem valósulhat meg. VÁLSÁGKEZELÉS!

Jelenleg a „lét a tét!” NEFMI MHSSZ Rajtvonalon a két jelenleg párhuzamosan működő szövetség A háttér erőssége és érdekérvényesítése Az állami sportirányítás az információk alapján dönt Új siket sport szövetség célszalag MPB FONESZ A célszalagnál a NEFMI figyel, tanulmányoz, összegez és dönt az állami támogatásról Szempontok lehetnek: A vezetés, a szakmaiság és a működés elfogadása Jelenleg nem támogatott Csak FONESZ által létezik Program és feladat- megvalósítás Nem nagyon értékelhető Jól kommunikált Stabil és erős MOB háttér Egyre gyengülő és megszűnés előtt álló szervezet Minőségi versenyrendszer és nemzetközi kapcsolat Siketlimpia lehetősége Jelenleg nincs lehetősége Tagszervezeti támogatottság Tagság ??? A válságkezelés arra irányul, hogy a NEFMI döntés meghozatalánál ne legyen kérdéses, mely szervezet legitim és alkalmas a minőségi versenyrendszerű „siketsport” koordinálására, képviseletére.

 Jelenleg nem eléggé hatékony a Szövetség vezetési-irányítási és a feladat felosztási struktúrája.  A kiépítendő új struktúra illeszkedik az elfogadás előtt álló új sporttörvény szerkezetéhez, a szakmai felügyeletet ellátó MPB (MOB) előírásaihoz, ill. a társszervezetek (MPSZ, MLMS) már kialakított és működő modelljéhez. Nem ígérgetés! Segítségnyújtás! A minőségi versenysport, a kvalifikációs versenyrendszer által kijelölt közös út, célként a szakmaiság megőrzése. VÁLSÁGKEZELÉS! NEFMIMOBMPB MHSSZ MPSZ MLMS Elnökség Elsődleges feladata a Szövetség működtetése, a szakmai munka koordinálása, a Szövetség képviselete, érdekeinek érvényesítése. Kibővített Elnökség (Szakág-vezetők + Bizottsági delegáltak) Javaslattétel a szakmai munka tervezetekre, sportszakmai rendszer felügyelete. Tagszervezetek, SE, DSE, Okt. Int. Szakmai munka megvalósulásának szintje. Szoros együttműködés a szakág-vezetőkkel, elnökséggel Közgyűlés

 Hiányoznak „Szabályzatok” a Szövetség előírt, szabályos működéséhez, és a szakmai munkát érintő „Szerződések” amelyek minden érintett fél részére garanciális elemeket tartalmaznak.  Az MHSSZ közgyűlésének korábban elfogadott döntése (MPB, mint szakmai-pénzügyi felügyelet) és a társszövetségek befogadó határozatai alapján ezek a hiányosságok rövid időn belül megoldhatóak. Nem ígérgetés! Segítségnyújtás! A minőségi versenysport, a kvalifikációs versenyrendszer által kijelölt közös út, célként a szakmaiság megőrzése. VÁLSÁGKEZELÉS!  A kiépítendő új struktúra illeszkedik az elfogadás előtt álló új sporttörvény szerkezetéhez, a szakmai felügyeletet ellátó MPB (MOB) előírásaihoz, ill. a társszervezetek (MPSZ, MLMS) már kialakított és működő modelljéhez.  Az MPSZ és az MLMS (az MPB jóváhagyásával) pénzügyi hátterével, eseményeik nyílttá tételével meg tudja oldani a kritikus időszakban az MHSSZ szakmai programjainak teljesülését.  évi állami támogatást felélte a FONESZ féle szerveződés. A évi támogatás legjobb esetben (ha a NEFMI rendet lát az MHSSZ működésében) csak az év második felében és nem is biztosan teljes összegében kerülhet kiutalásra. Kérdés: És addig hogyan tovább??  Az MHSSZ gyengülésével (esetlegesen nem előírásos működése miatt) veszélybe kerülhet a nemzetközi tagsága. Ennek végeredménye a Siketlimpia vonal elvesztése lehet.  Erős háttérrel (MOB-MPB) és érdekérvényesítéssel, az MHSSZ nemzetközi versenyrendszerben való bennmaradásának kívülről történő támogatásával újra fejlődő pályára állítható a magyarországi siketsport.

Amit kérni szeretnék: Bizalom és türelem a Szövetség működésének rendbetételéhez Segítség a szakmai munkában Hit az összefogás erejében Elfogadás a társszövetségek segítségével kapcsolatban Kitartás a kiszámítható jövő felé vezető úton És ha mindez teljesül… Együtt lehetséges!

És ha mindez teljesül… Együtt lehetséges! … újra megfelelő pozicióba kerülhet a szövetség! május december május december május