Rendezvényszervezés A rendezvényszervezés egy összetett folyamat, amely több egymásra épülő lépcsőből áll: Tervezés, Előkészületek, Lebonyolítás, Utómunkálatok,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmai alaptréning 3. fejezet Készítette: Balázs Zoltán.
Advertisements

T Á J É K O Z T A T Ó Marik Péter produkciós vezető Merlin Communications.
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
PROTOKOLL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZÉS
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Többet ésszel, mint erővel
Az üzleti terv.
Beruházási projektek dokumentációja
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
DPR kommunikáció alapelvei
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
HACCP oktatás Modul 05 - lecke 01
Regdon Marianna rendezvényszervező
A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.
Célterület kód: Keretösszeg: forint  Támogatási összeg: – forint  Pályázók köre: - Önkormányzat-100 % intenzitás.
Építési projektek megvalósítása a generálkivitelező szemszőgéből
A rendezvényszervezés feladatai
Az ötlettől a projekttervig
Az egyed-kapcsolat modell
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Diákparlament 2010 Kistérségi fórum. A kistérségi fórum előkészítése 1.meghívók eljuttatása a kerület illetve a kistérség közoktatási intézményeibe (
Szervezetfejlesztési Program
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS ALAPJAI
Mitől jó egy rendezvény?
Az eseményszervezés formái, eszközei
DPR kiadványok tervezése, kivitelezése
TERVEZET.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Algoritmus. Folyamatábrák
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Project Monitoring and Control (PMC)
A rendezvények előkészítése
TRIATLON BESZÁMOLÓ MTSZ Közgyűlés 2004 május 22..
Devizaadósok Szövetsége évi Alapító Közgyűlése programja és forgatókönyve Helyszín: 1012 Budapest, I. kerület Kuny Domokos u VI. emeleti.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Projektműködés a VáKE-nál
K épes s ég F ejlesz t ő j átszó H áz és C salá D i N ap K özi M iku L ás P rogra M ja.
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
Előadó: Tarcali Katalin
JÓL SZERVEZETT (HATÉKONY) RENDEZVÉNYEK
A sajtókommunikáció lehetőségei, főbb eszközök
Kockázatkezelés. Nem tartják fontosnak, mert  „A kockázatelemzés időrabló és unalmas feladat”  Ezzel szemben –jó lenne, ha a „jövőbe láthatnánk” –rengeteg.
Delegációs munkamenet
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
A tervezési munka előkészítése és folyamata
A Bit módosítása évi LXXXVI. tv június január január 1.
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
Térbeli organizáció Tervezői kiírás.
A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Rendezvényszervezés II. Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
A vásárok és kiállítások fogalma Speciális rendezvények Komplex marketingkommunikációs akciók (számos egyéb komm. elem)  PS; PR; SP; POP; DM is kapcsolódhat.
Mindenkit köszöntök, Takács Titusz vagyok a JTT PRO Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója. BIZTONSÁGTECHNIKAI KFT. Mai előadás témája: Vállalkozások.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A fizika tanítása 5. lecke Tanítási tervezet. A tanári munka folyamata… Tanterv-tankönyv-tanmenet-óratervezet-óravázlat  A tantervek alapján készülnek.
ROAD SHOW SZERVEZÉSE Kőváriné Vida Ildikó PR vezető, kamarai tanácsos
Kockázati értékelés kis szervezetekben Tar György Szeged, 2013.október
Atlétika versenyszervezés
A 99,4 SUNSHINE FM BEMUTATÁSA, FELÉPÍTÉSE
Az ötlettől a projekttervig
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
RENDEZVÉNBIZTOSÍTÁS A MINDENNAPOKBAN
A szabadtéri rendezvények jogi, szervezési feladatai, problémái
XXVI. Felvonó Konferencia kérdőív kiértékelés
Előadás másolata:

Rendezvényszervezés A rendezvényszervezés egy összetett folyamat, amely több egymásra épülő lépcsőből áll: Tervezés, Előkészületek, Lebonyolítás, Utómunkálatok,

Az első teendő, egy briefing elkészítése, amely tartalmazza a rendezvénnyel kapcsolatos elvárásokat és célokat. Briefing tartalma: Megrendelőről fellelhető információk, Előzetes költségvetés, mármint egy körülbelüli becslés hogy a büdzsét meglehessen határozni, Célközönség, tehát a rendezvényre meghívandó személyek, Marketingcélok meghatározása és hogy milyen eszközökkel szeretnénk ezt megtenni (tv, rádió, újság, stb..), Kívánt cél megnevezése, Időpont kitűzése, Ha már volt hasonló rendezvény szervezve, annak megfelelő részének csatolása,

Ezután következhet a rendezvény tervének összeállítása a témában fellelhető anyagok és információk ismeretében, ezt általában egy forgatókönyv kidolgozásával a legegyszerűbb abszolválni. A terv kidolgozása után (a célok és elvárások ismeretében) az előkészületi szakaszban lényeges a helyszín megtekintése, hiszen sokban befolyásolja a forgatókönyvet.

