Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Összetett kísérleti tervek és kiértékelésük:
Advertisements

Ciprusi kaland.
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
2006. március 31..
A legjobb osztály.
Gondolatok a barátságról
A matematikai logika alapjai
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Készítette: a Dalai Láma
ISKOLÁK Az iskolai oktatásban 48 olyan intézmény vesz részt, ahol a komi- permják nyelvet anyanyelvként lehet tanulni. Ez 38,1%-a az iskolák összes számának.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
OKTV feladatok megoldása C#-ban
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Mottó: „Nekem nem volt ilyen jó tanárom, mint nektek!”
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
Gyűrűk Definíció. Az (R, +, ·) algebrai struktúra gyűrű, ha + és · R-en binér műveletek, valamint I. (R, +) Abel-csoport, II. (R, ·) félcsoport, és III.
4. VÉGES HALMAZOK 4.1 Alaptulajdonságok
Könnyek....
Statisztika Érettségi feladatok
A matematika Albert Lenard 5 B osztaly. A matematika: speciális tan; melyről az emberiség (mint lentebb látható) többezer év óta még nem tudta eldönteni,
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
Halmazok Gyakorlás.
Ismétlés Szabály: Minden diák kap egy-egy kártyát 1-8- ig. Minden diák ír egy-egy ismétlő kérdést a lapjára. Click a Gomb-ra. A diák akinek a számnak.
DirectX a grafika laboron kívül. Mire lesz szükség Itt vannak a szükséges include és lib: iles/DXMinimalPack.zip.
A Paradicsom és a Pokol.
Sok ember sétál ki-, be az életedben
Készítette: Serly Dániel
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24..
Egy nap, egy egyetemi tanár, a következő kérdést tette fel hallgatóinak:
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika és gráfelmélet
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
A Birodalmi lépegetőtől… Egy játék matematikája. Egyszer volt… Ha megnőnek a gyerekek, akkor a matematikusnak marad a solitaire :( Van k darab doboz 1-től.
INTEGRÁCIÓ A FEJEKBEN? A romákkal kapcsolatos lakossági attitűdök Magyarországon Bernát Anikó TARKI Társadalomkutatási Intézet október 25.
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
Logika szeminárium Előadó: Máté András docens Demonstrátorok:
Programozási Paradigmák és Technikák
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
H U M O R a bíróságon (Bokrétás András).
Megfigyelési teszt Hölgyek részére
és a Venn-Euler diagrammok
Logika szeminárium Előadó: Máté András docens Demonstrátorok:
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
57. Az egyik:Ha Subidam vagyok, akkor ő Subidu. A másik:Ha ő Subidu, akkor én Subidam vagyok. Mit lehet ebből megtudni? 56. Az egyik: Ma hazudok, vagy.
A MATEMATIKA FELÉPÍTÉSÉNEK ELEMEI
Máté András H 14:00-15:30, i/221.
Új szigetre érkeztünk, itt normálisak is laknak. Ők hol igazat mondanak, hol hazudnak. 39. A, B és C közül egy lovag, egy lókötő, egy normális. A: Normális.
Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is.
Valószínűségszámítás II.
Craig felügyelő eseteiből (otthoni feladat volt) „A”
Programozási alapismeretek 8. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 8.2/  További programozási.
Helyzetkép a differenciálásról. Differenciált házi feladat előző órai következő órai Gyakoriság%Gyakoriság% igen 11,7610,2 nem 3661,04271,2 nem válaszolt.
Istennel beszélget egy ember
Erdélyben járunk, a bennszülöttek egy része vámpír. Az emberek mindig azt mondják, amit igaznak hisznek, a vámpírok az ellenkezőjét. De az embereknek és.
Öregszünk, vagy örexünk
(Bokrétás András) továbbítás kattintással A templomtól a temet ő ig, temet ő t ő l a templomig, ahol e h ű vös nyárid ő ben ballagó életem folyik, A.
ZRINYI ILONA matematikaverseny
Máté András egyetemi docens ELTE BTK Logika tanszék I. István gimnázium IV. D osztály (1971)
Egyenlet, egyenlőtlenség, azonosság, azonos egyenlőtlenség
Mi a címe ennek a kurzusnak?
Statisztika Érettségi feladatok
Új történet: Alice Csodaországban
3. osztályban.
Statisztika Érettségi feladatok
Előadás másolata:

Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol hazudnak, de véletlenszerűen, az ingadozók pedig felváltva mondanak igazat illetve hazudnak.

Ketten jönnek szembe, A és B. A: Legalább az egyikünk lókötő Ketten jönnek szembe, A és B. A: Legalább az egyikünk lókötő. Milyenek ők?

Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Mindhárman hazudósak vagyunk. Y: Pontosan egy igazmondó van közöttünk. Milyen emberek ők?

Az előző feladatban cseréljük ki Y mondatában az igazmondót hazugmondóra, s válaszoljuk meg a kérdést, hogy ekkor Z milyen? Hát X? és Y?

Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Y lókötő Három szigetlakóval (X, Y, Z) találkozunk. X: Y lókötő. Y: X és Z azonos típusú. Milyen Z?

Jártam egyszer egy szigeten, ahol a hazugmondók és az igazmondók éltek Jártam egyszer egy szigeten, ahol a hazugmondók és az igazmondók éltek. Összefutottam egy 10 fős társasággal, és sorban mindegyiküktől megkérdeztem, hogy: – Hány Igazmondó van köztetek? A 10 válasz a következő volt: 7,0,1,3,3,4,5,1,5,3. Hány igazmondóval találkoztam?

11 szigetlakóval találkozunk, akik rendre a következőket mondják: Pontosan 1 hazugmondó van köztünk. Pontosan 2 hazugmondó van köztünk. ... Pontosan 11 hazugmondó van köztünk. Kik igazmondók és kik hazudnak?

Három szigetlakó (A, B, C) áll a tengerparton. A: B és C azonos típusú Három szigetlakó (A, B, C) áll a tengerparton. A: B és C azonos típusú. Mit válaszol ekkor C az A és B egyforma típusú kérdésre?

Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van, aki mindhárom sportot űzi. Akik pontosan 2 sportot űznek, 10-zel kevesebben vannak, mint azok, akik pontosan egy sportot űznek. Akik csak birkóznak kétszer annyian vannak, mint akik csak atletizálnak, és fele annyian vannak, mint akik csak cselgáncsoznak. Melyik állítás lehet igaz? a) Osztálylétszám: 31 fő. b) Osztálylétszám: 33 fő. c) Osztálylétszám: 35 fő

Osztálylétszám: 35

András, Béla, Csaba és Dani művészek: van közöttük egy zenész, egy festő, egy énekes és egy író. András is és Csaba is voltak már az énekes valamelyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. Kinek mi a foglalkozása ?

András: zenész, Béla: énekes, András és Csaba ott voltak az énekes egyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. András: zenész, Béla: énekes, Csaba: író, Dani: festő