a hét verse Babits Mihály: Mint különös hírmondó... éltető éva 

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Advertisements

Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
„Szeretettel élni és szenvedni”
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek.“
Amilyen érték az arany és édes a méz,
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Szabó Lőrinc.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
PowerPoint: aranyrozmaring
dalát csöndjét, És lásd a világod
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk….
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok, kérem, segítsenek!“
Az égitest, ami a szülőföldem
A drámai monológ 28/B.
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
VALAMIT NEM ÉRTEK Bódás János verse driszkili Régóta ismerlek már Istenem,
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jó reggelt- Isten hozott !.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
A boldogság is kegyelemből fakad
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Imádság Szentlélekért Bódás János: Zúgó szél, mennyei vihar, jöjj a Lélek lángjaival!
Margotzy Hull a pelyhes….
Zene: Chris Spheeris - Carino Nagy Elizabeth: Ha szíved hajt.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Add ide szívedet, ne zárd be hát! Vágyva így szól neked égi Atyád. Bárhová mégy szava egyre követ: Bízd magad rám, nekem add a szíved! Add át szíved,
Hegyeket mozdít. Beteget gyógyít. Szíveket hódít. Sebeket gyógyít.
Zsoltárok 104:24 „ Mily számtalanok a te m ű veid, Uram! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal.”
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
55.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
a hét verse József Attila: MINDEN RENDŰ EMBERI DOLGOKHOZ koncz lili
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
csodálatos festményei , és okos gondolatok az ÉLETRŐL.
a hét verse József Attila: A Dunánál magyarné ulrich zsuzsa  ajánlja
a hét verse Arany János: A lepke bozóki gabriella ajánlja
Száll a hír, a legjobb hír földig hajol minden bölcs,
ISTEN Kahlil Gibran.
a hét verse Wootsch Benedek: Az új Hajnal illés anna sára ajánlja
Reményik Sándor: Homokba írtam….
JÓ REGGELT ! 4.
a hét verse Balla Zsófia: Metro, aluljáró cserős borbála ajánlja
44.
József Attila: A hullámok lágy tánca
a hét verse Egyetlen nagy dolog van a világon (eszkimó népköltés)
a hét verse József Attila: Ősz lázár péter ajánlja 12.B
Ady Endre: Lédával a bálban
József Attila: A hetedik
a hét verse Babits Mihály: Esti kérdés varga richárd ajánlja
Majd jól megrakjuk a cserépkályhát
a hét verse Dzsida Jenő: Arany és kék szavakkal korándi józsef 
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Útravaló verseimmel Szeretném ha mások is felfedeznék ami bennük lakozik, hisz költészetünk csak ahhoz ér el kiknek szívében már szunnyadoz. Új versemmel.
a hét verse Lackfi János: MOST kiss csilla
Előadás másolata:

a hét verse Babits Mihály: Mint különös hírmondó... éltető éva  ajánlja éltető éva  Babits Mihály: Mint különös hírmondó... tanárjelölt Mint különös hírmondó, ki nem tud semmi ujságot mert nyáron át messze a hegytetején ült s ha este kigyultak a város lámpái alatta, nem látta őket sem nagyobbnak, sem közelebbnek a csillagoknál s ha berregést hallott, találgatta: autó? vagy repülőgép? vagy motor a síma Dunán? s ha szórt dobogásokat hallott tompán a völgyekben maradozva, gondolhatta, házat vernek lenn kőmivesek, vagy a rossz szomszéd a folyón túl gépfegyvert próbál - oly mindegy volt neki! tudta, balga az emberi faj, nem nyughat, elrontja a jót is, százakon át épít, s egy gyermeki civakodásért ujra ledönt mindent; sürgősebb néki keserves jussa a bandáknak, mint hogy kiviruljon a föld és a konok isteneket vakítva lobogjon az égig szellem és szerelem - jól tudta ezt a hegyi hírnök s elbútt, messze a hírektől; de ha megjön a füttyös, korbácsos korhely, a szél, s ha kegyetlen a távolodó nap kéjes mosollyal nézi, hogy sápadnak érte öngyilkos bánatban elhagyott szeretői, a lombok és ingnak, mint beteg táncoslány aki holtan hull ki a táncból: akkor a hírnök föláll, veszi botját, s megindul a népes völgyek felé mint akit nagy hír kerget le hegyéről és ha kérdik a hírt, nem bir mást mondani: ősz van! nagy hírként kiáltja amit mindenki tud: ősz van! úgy vagyok én is, nagy hír tudója: s mint bércet annál több forrás feszíti, mennél több hó ül fején, öreg szívem úgy feszűl a szavaktól; pedig mi hírt hozok én? mit bánom a híreket én? forrong a világ, napok állnak versenyt az évekkel, évek a századokkal, az őrült népek nyugtalanok: mit számít? én csak az őszre nézek, az őszt érzem, mint bölcs növények és jámbor állatok, érzem, a föld hogy fordul az égnek aléltabb tájaira, s lankad lélekzete, mint szeretőké - óh szent Ritmus, örök szerelem nagy ritmusa, évek ritmusa, Isten versének ritmusa - mily kicsi minden emberi történés! a tél puha lépteit hallom, jő a fehér tigris, majd elnyujtózik a tájon, csattogtatja fogát, harap, aztán fölszedi lomha tagjait s megy, hulló szőrétől foltos a rétség, megy s eltűnik az új tavasz illatos dzsungelében. trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse