TÁMOP 2.2.3-09/1-2009-0006TIOP-3.1.1-09/1-2009-0022 Kazincbarcika, 2011.12.02-03. Országos Egyházi TISZK A TÁMOP 2.2.3-09/1-2009-0006 sz. projekt fenntartási.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK felnőttképző intézményei közös kínálattervezési, értékesítési és kontrolling rendszerének kialakítása Bikal,
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
C s e p e l T I S Z K Nyitó konferencia
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
„Kompetencia alapú oktatás- egyenlő hozzáférés a vésztői Szabó Pál Általános Iskolában” TÁMOP / „ Az első mag ezerszer újra kel, folyton.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
1 Közoktatás fejlesztési elképzeléseinek háttere 2007.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.

A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Beszámoló január 31. Glowacz Miklósné projektmenedzser
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
A TÁMOP /07/2-2F projekt „TISZK létrehozása Fejér Megyében” Társadalmi Megújulás Operatív Program IT ülés Seregélyes,
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Szakiskolai fejlesztési program
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
„Együtt, eredményesen”
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK A TÁMOP / sz. projekt fenntartási feladatai Glowacz Miklósné projektmenedzser

A TÁMOP projekt fenntartási kötelezettsége A Kedvezményezettnek vállalnia kell, hogy a támogatott beruházással létrehozott szolgáltatásokat az 1083/2006/EK rendelet szerint a projekt fizikai befejezését követően minimum 5 évig fenntartja és üzemelteti. 57. Cikk: A műveletek tartóssága (1) A tagállam vagy az irányító hatóság biztosítja, hogy egy művelet csak akkor tartja meg az alapokból származó hozzájárulást, ha a művelet befejeződését követő öt éven belül műveletet illetően nem történik jelentős módosulás.

A TÁMOP projekt fenntartási kötelezettsége A támogatásban részesülő TISZK-nek vagy nem önálló TISZK esetén fenntartójának vállalnia kell, hogy a projekt lezárását követően legalább 5 évig fenntartja és működteti a TISZK-et. A pályázónak vállalnia kell – a támogatás visszafizetésének terhe mellett – a támogatás által megvalósított fejlesztés eredménye, a kifejlesztett szolgáltatások, a Támogató előzetes jóváhagyása nélkül nem idegeníthetőek el.

A TÁMOP projekt fenntartási kötelezettsége A pályázónak a projekttel kapcsolatos minden dokumentumot elkülönítetten kell nyilvántartania, és legalább december 31-ig azokat megőriznie. Amennyiben a pályázó a Projekt adatlap „Számszerűsíthető eredmények” pontjában a projektzárást követően elérendő célokat jelöl meg (hatásindikátor), akkor azokat az ott leírtak szerint teljesítenie kell. (pl. TISZK tanulólétszám, 5 db Kialakított közösségi funkció működtetése)

A projektben vállalt hosszú távú célok  egységes stratégiával és irányítási rendszerrel működő egyházi szakképzési rendszer jöjjön létre;  ez a hálózat gyorsan tudjon alkalmazkodni a gazdasági élet, a munkaerő-piac változásaihoz;  a résztvevő intézmények, mint azt egyházi intézményekként eddig is tették, a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulókkal való foglalkozásra és a közoktatásból kiesett fiatalok szakképzésbe való integrálása kiemelt figyelmet szenteljenek,  a felnőttképzési rendszer létszámában és kínálatában bővüljön.

A projektben vállalt várható eredmények  21 iskolában olyan ismereteket szereznek a tanulók, amelyek révén képesek a munkaerő-piacon való elhelyezkedésre és versenyképességük növelésére,  a képzéshez való hozzáférés terén az esélyegyenlőség jobb megvalósulása, a HHH és SNI diákok szakmához juttatása;  a 21 intézményből kikerülő tanulók munkaerőpiacon való megmaradása és alkalmazkodásuk esélye javul az egész életen át való tanulásra való felkészülés által;  a felnőttképző központ ismertségének, szerepének növelése.

Modultérkép FenntarthatóLehetőségek Kiemelt szakmacsoportok meghatározása Beiskolázási stratégia kialakítása Kiemelt szakmacsoportok támogatása a pályázatokból (Szakképzési hozzájárulás, decentralizált pályázat stb.)

