Van-e jövője a teleházaknak?. Ki mit gondol a teleház mozgalomról, a teleházak jövőjéről? A) Aki nem tudna hatékonyan érvelni egy szakmai vitában a teleházak.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

A lokális tudástermelés koordinációja: egy új, lehetséges könyvtárosi szerepkörről Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete.
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Erdélyi Ilona Magyar Teleház Szövetség Észak-alföldi Regionális tagozata „A teleházak szerepe a kistelepülések szociális ellátásában, a hálózati együttműködésben.”
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Közigazgatási reform és távmunka
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Fehér Miklós Dombóvár, május 12.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
Nizák Péter Az intézményi fejlesztés kérdése a civil szektorban Budapest, november 29. Táncsics Alapítvány, Friedrich Ebert Stiftung.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Stratégiai tervezés.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
kiemelt projekt bemutatkozása
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Teleházas – közösségi - távfoglalkoztatási lehetőségek Távmunka felfogásunk Klasszikus – üzleti – távmunka Közhasznú távmunka Közigazgatási távmunkák Közhasznú.
A jövő teleháza Teleházas szolgáltatások. Belső környezet - Teleházas történet 1995-től napjainkig - Teleházak jelenlegi száma - Teleházas kultúra és.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Integrált közösségi szolgáltató terek
Strukturális és Kohéziós Alapok
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
eMagyarország Program
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 2.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Biztos Kezdet Gyerekházak
Civil Európa – civilek Európában
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP-2.1.2/ Az eTanácsadó hálózat szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
A jövő teleháza és az IKSZT A Magyar Teleház Szövetség és a teleházas szolgáltatások.
„Út a munkához” program tapasztalatai
A határtérség.
prezentációja A bemutató és annak tartalma a HT ZRT szellemi terméke!
A Tudásrégió közösségi színterei
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Előadás másolata:

Van-e jövője a teleházaknak?

Ki mit gondol a teleház mozgalomról, a teleházak jövőjéről? A) Aki nem tudna hatékonyan érvelni egy szakmai vitában a teleházak jövőjéről, sem mellette, sem ellene B) Aki úgy gondolja, meggyőzően tudna érvelni, hogy a jövőben, még jó ideig lesznek teleházak C) Aki úgy gondolja, meggyőzően tudna érvelni, hogy a jövőben nem lesznek teleházak

Közel másfél évtizedes múlt legalább ilyen jövőbeni perspekítva  a 90-es évek elején is ezt kérdeztük és mi nagyon hittünk benne  Dorozsmai Károly kirohanása (csak a könyvtár az illetékes, „pszt!” kultúra)  A Prim online vitája (a paraszt maradjon a tehén faránál)  Paradigmaváltás - az ablak után használjuk az ajtót – hangsúlyok áthelyezése  A teleházak jövője a paradigmaváltás sikerétől függ  A „helyett” hangsúlyáthelyezéseket jelent

Másfél évtizedes identitáskeresés helyett határozott szolgáltatási önazonosság: IKT kultúraközvetítés, digitális szolidaritás

A hozzáférés, infrastruktúra helyett a használat és helyzetfüggően a minőségi használat (a hozzáférés önmagában nem csökkenti a digitális egyenlőtlenségeket)

Nyilvános hozzáférési pontok, gépek és Internet helyett közösségbe ágyazódó, közösségi és személyes szolgáltatások, szakképzett munkatársakkal

Irodai szolgáltatások helyett helyi tartalomfejlesztés és tartalomszolgáltatás, a közösségi információs szükségletek (előállítás és fogyasztás) lehető legteljesebb kielégítése a helyi személyi, szellemi, információs, technikai és anyagi erőforrások mozgósításával

Telepített szolgáltatások helyett mobil és helyi hálózati szolgáltatások, a szolgáltatók mozgása a közösségi hozzáférési helyszínek között, esetenként a szolgáltatások elvitele az otthonokba, más intézményekbe

Sokféle esetleges szolgáltatás helyett minőségbiztosított, hosszú távon garantált állami, önkormányzati és üzleti hálózati szolgáltatások, megfelelő helyi, területi és országos hálózati kiszolgálási háttérrel

„Egyszerű” munkavégzés, foglalkoztatás helyett szakmásított feladatellátás, egy új szakmacsoport támogatja a közösségi informatika és a közmenedzsment gyakorlati alkalmazását (ügysegéd és egyéb területekre szakosodott IT-mentor, közmenedzser, közösségi informatikus, stb.)

