A statisztikus elemző specializió

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Anyagtudományi tehetséggondozó program. A program célja Olyan anyagtudomány-anyagtechnológia oktatás, amelyben a résztvevő hallgatók összefüggéseiben.
GYAKORLATORIENTÁLT MEGOLDÁSOK A FELSŐOKTATÁSBAN A TEAM ACADEMY Tasi Péter team coach BGE Team Academy.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Új helyzet a felsőoktatásban: a bolognai folyamat László Gyula PTE KTK november 15.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
A FELNŐTTKÉPZÉSI A FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNYEK HATÉKONYSÁGÁNAK VIZSGÁLATA Felnőttképzők Szövetsége Borsi Árpád Budapest, december 10.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
A Műszaki menedzserek elégedettségének a szintje a Dunaújvárosi Főiskolán! Készítette: Németh Nóra Nikoletta Konzulens: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
MINTAKÉRDÉSEK. A pénzügyi számvitel információs rendszere elsősorban a gazdálkodó szervezetek vezetőinek információs igényeit elégíti ki. A beszámoló.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
8.BESZÁMOLÁSI ÉS KÖNYVVEZETÉSI KÖTELEZETTSÉG SZÁMVITELI SZOLGÁLTATÁS.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
„A helyi innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása az oktatási ágazatban” (K ) Az „Innova” kutatás „A helyi innovációk keletkezése,
Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Tanszék Budapest a nemzetközi utazók szemével Előzetes kutatási jelentés A Ráday utca pozicionálása kapcsán Budapestre.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Gazdasági informatika - bevezető
Hidak a közgazdaságtan és a gazdálkodástan között: a vállalatelméletek
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Illik-e üzleti szempontból Isaszegen TEÁOR.
SZÁMVITEL.
Kereskedelmi Eszközök Specialista
SZÁMVITEL.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Kereskedelmi szerződések joga
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Innovációs képesség és jólét összefüggései
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
SZÁMVITEL.
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Felhasználóképzés a kórházban
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA Alapítva: 2002 évben
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
Üzlezi információelemző specializió
Előadás másolata:

A statisztikus elemző specializió Sándorné dr. Kriszt Éva Budapest, 2019. április 17.

Hallgatói kompetenciák kifejlesztése I. Bevezetés Hallgatói kompetenciák kifejlesztése I. Lényeglátás, az információk gyors áttekintése, rendszerezése, szelektálása. A költség-haszon elv érvényesítése az információ előállításában, kezelésében. Adatgyűjtési folyamat irányítása, adatok értelmezése, adatbázisok kezelése. Kvantitatív és kvalitatív módszerek készség szintű ismerete.

Hallgatói kompetenciák kifejlesztése II. Bevezetés Hallgatói kompetenciák kifejlesztése II. A mintából származó információk értékelése, pontos és megbízható következtetések megfogalmazása. Az üzleti információs rendszerek megtervezése és karbantartása. Vezetői döntések előkészítése, önálló elemző képesség. A vállalkozások elhelyezése a piacgazdasági környezetben, többirányú összehasonlítási képesség. Jövőkép felvázolása és a gazdasági folyamatok prognosztizálása.

Helyzetkép Gazdálkodási és menedzsment szak akkreditált specializációja Központi Statisztikai Hivatal munkatársainak ajánlásával Alkalmazott Statisztika Kihelyzett Tanszék BGE-KSH Versenyképességi előny: csak a Budapesti Gazdasági Egyetemen van ilyen jellegű képzés

Szakmai tartalom 10 tantárgy Számos szakdolgozat TDK dolgozatok További empirikus kutatások (adatbányászat, életszínvonal vizsgálata, GDP számításának módszertana, banki szolgáltatások statisztikai elemzése)

A specializáció képzési célja: Olyan gazdasági szakemberek képzése: akik elmélyült módszertani ismeretekkel rendelkeznek és képesek a gazdasági folyamatok elemzéséhez szükséges statisztikai adatforrások feltárására, az összefüggések megismerésére, a folyamatok elemzésére, és értékelésére.

A specializációra jelentkezés feltétele: (Nappali munkarend) Az első négy aktív félévben minimum 60 kredit teljesítése A szak megjelölt tárgyainak eredményes teljesítése 1. Számítástechnika 2. Vállalati gazdaságtan 3. Bevezetés a számvitelbe 4. Statisztika 1.

A specializáció jelentkezésnél figyelembe vett egyéb tényezők: Az alábbi tárgyak érdemjegyeinek összege / a rangsor felállításánál figyelembe veendő eredmények: Nappali munkarend Statisztika 1. Statisztika 2. Számítástechnika

A specializáció mintatantervének „D” modulja: Specializáció választási szabályzat 21. oldal.

A specializációnál a diploma átlagába beszámító tantárgyak: Közgazdaságtan 1-2. (1. és 2. félévek átlaga), Statisztika 1-2. (2. és 3. félévek átlaga), Vállalkozástan (4. félév), Vezetői számvitel (3. félév), Mérleg és eredmény elemzés (5. félév) A felvehető minimum létszám: kari kompetencia.

Jogutód specializáció: Üzleti információelemző (Pü-Szv. szakon), de a tantárgyak felvehetők A specializáció képzési célja: a végzettek képesek legyenek az üzleti döntések meghozatalához szükséges előkészítés végrehajtására, ismerjék a szükséges és szóba jöhető adatszerzési technikákat, kapjanak széleskörű betekintést az üzleti elemzési módszerekbe, ismerjék meg az adatprezentáció eszközeit, és azokat megfelelően szakértelemmel használják a gazdasági elemzésekben, képesek legyenek a hallgatók a többváltozós adatelemzés elvégzésére, ismerjék az idősorok elemzésének lehetőségeit.

Üzleti információelemző specializáció

Külső szakmai kapcsolatok Ingyenes konferenciákon és előadásokon való részvétel Kutatószoba igénybevétele Szakdolgozat külső és belső témavezetése, ezekhez adatok biztosítása Szakmai gyakorlati helyek több mint 30 intézményben (minisztériumok, kutatóintézetek, MNB, Gazdasági Versenyhivatal, Legfőbb Ügyészség, önkormányzatok, ONYF)

Köszönöm a figyelmet!