Tartalomfejlesztés FenntarthatóLehetőségek Moduláris gyakorlati vizsga mintafeladatok használata A minták segítségével, az SZVK-nak megfelelően további gyakorlati vizsgafeladatok készülnek más szakmák vizsgáihoz (új OKJ) Tanári kompetenciák bővültek a közös műhelymunkák, képzések következtében Tudásátadás belső továbbképzéssel

Tananyagfejlesztés FenntarthatóLehetőségek 5 db e-learning-es tananyag használataMinden érdekelt iskola beilleszti a tanmenetébe Tanári kompetencia bővülése a Moodle program használatára Újabb tananyagok készülnek, felkerülnek a közös tárhelyre

Felnőttképzési rendszer FenntarthatóLehetőségek OE TISZK felnőttképzési intézmény akkreditáció Tagiskolák adják a tárgyi, személyi feltételeket, amit térítési díjból finanszíroz a TISZK Tagiskolák végzik a képzéseketTISZK adja az adminisztrációt Legnagyobb bevételi forrás!Külső cégek igényeinek megfelelő képzések indítása

Vállalati kapcsolatok FenntarthatóLehetőségek Vállaltokkal való kapcsolattartás stratégiája TISZK szintű és tagiskola szintű megkeresések Módszertani ajánlás használata a kapcsolattartásra A TISZK tagiskolában képzi tovább a vállalatok szakembereit A szakképzés tananyagának szabad sávjába az iskolák beépítik a vállalat igényeit Tanuló szerződések Az iskola modernebb technológiával rendelkezik Bérbe adás Nemzetközi szakmai versenyen szponzorálják a tanulókat

Minőségirányítás FenntarthatóLehetőségek Minőségirányítási kézikönyv használata, felülvizsgálata (új szakképzési tv.) Egységes használat Folyamatszabályozás használata, felülvizsgálata (beiskolázás, éves munkaterv) Kulcsfolyamatok meghatározása, egyre bővülő módon használja minden tagiskola egységesen

Mérés-értékelés FenntarthatóLehetőségek Partner elégedettségi kérdőívek használata (fenntartó, tanár, szülő, tanuló) elektronikus formában Folyamatszabályozás alapján a gyakoriság meghatározása Kompetencia mérés elektronikus formában, javítások megtétele után Ütemezés, célcsoport meghatározása. Szoftver használataTartalmak javítása a tapasztalatok alapján, szakember megbízása szükséges Új szakmai kompetencia elemek kerülnek bele igény szerint. Igény szerint további mérésekre alkalmazható

Pályaorientáció FenntarthatóLehetőségek Nyomon követés digitalizált formában elérhető, jogszabályi kötelezettség Utókövetés, pályakövetés módszere kidolgozott, igény szerint használható, honlapon hozzáférhető. A kidolgozott pályaorientációs tananyag használata, elérhető a honlapon Folyamatszabályozás elkészült, egységes használata lehetséges. Beérkezett adatok feldolgozása, javaslatok készítése megbízott szakember segítségével

Tájékoztatás a TISZK-ről FenntarthatóLehetőségek Egységes formai elemek használata a saját kiadványokban, honlapokon. Szükség szerint módosítható Kialakított OE TISZK honlap használata: • információ szerzés (egységes dokumentumok, segédanyagok letöltése, más tagiskolák jó gyakorlatai), • informálás (versenyek, programok, büszkeségek, nyitott napok stb.) Folyamatos feltöltések Közös TISZK-es kiadványok használata: tagintézményeket bemutató kiadvány, mentor zsebkönyv, TÁMOP kiadvány Forrás szerzés további kiadványokra (SzaHo kamatból?)

Módszertani központ FenntarthatóLehetőségek Módszertani hálózat működtetése virtuálisan, web felület alkalmazásával HÍD képzésben kiemelt szerephez jut az OE TISZK (lobby) Mentortrénerek használata további belső továbbképzésekre igény szerint Iskolai mentorok működése „Jógyakorlatok” gyűjtemény használata, honlapról letölthető Mentorzsebkönyv használata, minden tagiskola megkapta

Vezetői Irányítási Rendszer (VIR) FenntarthatóLehetőségek Szakképzési hozzájárulás szerződés készítő program használata Eszközkataszter használata, beszerzett eszközök felvitele a rendszerbe Felnőttképzés tervezéséhez is használható Erőforrás kezelési program: szaktantermek, pedagógusok felvitele a rendszerbe Felnőttképzés tervezéséhez is használható Projekt nyilvántartási rendszer használata Új pályázatok esetén segíti a tervezést, szervezést (decentralizált pályázatok, egyéb) A TISZK pénzügyi helyzetét nyomon követő szoftverek használata: • saját költségvetési nyilvántartó szoftvert használja (napi pénzügyi helyzet), • képzési tevékenységekből származó bevételek nyilvántartó szoftver

Köszönöm a figyelmet. Glowacz Miklósné projektmenedzser Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. TÁMOP /