AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A Baranya Paktum a gazdaság fejlesztéséért Március 24. Dr. Tótsimon Péter.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Az innováció helyzete a régióban, főbb kihívások Magyar Dániel Győr, április 16. Győr, április 16.
„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek _ A pályázatkezelői felület bemutatása.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
A TÁMOP munkaügyi központokat érintő kiemelt projektjeinek bemutatása TÁMOP 1-es 2 –es prioritásának keretében megvalósuló programok.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Bemutatkozás Fodor Noémi Gépészmérnök – mérnöktanár Környezetirányítási szakértő TAR-ZERT Auditor Minőségirányítási vezető.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
Az IKER önértékelő IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
HEF OP ZÁRÓRENDEZVÉNY Békéscsaba, december 6. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedés eredményei Békés megyében Előadó: Rákóczi.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Előadó: Bali Kornél Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Párbeszéd a rehabilitációról
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
szakmai referens, országos versenyszervező
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
Diplomás Pályakövetési Rendszer
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
címzetes egyetemi docens
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Új pályainformációs eszközök - filmek
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Programjaink fizikából a es tanévben
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Előadás másolata:

AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke Az „AC/DC Találd meg a helyed!” elnevezésű projekt a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

AC/DC A ZENÉBEN A MUNKAERŐPIACON Ausztrál hard-rock zenekar AC= Assasment Center, Értékelő központ Az állásinterjú egyfajta állomása és módja DC= Development Center, Fejlesztő központ Jelöltek vizsgálata a szervezeten belül speciális helyzetben

Mi is az AC/DC program? Fejlesztő program diplomás látássérülteknek vagy diplomaszerzés előtt állóknak. Azoknak, akik látássérültként is sikeresek szeretnének lenni, akik készek tenni saját fejlődésükért, akik helyt szeretnének állni az integrált munkaerőpiacon. CÉL - VERSENYBEN MARADNI MÁSOKKAL

Az előzményekről 2013 októberében indult az „AC/DC Találd meg a helyed” a VGYKE újításaként, pilot programként, saját erőből. Pál Szilvia volt a projekt vezetője. Rendezvényei voltak: - Sikeres látássérültek klubja (négyszer) - Piknikreggeli – ennek keretében vettük fel a kapcsolatot nyílt munkaerőpiaci cégekkel. Nagy érdeklődés kísérte.

A munka menetéről A látássérült hallgatók felkutatása érdekében fogyatékosügyi koordinátorokkal építettünk ki kapcsolatot. Sokirányú fejlesztést hirdettünk meg a látássérült hallgatók számára. Ezek voltak a legnépszerűbb modulok: coaching, egyéni pszichológiai konzultáció, informatikai képzés, angol nyelvtanulás.

Megújulva folytatódik Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy az „AC/DC Találd meg a helyed!” program ez év áprilisától folytatódik, mivel támogatást nyertünk az FSZK „FOGLALKOZTATÁS 2018” elnevezésű pályázatán.

Mit szeretnénk elérni? Programunk középpontjában a bevonódás, a motiváció, a céltudatosság és az elköteleződés áll. Hitelesen és gyakorlati módon kívánjuk közvetíteni az információkat. Képet kívánunk nyújtani a munkaerőpiacon szükséges tudásokról és kompetenciákról.

További törekvéseink Leendő ügyfeleinkkel közösen kívánjuk feltárni képességeiket és kompetenciáikat. Szeretnénk felismertetni velük, hogy nem a hiányosságaikra kellene fókuszálniuk, hanem meglévő kompetenciáik és erősségeik fejlesztésére. Kölcsönösség A munkáltatókat is képbe kívánjuk hozni a látássérült fiatalok kvalitásairól. Ehhez felkeressük cégek vezetőit, HR-eseit.

Néhány tervezett programunk Stylist Sikeres látássérülteket bemutató klubok Motivációs nyári tábor Munkakörök bemutatkozása munkáltatóknál, valós környezetben „Túloldalról tréning” –demo munkáltatóknak, érzékenyítés Promóciós kisfilmek készítése látássérültek sikeres munkavállalásának támogatása céljából

Hívj minket, és írjál nekünk! E-mail címünk: acdc@vgyke.com Programkoordinátoraink telefonszáma: Pál Szilvia: +36-30/499-0388 Pazdera Szilvia: +36-30/186-6328 Gy. Dobos Mariann: +36-70/984 -8593

Köszönöm a figyelmet! Az „AC/DC Találd meg a helyed!” elnevezésű projekt a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.