Kisiskolásoknak WEBVILÁG.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szeretem a könyvtáram!.
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Az internet veszélyei gyermekeinkre
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
2. osztályos példa Bubernik Eszter
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Mit csinálsz a szobádban
Internet és szerzői Szerz ő i Akadémia, Irodalom és Internet Dr. Fodor Klaudia Franciska március 29.
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
Lázár Ervin virtuális kiállítás
Digitális világ Irány a világháló!
Partnerség.
Gondolatok a barátságról
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Portálok Porta: kapu, bejárat, kirakat. Olyan web-alapú szolgáltatás, amely információkat biztosít a felhasználó mindennapi munkájához és szórakozásához.
A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
“13 tanács egy életre".
ETwinning Tavaszi Kampány Jelentkezzen be személyes eTwinning munkafelületére.
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem
13 tanács egy életre.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Közösségi oldalak használata
1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Fontos értesítés  48 órán belül egy új vírus kerül a forgalomba, amit a MICROSOFT éppen most tett közzé. Ha t kapsz valakitől,
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
MESÉLŐ INTERNET. Szerinted mi az internet? Bevezető beszélgetés, vélemények összegyűjtése. „Az internet egy ismeretközlő lap, amibe ha belép az ember,
 Azért választotuk az internet függőség témát mert arra voltunk kiváncsiak,hogy ha készitenek egy statisztikát a “SZENT LÁSZLÓ”iskolában menyi diák.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
VARGA RÓBERT ONLINE MARKETING SZAKÉRTŐ MARKETINGOKOSAN.HU BUDAPEST, JÚNIUS 9. Generációs hidak építése az online világban.
A történelem forrásai Mindaz forrás, ami információt, adatot hordoz a múltról, a múltból.
Tanév előkészítő fórum szeptember Bedőné Fatér Tímea Szakmai blog: Magyartanítást.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Számítógépes bűnözés.
Biztonságos Internet Nap február 7.
Internet és kommunikáció
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
BME Villamosmérnök.
“13 tanács egy életre".
13 tanács egy életre.
Iskolai szabályok – harmadik osztály
Előadás másolata:

Kisiskolásoknak WEBVILÁG

Bevezető játék Pókháló A játékhoz gyapjúfonal-gombolyag szükséges, nem szakadós fonállal. A játék menete: a csoport körben ül vagy áll. Kezünkben tartjuk a gombolyagot, és szorosan fogva a fonal végét, odadobjuk az egyik tanulónak, miközben mondjuk a saját nevünket, és megnevezzük, hogy kinek dobjuk (például: „Eszter vagyok, és Juditnak dobom a gombolyagot”). Judit szorosan fogja a fonalat, és továbbdobja a gombolyagot, megnevezve önmagát és a következő tanulót. A játék végére egy olyan hálózat keletkezik, amely összekapcsolja a csoport tagjait. Ha már mindenki fogja a fonalat, akkor beszélgethetünk a tanulókkal arról, hogy mihez tudnánk hasonlítani ezt az összekapcsolódást. Ezután a gombolyag visszafelé teszi meg az utat a nevek megnevezésével vagy anélkül, ami a csoport nagyságától és türelmétől függ. Hívjuk föl a figyelmet arra, hogy a gombolyagot mindig a fonal fölött kell továbbítani! A feladat a gyermekek számára a világhálót, az összekötött számítógépek sokaságát szemlélteti. A játékot követően beszélgetéssel, kérdésekkel tisztázzuk az internet használatának korcsoporthoz igazodó tudnivalóit. .

Szerinted mi az internet? Bevezető beszélgetés, vélemények összegyűjtése. „Az internet egy ismeretközlő lap, amibe ha belép az ember, bármit megnézhet, vagy játszhat, és megetetheti a tevéjét is, ha van.” (Renáta, 3. osztályos tanuló)

Mi is az Internet Fiesta??? Egy nemzetközi rendezvénysorozat, amit az Internet Society hirdet meg. Célja az Internet népszerűsítése. Magyarországon az Internet Fiestát a könyvtárakban rendezik meg. 2008-ban a 9. Internet Fiestát tartjuk!!!

