REGIONÁLIS KÉPZÉS 2019.11.22. REGIONÁLIS KÉPZÉS.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gazdasági vezetői jogállás Dr. Kőszegfalvi Edit. VEZETŐI FELADAT MUNKAVISZONYBAN 500 millió forintos bevétel, finanszírozási szerződéssel rendelkező eü.
Advertisements

A MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA, MUNKÁLTATÓI JOGUTÓDLÁS.
Előadó: Somlai Szilárd munkabiztonsági szakelőadó Munkavédelmi érdekképviselet X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL A KIVITELEZÉSÉIG Konferencia.
Az új Munka Törvénykönyvének legfontosabb változásai.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
évi változások a társadalombiztosítási rendszerben (járulékok, egészségügyi hozzájárulás)
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
1 ÉRDEKVÉDELEM- ÉRDEKKÉPVISELET Munkavédelmi képviselők, munkavédelmi bizottságok részvétele a vállalati, illetve hatósági munkavédelmi ellenőrzésben.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
A TÁVMUNKA SZABÁLYOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS MEF JAVASLATOK A MEF ELŐTERJESZTÉS HÁTTERE KEMÉNY PÉTER E.ON HUNGÁRIA ZRT.
PIHENŐIDŐK. 1. Pihenőidő fajtái 2. Rövid pihenőidők 3. Szabadság 4. Rendkívüli szabadidők.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Jogok és kötelességek a családban.
Bűnüldözési és nyomozóhatósági jogkör. Előadás vázlata Jogi szabályozás NAV hatáskörébe tartozó bűncselekmények NAV nyomozóhatóságai Felderítés, nyomozás.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
Tanulószerződés-kötés
Egyéb munkaerő-piaci programok
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Az ügyvédség: szervezet, feladatkörök, tevékenységek
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
A jogszerű és hatékony foglalkoztatás lehetősége kollektív szerződésben Pécs, Előadó: dr. Nemeskéri-Kutlán Endre Munkajog vezető.
Összeállította: Horváth Józsefné
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Jogi alapismeretek 2013.
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Esélyek a munkaerőpiacon
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Öröklési szerződés és Köteles rész
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyar Tudományos Művek Tára
A KOLLEKTÍV MUNKAJOG RENDSZERE
A munkaszerződés módosítása, munkáltatói jogutódlás
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
MAGYAR ADÓÜGYEK AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA ELŐTT
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
Közösségi oldalak jogi és HR vonatkozásai
1993-as közoktatási törvény
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
középfokú felvételi eljárás
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Munkaügyi hatósági feladatok 2018.
Compliance és Corporate Governance
2010. I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája,
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Munkaszervezési ismeretek
Állampolgári jogok és kötelességek
Körmöczi Márta Országos Egészségbiztosítási Pénztár
A gyermeki jogok érvényesítése
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Családi vállalkozások
A munkaviszonyból származó jogok és kötelezettségek
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

REGIONÁLIS KÉPZÉS 2019.11.22. REGIONÁLIS KÉPZÉS

Szakszervezet jogállása, jogai és kötelességei 2019.11.22.

Vonatkozó szabályozások - Polgári törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) - Munka törvénykönyve ( 1992. évi XXII. örvény) - Egyesülési törvény (1989. Évi II. törvény) - Vállalati szintű Kollektív Szerződések 2019.11.22.

Szakszervezet A SZAKSZERVEZET Munkavállalók minden olyan szervezete, amelynek elsődleges célja a munkavállalók munkaviszonnyal kapcsolatos érdekeinek előmozdítása és megvédése. 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei Csak a Szakszervezet jogosult Kollektív Szerződés-t kötni! 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - szakszervezet joga, hogy a munkaszervezeten belül szerveket működtessen, és ezek működésébe tagjait bevonja - szakszervezet joga, hogy a munkavállalókat anyagi, szociális és kulturális, valamint élet- és munkakörülményeiket érintő jogaikról és kötelezettségeikről tájékoztassa - szakszervezet joga, hogy a munkaviszonyt érintő körben tagjait a munkáltatóval szemben, illetve állami szervek előtt, meghatalmazás alapján élet- és munkakörülményeit érintő kérdésekben bíróság, más hatóság, illetve egyéb szervek előtt képviselje 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - Szakszervezet a munkáltatótól minden olyan kérdésben tájékoztatást kérhet, amely a munkavállalók munkaviszonnyal összefüggő gazdasági és szociális érdekeivel kapcsolatos. - szakszervezet jogosult a munkáltatói intézkedéssel kapcsolatos álláspontját, véleményét a munkáltatóval közölni, illetve konzultációt kezdeményezni 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - szakszervezet jogosult ellenőrizni a munkakörülményekre vonatkozó szabályok megtartását, - Ellenőrzés során észlelt hibákra és mulasztásokra a végrehajtásért felelős szervek figyelmét felhívhatja. 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - szakszervezet jogosult a munkavállalókat, illetve az érdekképviseleti szerveket közvetlenül érintő jogellenes munkáltatói intézkedés ellen kifogást benyújtani 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - Munkáltató köteles biztosítani annak lehetőségét, hogy a szakszervezet az általa szükségesnek tartott információkat, felhívásokat, valamint a tevékenységével kapcsolatos adatokat a munkáltatónál szokásos, vagy más megfelelő módon közzétegye. - szakszervezet joga, hogy munkaidő után, illetve munkaidőben a munkáltató helyiségeit érdekképviseleti tevékenysége céljából használhassa. 2019.11.22.

Szakszervezet jogai és kötelességei - szakszervezetnek joga van munkaidő kedvezményt igénybe venni, mely idő alatt a tisztségviselőket távolléti díj illeti meg. 2019.11.22.

Szakszervezeti tagok védelme - a munkáltató nem követelheti, hogy a munkavállaló szakszervezeti hovatartozásáról nyilatkozzék -a munkavállaló alkalmazását nem lehet attól függővé tenni, hogy tagja-e szakszervezetnek, avagy nem - tilos bármely jogosultságot vagy juttatást valamely szakszervezethez való tartozástól, illetve az attól való távolmaradástól függővé tenni - a munkavállaló munkaviszonyát tilos megszüntetni vagy a munkavállalót bármilyen más módon hátrányos helyzetbe hozni, megkárosítani szakszervezeti hovatartozása vagy szakszervezeti tevékenysége miatt. 2019.11.22.

Szakszervezeti tagok védelme - szakszervezeti testület előzetes egyetértése, véleménye szükséges a szakszervezeti tisztséget betöltő munkavállaló kirendeléséhez, más munkáltatónál történő foglalkoztatásához, munkaviszony munkáltató által történő rendel felmondással történő megszüntetéséhez, illetve rendkívüli felmondással történő megszüntetéséhez. 2019.11.22.

Köszönöm a figyelmet ! 2019.11.22.