Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi oldalak jogi és HR vonatkozásai

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi oldalak jogi és HR vonatkozásai"— Előadás másolata:

1 Közösségi oldalak jogi és HR vonatkozásai
dr. Ormós Zoltán

2 a) közösségi oldalak munkavállalói kezelése (email címek),
b) ügynökségek

3 Munkáltató jogos gazdasági érdekeit veszélyeztető magatartás tilalma

4 A munkavállaló munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére. 

5 Véleménynyilvánítás szabadsága és annak korlátai: munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.

6 Korlátozás módja: a) írásban, előzetesen kell tájékoztatni, b) a korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges és a cél elérésével arányos

7 Üzleti titok: a munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel olyan adatot, amely munkaköre betöltésével összefüggésben jutott a tudomására, és amelynek közlése a munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járhat. 


Letölteni ppt "Közösségi oldalak jogi és HR vonatkozásai"

Hasonló előadás


Google Hirdetések