Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IGAZGATÓI PÁLYÁZAT Nemzeti Színház Készítette: Dr. Németh Antal 1940

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IGAZGATÓI PÁLYÁZAT Nemzeti Színház Készítette: Dr. Németh Antal 1940"— Előadás másolata:

1 IGAZGATÓI PÁLYÁZAT Nemzeti Színház Készítette: Dr. Németh Antal 1940
aranyosok csapata

2 Tartalom Magamról Eredményeim Terveim a jövőre nézve Összegzés

3 Magamról 1903. május 19-én Budapesten születtem.
Édesapám Németh Márton, édesanyám Blaskó Berta. Szegény családban nőttem fel,ennek ellenére a budapesti és a berlini egyetemen tanultam. Több városban is színháztudományi tanulmányokat folytattam ,mint például Bécsben,Münchenben,Párizsban és Kölnben. 1928-ban az Országos Kamara Színházban dolgoztam , később között a szegedi színház rendezője voltam.

4 Eredményeim eddigi pályafutásom alatt
Lassan öt éve dolgozom a színházban, ugyanis ben neveztek ki a Nemzeti Színház igazgatójává. Mindezek után magánszínházak népszerű színészeit szerződtettem, felújíttattam a színpadtechnikai berendezéseket,korszerűsítettem forgószínpaddal és hatásos világítástechnikával. Köztudott, hogy a színház népszerűtlenedett azonban ,két év alatt látogatottabbá tettem a Színházat.

5 1936-ban színpadra vittem a Bánk Bánt, amelyen dramaturgiai változásokat hajtottam végre februárjában a Csongor és Tünde című előadást a legnagyobb magyar drámák rangjára emeltem. Szintén 1937-ben megrendeztem a számomra kedves tragédiát.

6 Új színpadtechnikai berendezések
Körhorizont pálya(szürke, kék düftin függöny,meg-hajtóerő) Korszerű színpad transzformátorok Körhorizont világítások VÁLTÓÁRAM BEVEZETÉSE Központi vezérlésű nézőtéri reflektorok Világítást segítő portáltornyok Új rivalda Díszletvetítők felszerelése VETÍTŐHÍD

7

8 Terveim a jövőre nézve Figyelmet szeretnék szánni Shakespeare műveinek rendezéseire, különösen a Hamletre . Továbbá színpadra szeretném vinni a Rómeó és Júlia című drámát is. Nagy szabású vállalkozásra is készülök, ilyen például a Peer Gyut előadása. Tervezem a Tragédia megfilmesítését is, amely hatalmas áttörés lenne e kor számára. Az 1944/1945-ös évadot a Tragédiával szándékozom majd megnyitni. A mű legújabb „dinamikus” koncepcióját fogom kidolgozni. A díszleteket vetített montázzsal oldanám meg, a képek megszakítás nélkül tűnnének egymásba, és nem lenne szükség technikai szünetekre. A Faust-előadás terveit is igyekszem minél hamarabb kidolgozni.

9 Összegezve Továbbra is újszerűsíteni, újabb színezetet szeretnék adni a Nemzeti Színháznak a jövőben. Későbbiekben is nagy hangsúlyt fektetnék mind a szereplők, mind a színház hírnevének népszerűsítésére.

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "IGAZGATÓI PÁLYÁZAT Nemzeti Színház Készítette: Dr. Németh Antal 1940"

Hasonló előadás


Google Hirdetések