Víz és Egészség Tárcaközi Szakbizottság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
1. évfolyam 1. szám február 1. Hírlevél Víz és Egészség Tárcaközi Szakbizottság Az első szám tartalma: Köszöntő 2 Víz és Egészség Szakbizottság 2.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A DÍJKÉPZÉS SZERKEZETE TEKINTETTEL AZ EU ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁSOKRA, A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE Szabó IstvánnéMAVÍZ Közgazdasági.
A környezetvédelem intézményrendszere
A 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet változásai Nyíregyháza, október 2.
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
A környezetirányítás jogszabályi háttere
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
Dobogókő, január Az előzetes vizsgálati eljárás (Kvt. 67. §, R §) Dancsokné Fóris Edina.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Környezeti elemek védelme III. Vízvédelem
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
1 Az EMC témaköre, EMC Irányelv Zavarok frekvencia tartomány szerinti elhelyezkedése Az EMC megvalósításának módszere.
Munkahelyi egészség és biztonság
7. hét: Az EN ISO 14001:2005 KIR szabvány
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
 EU szabályozás Vízvédelem.
Környezetvédelmi pályázatok a GOP-ban PÁTOSZ workshop április 21. Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Levegőtisztaság védelme
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
A felszíni vizek védelmének új szabályozása Botond György vezető főtanácsos Környezetvédelmi Minisztérium Környezeti Elemek Védelmének Főosztálya.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Az EU környezetvédelmi jogának végrehajtása: az Európai Bizottság és a nemzeti bíróságok szerepe (bevezetés) Budapest, január 11. Koller Péter Európai.
„Hódmezővásárhely – Mártély – Székkutas Ivóvízminőség-javító Projekt”
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A nemzeti programokon kívüli szakmai kihívások
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
Hulladékgazdálkodás – veszélyes hulladékok szállítása
Vízbiztonság tervezés gazdasági hatásai Dr. Papp Mária c.egyetemi docens,főtitkár Budapest..
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Az ivóvízminőség- javító projektek helyzetének bemutatása a KEOP-ban Czinege Anett június 11.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Az ideiglenes biztosítási intézkedés elrendelésének általános és különös szabályai Villányi- Kollár Károly Dusán okleveles nemzetközi adószakértő.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
Előzetes piaci konzultáció
Előadás másolata:

Víz és Egészség Tárcaközi Szakbizottság Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 1. évfolyam 2. szám 2008. június 11. Hírlevél Víz és Egészség Tárcaközi Szakbizottság A 2008/2. szám tartalma: Aktuális hírek 2 A Víz és Egészség Jegyzőkönyv céljai 3 A Víz és Egészség Jegyzőkönyv és céldátumai 5 Kapcsolódó konzultációk és konferenciák anyagai 15 Szakmai források 15 Elérhetők vagyunk az interneten! http://efrirk.antsz.hu/oki/index.html H Í R L E V É L Aktuális hírek A Szakbizottság első határidős feladata a Víz és Egészség Jegyzőkönyv (VEJ) 6. cikk 3. paragrafusában felsorolt témákhoz kapcsolódó célok megfogalmazása és azok határidőinek megjelölése volt. A Szakbizottság munkacsoportjai áttekintést készítettek a Jegyzőkönyvben megfogalmazott célokról, azok teljesítésének határidőiről, amelyet hírlevelünkben részletesen ismertetünk. A Szakbizottság legutóbbi ülésén a kommunikációs stratégiájáról folytatott vita eredményeként a VESZ az OKI honlapja alatt teszi közzé a VEJ teljes szövegét, az ezzel kapcsolatos jogszabályi kötelezettségeket és az ezek teljesítésére vonatkozó adatokat, a víz- és egészség témakörben rendelkezésre álló információkat, szakpolitikai és intézményi fejleményeket, részben saját lapok, részben a témában releváns linkek segítségével. A VESZ honlapja a tervek szerint a ‘víz és egészség’ folyamatban résztvevő minisztériumok, szervezetek saját internetes oldalairól is elérhető lesz, illetve a VESZ legfontosabb közlendőinek összefoglalására rendszeresen megjelenő hírlevél e-mailben és papír változatban is – előzetes igényfelmérést követően – elérhető lesz az érintett területi szervezetek és a nyilvánosság egyéb érdekcsoportjai körében. 2

