SZÍNHÁZI CREDO Készítette: Annarébe.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Automataváltás - hanggal!!!
Advertisements

Mire lehet/ne jó az iskola?
KÖNYVTÁROS NAPTÁR 2014 A KÖNYVKÖLCSÖNZÉS – KÖZADAKOZÁS Steinbeck
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Az adaptációhoz közeledve – a műfaj problematikájához
Egy ötlet megvalósítása
INTERNET.
A Hősök csapat vándorpóló mozgalma
Dr. Ternovszky Ferenc A nemzeti kultúra szerepe, jelentősége.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Európai vonat Európa 2010 Kaposvár. benyújtja pályázatát az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyeréséért.
A nemzetközi üzleti élet etikája
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Samuel P. Huntington Civilizációk összecsapása
Egy feladat megoldásának gondolatmenete. Feladat: Generáljuk véletlen számokat 1 és 6 között, amíg legalább 10 darab egyes és 10 darab hatos nem lesz.
A halálbüntetés funkció - története
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
"Én, fogadom, hogy egyetemi éveim alatt Magyarország törvényeit ¶ és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabályait mindenkor megtartom. ¶ Elfogadom.
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
MÓDSZEREK, FEJLESZTHETŐ KÉSZSÉGEK
A kulturális intelligencia
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
HOL VAN AZ ÉLET? AZ ÉLET KÉT ALAPVETŐ ISMÉRVE 1.) Az élőlény logikus, ésszerű művelet. Hatalom amelyik szervezése alá vonja a tér és az idő törvényeit.
Alkohol előállítása.
De ingben, gatyában is szeretem a hazám. Nem járok zsinóros mentében,
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
A romantika.
Ukrajna. Hatalmi távolság (PDI ~70) -Korrupció elfojthatatlan, ezáltal: -Mindenkinek minden megfelel, -Mindenhol megvannak a kiskapuk -A rétegbeli és.
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A határon túli magyar nyelvűség
A reformkori színjátszás
Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)
Antropológia VII. Személy - Lélek I..
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
MIÉRT GYÖTÖRJÜK EGYMÁST KIMUTATÁSOKKAL? Készítette: Gönye Zoltán, TE MIÉRT TESZED?
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár
Kezdetben vala a teljes káosz A káoszból teremtette a Földet Gaia…
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Ahány nyelv, annyi ember. Mikor kezdjük el a nyelvtanulást? Az óvodában a többség elfogadja páran ellenzik 1. osztályban Igazából még magyarul sem tudnak.
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
1 válságban van a közoktatás Készítette dr. Benda József, éve.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
A szólás és a Háló szabadsága, etika. A SZÓLÁS, VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGA, LELKIISMERETI ÉS VALLÁSSZABADSÁG.
SÍK FERENC CSONGOR ÉS TÜNDE Készítette: Szentivánéj Társulata Árkos Borbála Csiki Kata Mohácsi Orsolya Anna Rozgonyi Anna.
Csongor és Tünde Németh Antal rendezésében
A japán projektek sikertényezői – Kutatási beszámoló
Tömegfilm és szerzői film
Paulay Ede Csongor és Tünde Ősbemutató
Gondolatolvasás.
A romantika.
A teremtő és gondviselő Atya
Nemzeti Színház szeptember 21.
Arany János Vojtina Ars poetikája
Színpadon Az ember tragédiája
Németh Antal Színházi credójának fontosabb pontjai
Németh Antal Színházi Credója az Antalógia csapat válogatásában
A Blaha Lujza téri Népszínház
Mára szinte már az egész falu kivirult a bonyolult, élénk mintáktól.
Németh Antal 10 Credójából
A színház fantomjai csapat
Az első évad /36 Az évad megnyitója Beethoven dramatizált Missa Sollemnise volt. Nagy sikert ért el a nálunk már hetvenhárom éve nem játszott Shakespeare.
IGAZGATÓI PÁLYÁZAT Nemzeti Színház Készítette: Dr. Németh Antal 1940
Előadás másolata:

SZÍNHÁZI CREDO Készítette: Annarébe

„Hiszek a magyar színházi kultúra egységében” ,,Szeretném, hogyha ez a színház lenne az a kristályosodási pont, amely köré lerakódik a magyar színházi kultúrának minden igaz értéke.” Fontosnak tartjuk, hogy nem csak a színházon belüli, hanem a magánéleti célok is összekovácsoljanak minket, magyarokat. A háttérben dolgozó emberek is fontosak, becsüljük meg munkájukat.

„Hiszek a színházi életforma szüntelen megújulásának szükségességében” ,,… addig a színház mindig a mindenkori jelennek alkot.” Az idő múlásával az emberek, nézők igényei változnak, ezért a színháznak is úgymond igazodnia kell hozzá, ha fenn akar maradni. A hagyományok és tradíciók megőrzése nem feltétlen az elmaradottság szimbóluma, hanem az adott nép múltjának a tisztelete

Változik az idő, változom hát én is

„Hiszek a színháznak a változó forma mögött álló változatlan örök és időtlen lényegében” „Ma divatos dolog a színház válságáról beszélni és a film jövőjét és a rádió színházpótló szerepét hangsúlyozni.” A színházat és a filmipart nem lehet összehasonlítani, mivel teljesen más műfajokról beszélünk. A színészt nem helyettesíti semmilyen filmes bravúr. Filmet nézve megélni egy történetet más, mint színházban testközelből figyelni egy darabot, művet.

„Hiszek a színház halhatatlanságában” Ma is bízunk abban, hogy a színház örökké élni fog

„ Hiszek egy különleges és egyedülvaló magyar színházi kultúrában” NEM! „ Hiszek egy különleges és egyedülvaló magyar színházi kultúrában” „ …a magasabb rendű cél gondolatának etikát sugárzó ereje különböztette meg és adott egyéni hangot az európai színházi kultúra hatalmas polifóniájában a magyarnak.” Ez mára úgymond elavult, mivel néhány színházban megengedik maguknak, hogy a színdarabokban káromkodjanak Mivel ma már szinte nincsenek határok, a kultúrák nagyon keverednek és nem beszélhetünk egyedülvaló magyar színházi kultúráról Egyre kevesebb magyar művet és többségében külföldi írók darabjait rendezik Mivel minden hatással van mindenre, már egyedülálló és eredeti színházról sem beszélhetünk egyik országban sem

William Shakespeare Katona József Daphne du Maurier

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!