Jó, ha tudod az internetről Alapszabályok A neved, a címed, a mobilszámod, a jelszavad megosztása másokkal olyan, mintha a lakáskulcsodat adnád oda valakinek. Csak akkor találkozz a neten megismert személlyel, ha szüleid is elkísérnek! Kérj tőlük engedélyt a találkozóra - ha nem tudnak elkísérni, más felnőtt menjen veled! Ne nyiss meg számodra ismeretlen e-mail-címről érkező üzeneteket! Ne nyiss meg nem jól ismert személytől érkező e-mail - mellékleteket! Könnyen lehet, hogy ezek a számítógépre veszélyes vírusokat tartalmaznak! Ne feledd, nem tudod ellenőrizni, hogy online-ismerőseid azok-e, akiknek mondják magukat! A chat-szobákban mindig maradj a nyilvános felületen, és ha kényelmetlenül érzed magad, egyszerűen lépj ki! Meséld el szüleidnek, tanáraidnak, ha valami aggaszt! Bízz bennük! Mielőtt belépsz a chatre, vagy fórumba, ismerkedj meg annak szabályaival.  

Netkalauz Hogyan ismerhető fel a nethuligán? A nethuligán kedvenc időtöltése abból áll, hogy nyilvánosan sérteget vagy durván kigúnyol másokat. Sőt, gyakran különleges jogokkal rendelkező felhasználó a csevegő szobában, aki ott szemeli ki "áldozatait".

Barátságos internet Fürkész megmondja Mire figyelj internetezés közben? Fürkész megmondja

Mesélő internet

Egyszervolt, hol nem volt Játékok, mesék, versek, animációk, programok óvodásoknak és kisiskolásoknak.

MeSe Vár Mesebirodalom Szépséges népmesék sokasága vár itt Rád. Néhány mesét meg is lehet hallgatni. Mesebirodalom Izgő-mozgó meseoldal, amelyen játékokat is találsz.

Szörfözzünk! Szórakozás, játékok, szabadidő Az interneten, azaz a világhálón számtalan weboldalat találsz. Köztük hasznos és barátságos lapokat, de olyanokat is, amelyek veszélyeket rejthetnek. Ezt nem mindig könnyű eldönteni, ezért ha lehet, a családtagokkal együtt keresd fel az oldalakat. Kérj segítséget anyától, apától, vagy a nagytesótól, vagy ha épp nincsenek ott meséld el nekik merre jártál a világhálón, mit láttál, mit csináltál.

Kölöknet A Játszótér menűpontjaiban programajánlkat, játékokat, olvasnivalót, chat-szobát találsz. Próbajátékok

Kiskobak Itt meséket, verseket, vicceket olvashatsz. Lehet zenét hallgatni, rejtvényt fejteni, beküldheted saját rajzaid, írásaid.

Érdekes oldalak, ismeretszerzés, tanulás

Fedezzük fel együtt a tavaszt!

KIDS Magazin A National Geographic Neked szóló kiadása rengeteg érdekességgel Próbajáték Hangfelismerő

Kézenfogva Próbáld ki, milyem amikor nem olyan vagy, mint a többiek!

Könyvek, irodalom a világhálón

Olvasni jó! Mesék, versek, népdalok, diafilmek, animációk

Móra Könyvkiadó Képeskönyvek, gyermekversek, meseregények, kamaszoknak szóló könyvajánlásokat találsz az oldalon. Rendelhetsz online könyvet, sőt kedvcsinálóként bele is olvashatsz a kiadó legújabb kiadványaiba.

Debreceni Városi Könyvtár új gyermekkönyvtári oldala www.dbvk.hu/gyerek

Manók a könyvtárban Pipéter, Kankalin, Biblio és Corvus

a Debreceni Városi Könyvtárban Internetes Játékok a Debreceni Városi Könyvtárban