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A Víz és Egészség Jegyzőkönyv céljai A határokat átlépő vízfolyások és nemzetközi tavak védelmére és használatára vonatkozó, Helsinkiben, 1992. március 17-én aláírt egyezményhez kapcsolódó Víz és Egészség Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló 213/2005. (X. 5.) Korm. rendelet 6. cikk 2. paragrafusa: 2.§ A Részes Felek mindegyike köteles meghatározni, nyilvánosságra hozni és időszakonként felülvizsgálni azon szabványokra és teljesülési szintjükre vonatkozó nemzeti és/vagy helyi célkitűzéseket, amelyek a vízzel összefüggő megbetegedések elleni magas színvonalú védelem eléréséhez, illetve fenntartásához szükségesek. A célkitűzéseket időszakonként felül kell vizsgálni. Mindezek során megfelelő gyakorlati, illetve egyéb intézkedéssel kell biztosítaniuk a lakosság részvételét áttekinthető és méltányos keretek között, valamint gondoskodniuk kell arról, hogy nyilvánosság bevonásának eredményét számításba vegyék. Azon esetek kivételével, amikor a vízzel összefüggő megbetegedések megelőzése, szabályozása és csökkentése érdekében teendő országos vagy helyi körülmények azt nem indokolják, a célkitűzéseknek egyebek között ki kell terjedniük: a) A szolgáltatott ivóvíz minőségére az Egészségügyi Világszervezetnek az ivóvíz minőségére vonatkozó irányelveire alapozva; b) A vízzel összefüggő megbetegedések járványainak visszaszorítására, illetve esetszámuk csökkentésére; c) Az ellátási területre, illetve az ellátandó népesség nagyságára vagy arányára, amelyet a közösségi ivóvízellátó rendszerrel kell kiszolgálni, vagy ahol az ivóvízellátás biztosítását más módon kell fejleszteni; d) Az ellátási területre, illetve az ellátandó népesség nagyságára vagy arányára, amelyet a közösségi szennyvízelvezető és -kezelő rendszerrel kell kiszolgálni, vagy ahol a szennyvízelvezetés és -kezelést más módon kell fejleszteni; e) A teljesítendő színvonal elérésére mind a közösségi rendszerek, mind az egyedi ivóvízellátás és szennyvízelvezetés és -kezelés tekintetében; f) Az ivóvízellátás és szennyvízelvezetés és -kezelés elismerten jó gyakorlatának alkalmazására, beleértve az ivóvíz forrásaként használt vizek védelmét; g) Az alábbi kibocsátások előfordulására: (i.) kezeletlen szennyvíz, és (ii.) kezeletlen záporvíz túlfolyás a szennyvízgyűjtő rendszerekből a jelen Jegyzőkönyv hatálya alá tartozó vizekbe; h) Szennyvíztisztító berendezésekből a jelen Jegyzőkönyv hatálya alá tartozó befogadóba kibocsátott szennyvíz minőségére; i) A közösségi vagy más szennyvíztisztító rendszerekből származó szennyvíziszap ártalmatlanítására és hasznosítására, valamint az öntözésre használt szennyvíz minőségére, figyelembe véve az Egészségügyi Világszervezetnek és az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának a szennyvíz és az ürülék mezőgazdaságban és aqua-kultúrákban történő biztonságos használatára vonatkozó irányelveit; j) Az ivóvízforrásként, az általában fürdőzésre, az aquakultúrákhoz, valamint a kagyló/rák tenyésztésére és halászatára igénybe vett vizek minőségére; k) Elismerten jó vízgazdálkodási gyakorlat alkalmazására a fürdőzésre igénybe vett zárt víztárolóknál; l) Az olyan különösen szennyezett helyszínek feltárására és rehabilitációjára, amelyek a jelen Jegyzőkönyv hatálya alá tartozó vizekre káros hatást jelentenek vagy jelenthetnek, és ezzel a vízzel összefüggő megbetegedések kialakulásával fenyegetnek; m) A vízbázisok védelmére szolgáló vízgazdálkodási rendszerek hatékonyságára, beleértve az elismerten jó gyakorlat alkalmazását az összes szennyező forrás felügyelete tekintetében; n) A szolgáltatott ivóvíz és az ezen bekezdésben megfogalmazott célkitűzések körébe tartozó egyéb vizek minőségére vonatkozó tájékoztatás gyakoriságára a 7. cikk 2. bekezdése által előírt információk közzététele közti időszakokban. 4 3