Intézményközpontúság helyett (1) szolgáltató személy központúság, a szolgáltatási szerződéseket nem az intézményekkel, hanem a szakképzett személyzettel kell megkötni, akik garantálják a megfelelő szolgáltatási helyszíneket

Intézményközpontúság helyett (2) szolgáltatás központúság, adott kisközösségben a legalkalmasabb megoldás kiválasztása objektív kritériumok szerint

Intézményközpontúság helyett (3) hálózati infrastruktúra, állampolgári közmű központúság, a kormányzat számára legfontosabb szolgáltatás, mint közfeladat az e-közigazgatás és a hálózati közszolgáltatások közvetítése

Eseti együttműködések helyett helyi szervező, közvetítő és fogadóhelyek a kistérségi hálózati és mobil közszolgáltatások egységes logisztikai rendszerében

Az elszórt, "foltszerű" elterjedtség helyett módszeres törekvés a teljes országos lefedésre, a hátrányos helyzetű kisközösségek előnyben részesítésével

Egy ágazat intézményrendszerének fejlesztése helyett koordinált ágazatközi, közösségi szolgáltatás helyi partnerségek keretében, a helyi gazdaság és társadalom, valamint kiemelten a kultúra és demokrácia fejlődésének szolgálatában

Új helyi állami/önkormányzati intézmény helyett szerves fejlődés, az elért eredmények megőrzése, fenntartható közhasznú, társadalmi vállalkozás, országosan egységes közérdekű szolgáltatásokkal és megfelelő kiszolgálási háttérrel

Projektek, pályázati támogatások és normatív finanszírozás helyett közfeladatok ellátására irányuló szolgáltatás-vásárlás egységes, koordinált rendszere, amelytől nem idegen a hálózat üzleti tevékenysége sem

A közszektor kiterjesztése helyett a szektorköziség erősítése, egyezményen alapuló, egységes kormányzati, üzleti és társadalmi felügyelet (közösségi hozzáférési egyezmény)

Egyes intézmény-, ill. szervezettípusok számára meghirdetett programok helyett szabad helyi verseny a szolgáltatásokért és a helyi közösségi hozzáférési vállalkozások, vállalkozás-fejlesztés támogatása

Független módon "alulról" vagy "felülről" indított kezdeményezések helyett mindkét irányból összehangolt, egymást kiegészítő, minden lehetséges erőforrást mozgósító, átfogó stratégiába illeszkedő fejlesztések

Állami, önkormányzati, politikai kontroll helyett közösségi kontroll, a helyi gazdasági és társadalmi fejlődésbe illeszkedés társadalmi garanciájaként

Hagyományos intézményfejlesztések helyett a közigazgatási és közszolgáltatási reformba illesztés, a közigazgatási közönségszolgálat új végponti szolgáltatási szintje és rendszere

A közösségi teleház hungarikum, a saját utak helyett intenzív nemzetközi együttműködés helyi szinten is, a kedvező globális pozíció kihasználása (EUTA, GTA)

Összefoglalva, a teleházak jövője egy új közösségszolgálati rendszer, öt lényegi eleme:  Intézmény-orientáltság helyett személy- és szolgáltatás- központúság  Infokommunikációs és szervezési támogatás a méretgazdaságos helyi közszolgáltatásokhoz  Kultúraközvetítő, digitális szolidaritási (e-befogadási, digitális esélyegyenlőségi) küldetés, közfeladat  Képessé tétel, egyes emberek és a közösség kompetenciafejlesztése az IKT minőségi használatára  Ágazat- és szektorköziségen alapuló nyitott szolgáltatási rendszer

Változott-e a gondolkodás? Lesz-e a teleház szolgáltatásnak és a teleházasoknak további másfél évtizedes, biztos jövője? * Köszönöm a figyelmet!