A jó forgatókönyvnek tartalmaznia kell: az esemény leírását (röviden leírjuk, struktúrája hogyan épül fel), a rendezvény körüli összes tennivalót, az ebben résztevő és felelős személyeket, technikai feltételeket, a lebonyolításhoz szükséges időintervallumot, és nem utolsó sorban a költségvetést,

A forgatókönyvet az elkészítése után ismertetjük és jóváhagyatjuk a megrendelővel, ilyenkor pontosítjuk a rendezvénytervet és a költségvetést (akár látványterv és prezentáció segítségével). Ez azért fontos, mert még ebben a szakaszban van lehetőség változtatni a tervezeten. Ha az ügyfél tetszését elnyeri a forgatókönyv, elkezdődik kivitelezés.

Zsiráfház Zárórendezvény Forgatókönyv Időpont 2011.április 2. Helyszín:Szegedi Vadaspark 10:00-11:00 Vendégvárás 11:00-11:15 Köszöntő a Zsiráfháznál 11:15-11:30 Veprik Róbert igazgató köszöntője 11:30-12:00 Sajtótájékoztató 12:00-13:00 Zsiráfház bemutatás

Kivitelezés lépései Team összeállítása: részvevő személyek megnevezése, Szerződések megkötése: reklám, bérleti, vállalkozói szerződések, Fel kell kérni a közreműködő személyeket: ez természetesen a rendezvénytől függ (technikus, ruhatáros, biztonsági őr, catering, hostess, egészségügyi biztosítás, takarítók, stb.), Reklám, médiapartnerek, különböző marketingeszközök segítségével (tv, rádió, szórólapok, plakátok, gerillamarketing, stb.), Próba megszervezése és lebonyolítása, Meghívók, előzetes sajtóanyagok kiküldése, Sajtótájékoztató szervezése,

Előkészületek után következik a kivitelezés, a rendezvény lebonyolítása. Az eseményen a rendezvényszervező tulajdonképpen házigazdának számít, ennek megfelelően kell eljárni (neki kell elsőnek érkeznie és utolsónak távoznia). A helyszínre érkezve még egyszer érdemes felmérni a terepet, hogy minden úgy van, ahogy a forgatókönyvben le van írva.

Helyszín ellenőrzése Technikai eszközök és a helyszíni berendezések állapotának ellenőrzése, Tisztaság, higiénia, (mosdó), Parkolási lehetőségek, Regisztráció zavartalansága, Ruhatár állapota,

A forgatókönyv tervezet, a kivitelezők listája és helyszínrajz nélkülözhetetlen a szervezőnek, mivel részletes időlebontásban (percre pontosan) le van írva ki mikor hova érkezik. A rendezvény előtt megérkezik a stáb, ekkor már mindenki ismeri a pontos feladatait. Fontos hogy mindig tartsuk magunkat az előre meghatározott időintervallumokhoz.

Minden eshetőségre természetesen nem lehet felkészülni, a kivitelezés gördülékenysége érdekében – a lehetőségekhez képest - érdemes egy-két próbát tartani. Ha már megérkeztek a vendégek és megfelelően előkészültünk, előrelátóak voltunk, akkor már csak a vészhelyzetekre kell reagálni. A rendezvény lebonyolítása alatt folyamatosan figyelemmel kell követni a vendégek zavartalan szórakozását, ha valami negatív reakciót tapasztalunk, azt azonnal orvosolni kell (tumultus van egy helyen, túlságosan meleg vagy hideg van, hang és fényerő).

Ha úgy ítéljük meg a szituációt, akkor természetesen el lehet térni a forgatókönyvtől, annak érdekében, hogy a részvevő személyek minél jobban érezzék magukat (a programok gyorsítása vagy lassítása). A rendezvény végén megfelelő állapotba kell hozni a helyszínt és berendezéseket.

Az utómunkálatok meghatározóak a rendezvény életében Az utómunkálatok meghatározóak a rendezvény életében. Fontos a folyamatos és megfelelő visszajelzés a rendezvény lebonyolítás alatt (vendégektől, résztvevőktől). Ezeket az észrevételeket érdemes írásban rögzíteni és archiválni, hogy a jövőre nézve kiküszöbölhessük problémákat. Bizonyos utómunkálatok egyébként is kötelezőek a szerződősétől függően (ügyfél igénye szerint):

Utómunka Sajtóvisszhangra – sajtómegjelenések összegyűjtése, elemzése, Köszönetnyilvánítás a vendégeknek telefonon vagy levélben (előfordulhat ajándéktárgyat is adunk hozzá). Lényeges, hogy ezekkel a gesztusokkal újra emlékeztetjük a vendéget a rendezvényen átélt pozitív hatásokra (ez akkor gond, ha negatív élménye volt az eseményen), Fotók és videók archiválása,

Végére marad az anyagiak rendezése, a megrendelőnek benyújtjuk a számlát és természetesen a beszállítókat és a résztvevőket is ki kell fizetni. Nem kötelező, de határozottan érdemes, egy-egy rendezvény után referenciát kérni, mivel ezekkel a pozitív visszajelzésekkel tudjuk később igazolni a kiváló munkavégzést a leendő ügyfeleink részére.

Köszönjük a figyelmet!