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglevő/ fejlesztendő (dőlt betűs) Indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmények a A szolgáltatott ivóvíz minősége A közüzemi ivóvíz-szolgáltatásban részesülő lakosság 96%-ának ellátása a jogszabályi követelményeknek megfelelő ivóvízzel a közvetlen egészségügyi jelentőségű kémiai paraméterek tekintetében. (közbenső cél: 80%) A mikrobiológiai kifogások aránya legfeljebb 2%. 2015 (közbenső határidő: 2010) Ebben a tekintetben célmeghatározás-ról 2008 végéig kell dönteni Az emberi fogyasztásra szánt víz minőségéről szóló 98/83/EK irányelvet implementáló, a 201/2001 (X.25.) Krend. az ivóvíz minőségi köve-telményeiről és az ellenőrzés rendjéről Az ivóvízminőség javító programnak keretet adó KEOP-3.1.0 WatSan_S2 A megfelelő minőségű ivóvízzel ellátott népesség arányszáma ECOEHIS rendszer (ld.: http://www.euro.who.int/EHindicators A 98/83/EK szerinti jelentési rendszer bevezetése a CD 92/446/EC határozatban meghatározott kérdőív szerint , ill. az új jelentési rendszer szerint, amint aktuális (Az Ivóvíz Irányelv új jelentési rendszere kialakítás alatt) b A víz által okozott járványok visszaszorítása Nincs számszerűsíthető cél; a közvetett célok (surveillance rdsz. fejlesztése, epidemiológiai képzés) a 8. cikk hatálya alá tartoznak. A VEJ előírása WatSan_E1 Vizijárványok száma HfA adatbázis (ld.: http://www.euro.who.int/hfadb ENHIS ajánlás a CEHAPE Regionális Elsőbbségi Célok (RPG-k) monitorozására c Ivóvíz ellátás Teljes körű felmérés az ellátatlan lakosságról és a lehetséges megoldásokról A szociális díjtámogatási rendszer kidolgozása a vízhez jutás jogának érvényesüléséhez 2008 2010 A 2008-ra előirányzott viziközmű tv. szabályzása Az ENSZ Emberi Jogi Főmegbízottjának felhívása WatSan_Ex1; A javított ivóvízellátáshoz jutó populáció számaránya Joint Eurostat/OECD kérdőív; WHO/UNICEF JMP (ld.: http://www.wssinfo.org/en/welcome.html ); HfA adatbázis; MDG indikátor (ld: http://www.un.org/millenniumgoals / 6 5

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény d Szennyvízgyűjtő rendszerek A települések közműves szennyvízelvezetése és biológiai tisztítása nitrogén és foszforeltávolítással a 10000 LEÉ feletti érzékeny területeken lévő településeken. a 15000 LEÉ feletti településeken. A 2000-15000 LEÉ közötti településeken A <2000 LEÉ településeken nincs részletes program, de a ROP keretében ez is megoldásra kerül és célok is lesznek kitűzve 2008. dec. 31. 2010. dec. 31. 2015. dec. 31. A települési szennyvíz kezeléséről szóló 91/271/EGK irányelvet implementáló, 25/2002 (II.27.) Korm. R. a Nemzeti Települési szennyvíz-elvezetési és –tisztítási Megvalósítási Programról Regionális Operatív Programok WatSan_Ex2 WatSan_P1; [A javított szennyvízel-helyezéshez kapcsolt népesség arányszáma] A 91/271/EGK szerinti jelentés; Közös Eurostat/ /OECD kérdőív: települési szennyvízelvezetésre kötött népesség EEA Waterbase (ld.: http://eionet.europa.eu /) és Eurostat: települési szennyvíztisztításra kötött népesség; WHO/UNICEF JMP; HfA Adatbázis; MDG indikátor e A közösségi ivóvízellátó/ szennyvíz- elhelyezési ellátó rendszerek teljesítménye A MaVíz közreműködésével elkészül a célokra és határidőkre vonatkozó javaslat az ivóvíz szolgáltatás területén A VEJ előírása EEA Waterbase: Több teljesítményhez kapcsolt indikátor: Számlázatlan víz (m3/km/d) Csőtörések (csőtörések száma/km/év) ISO/TC 224 Irányelvek A szolgáltatók által használt benchmarking adatokat ajánlott a ENSZ-EGB Helsinki konvenció ad hoc csoportja (ld.: http://www.unece.org/env/documents/2005/wat/wg.4/mp.wat.wg.4.2005.4.e.pdf ) 10 9

