A kiégés 2 April, A kiégés 2 April, 2017.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MUNKAHELYI MENTÁLHIGIÉNÉ BIZTOSITÁSA PSZICHOLÓGIAI ESZKÖZÖKKEL A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSBAN DOLGOZÓK SZÁMÁRA Krekó Kata klinikai szakpszichológus Fővárosi Önkormányzat.
Advertisements

EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
10. Erőszak a családban, válás
Tanulási zavarok és pedagógusterhek
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
BÁTHORY NÉMETH ANDREA SENIOR BUSINESS COACH ELTE OKTATÓ
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
E.ON – Versenyben Önökért!
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Külföldi módszerek? Mi az amit figyelembe kell vennünk: Hagyományaink, Céljaink. Cégünk összetétele, nagysága.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
Köszönti Önöket az és vezetője, Bohnné Keleti Katalin, okleveles közgazda, nemzetközi marketing szakértő, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja.
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
Gyermekkori depresszió
Stresszkezelés.
CSALÁD.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Túl magas- e Magyarországon a depressziósok száma?
Mágnesterápiával az egészségünkért!
Az életközépút válsága: teljes összeomlás vagy egy új esély?
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
Érdemes végignézned e képsort!
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
“Új Dimenziók” mentorképzési program A program kidolgozói: Artemisszió Alapítvány EcPec Alapítvány Göllesz Viktor Speciális Szakiskola MATISZ MH Líceum.
Skizofrénia.
Krízis.
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
Mens sana in corpore sano. Avagy valóban ép a lélek az ép testben? Molnár József lelkész, lélekgyógyász, alternatív pszichológiai tanácsadó lelkész, lélekgyógyász,
Vezetői konfliktuskezelés (fegyelmi ügyek)
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
A PSZICHIÁTRIA ALAPVONALAI
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Segítő hivatás mentálhigiénéje
A lelki egészség védelme az iskolában
Mindennapi veszteségeink
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Szabályos sokszög az alapja. Mindent meg szeretnék tudni velük.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
KIÉGETTSÉG VIZSGÁLAT 2011/12.
Az internetfüggőség Kővágó pál és Bajusz Lili Október 10.
Egészséges életmód Élj így!.
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
Motiváció.
ENERVÁLTSÁG hatékonyság csökkentő tényező? RESTART Sári István június
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Gyorsulás, lassulás. Fékút, féktávolság, reakció idő alatt megtett út
Készítette:Tóth Sándorné
A támogatott lakhatás kihívásai
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
Személyközpontú gondozás
Élettani hatások, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet
Kimagasló teljesítményt nyújtani…. Az összetettség és az alkotás művészete……………és a megvalósulás…..
MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG 2. rész. MUNKAVÉDELMI ALAPISMERETEK  A munkahelyi egészség és biztonság jelentősége 1ó  A munkakörnyezet és a munkavégzés.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
Változó szakma-változó értékek?
Készítette: Guttmann Ferencné
Előadás másolata:

A kiégés 2 April, 2017

A kiégés tünetei a viselkedésben Bizonyítási kényszer: minden áron bizonyítani akarok, meg tudom oldani! Túlzott erőfeszítés: megcsinálom, ha belegebedek is!

A kiégés tünetei a viselkedésben Személyes igények hanyagolása: nem alszom ki magam, állandóan gürizek, vagy a feladaton jár az agyam. Konfliktusok elfojtása: nem beszélem meg senkivel, eldugom.

A kiégés tünetei a viselkedésben Az értékrend átalakítása: Megváltozott értékrend szerint akkor vagyok sikeres, ha mindent meg tudok csinálni. Előfordul, hogy semmi sem sikerül, de hogy minden sikerüljön, olyan nincs. A problématagadás: A probléma eltolásának jelensége. Nem tudom megcsinálni, de hát olyan nincs is. Ez nem az én feladatom.

A kiégés tünetei a viselkedésben Kilépési igény: Az előbb letagadtam a problémát, itt pedig szemben állok vele. Ezt nem csinálom tovább, most befejezem, folytassa valaki más. Viselkedésváltozás. Mostantól kezdve a valós értékrendet, problémát, segítségadás lehetőségét elkezdem semmibe venni. Nem érdekel, nem törődöm vele, megváltozik az egész viselkedésem.

A kiégés tünetei a viselkedésben Idegenség érzése. Kívül állónak érezzük magunkat. Megjelenhet egy rögeszmés, kényszeres gondolkodás. Belső üresség. A belső üresség érzése nagyon zavaró, ezért azt igyekszünk valamilyen módon megtörni. Pótcselekvések.

fejfájás, súlyingadozás, fekélybetegségek, magas vérnyomás Mivel jár a kiégés? Testi tünetek fáradtság, kimerültség, alvászavarok, fejfájás, súlyingadozás, fekélybetegségek, magas vérnyomás

teljesítőképesség, a munkabírás csökkenése Mivel jár a kiégés? Lelki tünetek ingerlékenység, változó hangulat, agresszivitás, lehangoltság, cinizmus, a teljesítőképesség, a munkabírás csökkenése

Milyen okok vezetnek a kiégéshez? Ha valaki nem kap visszajelzést. Ha a cégen belüli teljesítményértékelés nem kielégítő, vagy nem kellően személyre szabott. Ha valaki nem részesül szóbeli, juttatásbeli vagy pénzbeli elismerésben. Ha a túl nagy felelősség és a túl sok feladat folyamatosan együtt jár. Ha a munkavégzés során gyakoriak a váratlan krízishelyzetek.

Kiégésre hajlamosító tényezők Túlzott önzetlenség (altruizmus), ha mindenben segíteni akarunk másoknak. A megküzdési képesség, megküzdési stratégiák hiánya. Erőink mozgósítása a probléma megoldására. Magányosság, védtelenség, kiszolgáltatottság. Túlzott igénybevétel. Tudni kell mennyit bírunk. Csoportvédelem hiánya. Nem állnak mellettem, nem támogatnak.

Kiégés megelőzése Mit tegyünk magunkkért?