Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Nagy Zsolt addiktológiai konzultáns, Intézményvezető
Ne akarjon a tanító az emberből más embert faragni, hanem tanítsa meg a maga megismerésére, a maga tehetségeivel (...), s akkor áldott és gyönyörűséggel.
Az iskolai szociálismunka
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A tevékenység neve „Fiatalból felnőtt” Ifjúsági Multiplikátor Képzés.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
A fiatalkorúak képzési, fejlesztési lehetőségeinek módszertani kihívásai Hegedűs Judit – Lénárd Sándor, ELTE PPK.
Az orvosi szociológia oktatása a Szegedi Tudományegyetemen
Angol nyelvi kompetencia
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Fogd A Kezem Alapítvány
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
Kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek képzése a Dél-dunántúli régióban AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE - AZ EU ELVÁRÁSOK MEGISMERÉSE.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Budapest Környéki Népfőiskolai Szövetség Falukutatás A lokalitás ereje a globalitásban, a falu-város újszövetsége - a falukutatás "jó gyakorlata" ‑ módszertani.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
Leonardo da Vinci projektek. Leonardo da Vinci program célkit ű zései a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzésben résztvevők.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
„A szép tettek közösek…” Visszatekintés a projekt eddigi szakmai megvalósítására.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
EÖTVÖS JÓZSEF ISKOLAALAPÍTVÁNY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA BÉKÉSCSABA.
Graciela Sbertoli / Vox A kisebb települések önkormányzatainak támogatása az életen át tartó tanulás szemléletének népszerűsítésében MANORKA – zárókonferencia.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
“Közösségben az erő!” Helyi civil kezdeményezések projekt ötlet felhívás Vas megyében A Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
Idősek az idősekért Győrben
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Előadás másolata:

Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör

A tevékenység (a projekt, a képzési program) neve, címe: Angyalföldi Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör

Angyalföldi Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör Angyalföldi Angol Nyelvi Önsegítő Társalgási Tanulókör 1135 Budapest, Váci út 50. – Bp.XIII. Önkormányzat Vízöntő Pinceklubja címén. Szigeti Gábor: 30-296-3900; szigetienator@gmail.com

A képzési program célja és konkrétan elérhető eredményei Általános célja, a nyelvi kultúra terjesztése, a nyelvet gyakorolni kívánók segítése, az idegen nyelvi beszédkészség fejlesztése, az általános műveltség emelése.

Szakmai célja: A helyi lakosok aktivizálása (mobilizálása), megszólítása, bevonása egy közös gondolkodásba Aktív állampolgári részvétel az önnevelés, önművelés gazdagításában

Elérhető eredmények: Egyéni beszédkészség fejlődik Kialakul a tanulóköri csoportidentitás Több kisközösség alakul

A tevékenység időtartama Folyamatosan heti egy alkalommal, (kedden) 17-20 óra között tartja önszervező módon a társalgási-beszélgető kör az összejöveteleket, egész évben, a nyári időszakban is.

Célcsoportok Az angol Társalgási Körnek eddig körülbelül 200 tagja volt, de a taglétszám ingadozó, hely és idő-függő Eddigi összejöveteleiken a résztvevők megoszlási arányának 60%-a munkanélküli, egy részük diplomás álláskereső, 30%-a nyugdíjas, 10%-a alkalmi vagy alkalmazotti munkakörben dolgozik, a korhatár 30 és 70 év között van, nagyrészünk angyalföldi lakos.

A megvalósításban résztvevő eddigi partnerek Vízöntő Pinceklub, amely a Bp. XIII. kerület Önkormányzata fenntartásában működik Budapest XIII. kerület Önkormányzata

Megvalósítási módszerek Hogyan indult a klub? Kitől származik az ötlet? Mennyire hatékony ez a nem formális tanulási forma?

Pénzügyi és egyéb szükséges támogatás terembérlet, tiszteletdíjak, szakmai, másolás, digitális adathordozók összköltség: 580.000

Bevételek Helyi támogatás (kerületi önkormányzat, vállalkozók, pl. kávéház, vendéglő tulajdonos, aki segítheti az asztaltársaság, tanulókör, nyelvklub befogadását) A kör tagjainak éves tagdíja, alkalmi befizetései

A képzési program erősségei A résztvevők kölcsönösen tanulnak egymástól A felnőtt tanulók egyéni igényeit, érdeklődését állítja a tanulási folyamat középpontjába Saját élményen, élettapasztalaton alapuló felnőttkori tanulás Közösségi élmény, találkozás, beszélgetés, gondolkodás Rugalmasság

A képzési program erősségei II. Csoportos munkamódszerek Emberi kapcsolatok jó minősége, baráti a légkör Közösséghez tartozás tudata fontos Könnyen elérhető, közel van az emberekhez Önjáró, életképes, fejlődőképes a csoport

A képzési program gyenge oldala Nem találták még meg az igazi helyüket, a tárgyi feltételek szűkösek Nem találtak támogatókra Nem tudnak reklámozni Jó kompetenciákkal bíró vezető és jó tananyag híján a csoport magára van utalva

Eredmények A társalgási klub legnagyobb értéke, hogy létezik és az elkötelezett tagok szívesen járnak ide A tagok a saját kedvükért tanulnak, a tudásvágy ébresztése áll a középpontban A lakossági csoportot a XIII. kerületi Önkormányzat, mint asztaltársaságot jegyezte

A képzési program alkalmazhatósága Nyelviskolák Társadalom perifériájára sodródó csoportok Közművelődés ellátó rendszere Vendéglői, kávéházi asztaltársaság

A projekt összehasonlító normái a kitűzött céljai szerint: Optimális résztvevői létszám: 20 fő/alkalmanként. Maximális időtartam: célszerű a heti legalább egyszer 3 órát megcélozni, folyamatosan, nyári szünet nélkül, amely egyúttal segíti a csoport kohéziót is. Szükséges a nem formális, öntevékeny nyelvi tanulókör népszerűsítése