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény f A vízellátás és szennyvíz- elhelyezés elismert jó irányítási gyakorlatának alkalmazása Az ivóvízellátás tekintetében elkészül a célokra és határidőkre vonatkozó javaslat 2008. dec. 31. 21/2002. (IV. 25.) KöViM r. előírása WatSan_A2 & A vízbiztonsági tervrendszert fenntartók aránya a 100000 főt meghaladó ivóvízellátó rendszerek között nincs; Az ECOEHIS ajánlása részletes kidolgozásra 10 9

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény g Kezeletlen szennyvíz- befolyások/ kezeletlen csapadék- túlfolyások (Az illetékes hatóságok és az érdekelt partnerek tűzzenek ki potenciális célokat) 30/2006. (II. 8.) Korm. rendelet a 25/2002. (II.27.) Korm. rendelet módosításáról220/2004. (VII. 21.) a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól, 221/2004. (VII. 21.) Korm. Rendelet a vízgyűjtő-gazdálkodás egyes szabályairól. 91/270/EGK a vízpolitika terén a közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról szóló 2000/60/EK irányelv A legalább biológiai kezelés nélkül kibocsátott szennyvizek aránya A települési szennyvíz kezeléséről szóló 91/271/EGK irányelv 1 alatti jelentési kötelezettség Eurostat: kezelés nélküli szennyvízgyűjtő rendszerekre kötött lakosság számaránya 12 11

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény h A kibocsátások minősége a szennyvíztisztító berendezésekből a VEJ hatálya alá tartozó vizekbe (Az illetékes hatóságok és az érdekelt partnerek tűzzenek ki potenciális célokat) 220/2004. (VII. 21.) and 221/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet. 2000/60/EK irányelv EEA Waterbase: több kapcsolódó indikátor Többféle jelentési kötelezettség a 2000/60/EK (VKI) alatt i A szennyvíziszap elhelyezése és újrahasznosítása…; az öntözésre használt szennyvizek minősége Folyamatos A 208/2003. Korm. rendelettel mód. 50/2001 Korm. rendelet, 2206/2004. Korm. rend. és a 28/2004 KvVM rend. 91/692/EGK irányelv a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználása során a környezet és különösen a talaj védelméről 91/692/EGK irányelvben alapján a 94/741/EK határozatban meghatározott kérdőív szerint adott implementációs jelentés 12 11

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/ fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény j Az ivóvízellátás bázisaként, fürdésre, aquakultúrára szolgáló víztestek minősége A Vízgyűjtő Ga6zdálkodási Tervek elkészítése során az ivóvízkivétel céljára használt vagy ivóvízbázisként kijelölt, a halak életfeltételeinek biztosítására kijelölt víztestek állapotának részletes elemzése, a jó állapot biztosítása érdekében szükséges szennyezés csökkentési intézkedési tervek elkészítése, végrehajtása. A természetes fürdők minőségére vonatkozó célok meghatározása (a megfelelő indikátorok meghatározása az új irányelv alapján). 2009. (tervek) 2015. végrehajtás A 2000/60/EC Víz Keretirányelv alapján, a 221/2004. (VII. 21.) Korm. rendeletben meghatározottak szerint, továbbá a 6/2002. (XI. 5.) KvVM rendelet az ivóvízkivitelre használt vagy ivóvízbázisnak kijelölt felszíni víz, valamint a halak életfeltételeinek biztosítására kijelölt felszíni vizek szennyezettségi határértékeiről és azok ellenőrzéséről, a tagállamokban ivóvízkivitelre szánt felszíni víz minőségi követelményeiről szóló 75/440/EGK irányelv és a halak életének megóvása érdekében védelmet vagy javítást igénylő édesvizek minőségéről szóló 78/659/EGK irányelv; a fürdővizek minőségéről szóló 2006/7/EK irányelvet implementáló, Korm. rendelet. A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről. WarSan_S1; WatSan_S2 és WatSan_S3 módosítandó az 2006/7/EK irányelv alapján ECOEHIS rendszer Több jelentési tétel az említett irányelvek szerint a 92/446/EGK határozat alapján 14 13

