PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Szentcsalád nyomában
Advertisements

José Sebastião Martins
BÚCSÚZIK A GÉNIUSZ Párizs, diadalív.
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Készítette: Albert Krisztina
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Manhattan a sivatagban
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
A város Katedrálisa Városnézés: Temesvár és környéke Városnézés: Temesvár és környéke.
Molnár András bemutatja. WAWEL-DOMBON: WAWEL KIRÁLYI PALOTA, VÁRFAL ÉS KATEDRÁLIS.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Koppenhága.
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Román stílus, 10–12. sz.– az első, egész Európára kiterjedő művészeti stílusirányzat Gótika: 13. sz. végétől – 15. sz. végéig.
Santorini a szigetek legszebbike... ZENE: Santorini-Vangelis, Irene Papas.
Szendrő nevezetességei
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Mit láthatott Lautrec? -A századforduló Párizsában-
A Királyi Palota egykor és ma
Pécs turizmusa.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
KLAGENFURT MIINIMUNDUS 3. RÉSZ
A frank építészet – Nyugat-Európa kora-középkori építészete
PÁRIZS a "szép korszakban" Jean Béraud La Belle Époqe festménysorozata.
Le Puy en Velay egy festöi városka középkori hangulattal. Auvergne-ben, Franciaország felsö-Loire körzetében. FRANCIA Le Puy en Velay.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
A gótika, sz..
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
Párizs.
Alabárdos, fáklyás várfalszemlék indulnak a Fórum Múzeumtól önkéntes diákok szakvezetésével, óránként: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 órakor.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Történelmi vonatkozások
Lednice - vár
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
Kambodzsa.
Eger Télanyók csapata.
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
Gabriel García Márquez. Egyetértés tér Place de la Concorde “Ha az Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy rongybábu vagyok és megajándékozna egy darabka.
Nagykároly Készítette:
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Ripetta Prati di Castello kikötő, San Girolamo templom..
Chris Spheeris – EROS(Rain) Klösz György nem csupán a magyarországi városfotózás úttörője volt, hanem egyik máig legjelentősebb alakja. A németországi.
Szalay Petra, Almási Lilla
Louvre Régen és napjainkban.
Zene: Voulez-Vous danser Madame?
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
A KÖZÉPKORI VÁROS KIALAKULÁSA.
Látványos képek a Világ minden tájáról.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább….

A tizennegyedik században Párizs 200 A tizennegyedik században Párizs 200.000 lakossal már egy sűrűn lakott város, ahol épületek, hidak sorakoznak, és közel száz torony mutat az ég felé. A képek, a "Párizs a középkorban” c. DVD-ről származnak, melyet egy történelmi rekonstrukciókkal foglalkozó cég, a Grez Productions készített. A Grez produkciók képei, a történelem, a művészet és a technológia összehangolásával, speciális számítógépes grafika alkalmazásával készültek, segítenek felfedezni a történelmi örökséget egyedi és vonzó módon.

Paris 1550-ben: Saint-Louis sziget még nem lakott, és a Pont Neuf még nem épült meg.

A Bastille és jobbra a Porte Saint-Antoine.

A mai Chatelet tér helyszíne régen, átjáró Saint-Denis utca felé, bal oldalon a háttérben a Notre-Dame.

A lenyűgöző Notre Dame katedrális eredetileg valószínű sokszínű volt, de a színeket a szerzők sajnos nem tudták egyértelműen felkutatni, ezért ezt a képet egy művész színezte ki……..

A Notre-Dame a madártávlatból A Notre-Dame a madártávlatból. Jól látható , hogy a középkorban az előtte levő téren fesztiválok és piacok kaptak helyet.

A Notre Dame homlokzata a korabeli Rue Neuve felől.

A Château du Louvre nyugat felől védte a várost, a Szajna másik partján lévő erőddel (ma már nem létezik) le lehetett zárni a folyót. A képről hiányzik a későbbi korban épült gyalogos híd, a Pont des Arts.

A képen, a Louvre felől nézve jobb oldalon az Ile de la Cité házai, szemben a City Palace. A képeket ácsolt régi kocsikkal és hajókkal egészítették ki, hogy jobban lehessen átélni a középkori Párizs életét.

Az előtérben egy akasztott ember a nyilvános kivégzési helyen...... Ez az első épület, amely felváltja a régi „faberakásos” házakat. Az épület a Hôtel de Ville, azaz a párizsi Városháza. Az előtérben egy akasztott ember a nyilvános kivégzési helyen......

A szerkesztett képen a Place de Greve 1550-ben , ami most a Place de l'Hotel de Ville, egy fontos kereskedelmi kikötő. Ez a tér ünnepek és kivégzések helyszíne is …...

A szerkesztett képen a korabeli Ile de la Cité látható, ahol a királyi kastély és előtte a kastély gyümölcsöskertje volt.

A középkorban épületek sorakoztak a hidakon A középkorban épületek sorakoztak a hidakon. A képen a Pont au Change (amely még mindig létezik, nevét a pénzváltókról kapta), valamint a Molnárok hídja, előtte az óratorony és a palota, a háttérben a város. Jobbra hátul a bencés apátság, az Abbey of Saint-Germain-des-Prés.

a X-XIV. században, ma bíróság. A képen a Palais de la Cité középkori változatban. Ez volt a francia királyok székhelye a X-XIV. században, ma bíróság.

Az Ile de la Cité központjában a csodás gótikus Sainte-Chapelle templom , és a Palais de la Cité (bíróság) épülete. A Sainte-Chapelle ma az UNESCO Világörökség része.

A középkorban a hidakon lakóépületek álltak, a gyalogosok mikor átmentek az egyik partról a másikra észre sem vették, hogy a Szajna felett gyalogoltak. A képen látható Petit Pont (Kis híd), amely összeköti az Ile de la Cité-t a bal parttal még mindig létezik.

Kilátás a Szajna bal partjáról a Petit Châtelet teraszáról Kilátás a Szajna bal partjáról a Petit Châtelet teraszáról. Alul látható a Petit Pont házakkal beépített híd, hátul a Notre Dame.

A Hotel Dieu, Párizs első kórháza, amit 651-ben alapítottak és város központi szigetén, az Ile de la Cité-n építettek fel.

A középkorban, a Hotel Dieu kórházban már 500 ágy állt betegek rendelkezésére, de ebben az időben egy-egy ágyon három-négy beteg osztozott. A háttérben a Notre Dame tornyai láthatók.

A kép bal oldalán a Marché-Neuf (piac ) és két csarnoka látható, ahol ma a rendőrség épületei emelkednek. A képen középen a Pont Saint-Michel (híd) látható.

VÉGE Zene : Vangelis-Prelüd-