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/ fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény k A mesterséges fürdők üzemeltetése Célok és céldátumok meghatározása 2008 Országod Egészségturizmus Fejlesztési Stratégia 37/1996 (X. 24.) EüM A WHO „Guidelines on Safe Recreational Water Environment 2. kötete Nincs l A vizeket potenciálisan szennyező szennyezett területek kármentesítése A hulladéklerakók rekultiválása Az Országos Kármentesítési Program keretében: 3.305.000 m3 szennyezett földtani közeg kármentesítése 2015 A NFÜ ÚMFT és a KEOP „Vizeink Jó Kezelése Prioritási Tengely” 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet a felszín alatti vizek védelméről jogszabály előírásainak megfelelően. A 2205/1996 (VII. 24.) kormányhatározat alapján elindított Országos Környezeti Kármentesítési Program (OKKP) végrehajtása A 91/691/EGK és a CD 95/337/EK határozat szerinti jelentések m A vízbázisok védelmére szolgáló hatékony vízgazdálkodási rendszerek; A szennyező források ellenőrzése Az ivóvízbázisok veszélyeztetettségi diagnosztikája és biztonságba helyezése A diagnosztika elvégzése 100 és a biztonságba helyezés megtörténte 200 vízbázisnál A mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezés csökkentése az előírt ütemben. 2007. 09. 2007. 12. 123/1997. (VII. 18.) krend. 27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet EMVA kereteiben folyó II. Nitrát akcióprogram EU Nitrát irányelv szerint előírt jelentési kötelezettség 14 13

Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság H Í R L E V É L H Í R L E V É L A VEJ 6(2) alpontja Tárgy Kitűzött célok Célszerű határidő Fő előremozdító Meglévő/ fejlesztendő (dőlt betűs) indikátorok Létező vagy várható jelentési rendszerek/követelmény n Az ivóvíz és más kitűzött célok által lefedett vizek minőségének közzétételi gyakorisága… Jelentős fejlesztés szükséges a VEJ által érintett vizekkel kapcsolatos kommunikációs terén. VESZ honlap készüljön: önálló információtartalommal, releváns linkgyűjteménnyel, legyen elérhető más releváns honlapokról; VESZ hírlevél készüljön elektronikus és papír alapú terjesztésre Folyamatos 2008.05.31. 2008.09.30. A 2001. évi LXXXI. Törvény az Aarhusi Egyezmény kihirdetéséről és a 2003/4/EK irányelvet implementáló, 311/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a nyilvánosság környezeti információkhoz való hozzáférésének rendjéről A közlemények/média megjelenések /weblapok/ Weblap felkérések száma Eddig nincs; A 98/83/EK és a 2006/7/EK Irányelvek foglalkoznak a nyilvánosság tájékoztatásával és ezt a témakört be szándékoznak vonni a jelentési kötelezettségekbe. 14 13

A Hírlevél szerkesztősége: Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 Víz és Egészség Szakbizottság 2008/2 H Í R L E V É L H Í R L E V É L Kapcsolódó konzultációk és konferenciák anyagai ÁNTSZ országos értekezlet az természetes fürdőhelyek és fürdővizek felügyeleti munkáról, 2008. április 26. dr. Kádár Mihály: A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet végrehajtásából eredő aktuális feladatok. Az előadások letölthetők az internetről: http://efrirk.antsz.hu/oki/index.html Szakirodalmi források Programme of Work for 2007-2009 adobted by the Meeting of the Parties: http://www.euro.who.int/watsan/WaterProtocol/20070418_3 http://www.unece.org/env/documents/2007/wat/wh/ece.mp.wh.2_add_5.e.pdf http://www.euro.who.int/document http://www.euro.who.int/envhealth http://www.euro.who.int/watsan/WaterProtocol/20080311_2 A Hírlevél szerkesztősége: Főszerkesztő: dr. Dura Gyula Főszerkesztő helyettes: dr. Pándics Tamás Technikai szerkesztő: Szalóki András Postai cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Telefon: 476 1283 A kiadvánnyal kapcsolatos észrevételekkel, közlési szándékkal szíveskedjenek a Hírlevél főszerkesztőjéhez fordulni: E-mail: dura.gyula@oki.antsz.hu 16 15