Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A színház fantomjai csapat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A színház fantomjai csapat"— Előadás másolata:

1 A színház fantomjai csapat
A színházi credó A színház fantomjai csapat

2 Hiszek a színházi életforma szüntelen megújulásának szükségességében
Ez azért állja meg a helyét, mert ma is igaz, hogy nem lehet úgy színházat játszani, ahogy tegnapelőtt. Mivel minden ember más, és máshogy látja az adott előadást ezért is fontos a szüntelen megújulás.

3 A megújulás nem a hagyományok megtagadását, hanem azok korszerűsítését szolgálja. Így haladunk a múltból a jövő felé. Fontos, hogy a mai színházigazgatók is arra törekedjenek, hogy megteremtsék azt a stílusformát, amely harmóniában van a nemzet lelkével.

4 Hiszek a színház halhatatlanságában
Ezzel a kijelentéssel mi is teljesen egyetértünk, hiszen a színházat nem pótolhatja semmi. Alapvető emberi igény, hogy történeteket nézzünk és tanítsuk egymást. Ez a jövőben is így lesz.

5 Hiszek a színházat teremtők, a színházat alkotók étoszában.
A színházi életben ma is fontos, hogy a magánéletet ne vegyük semmibe, lényeges hogy a színház tagjai mint vélekednek erről napjainkban is.

6 Németh Antal e credójában kitér rá, hogy a jelenlegi társulata tagjainak ne legyenek olyan pontjaik az életüknek, amelyek nem állják meg életük fényében a helyüket. Ez az elv ma is fontos az emberek életében, hogy kiegyensúlyozottak legyenek és ne legyenek akadályok, amik elrontják életük reflektor fényét.

7 Hiszek egy különleges és egyedül való magyar színházi kultúrában
Ez a credó azért állná meg a helyét a mai viszonylatban is, mivel fontos, hogy minden nemzet egyéni, csak rá jellemző színházi kultúrával rendelkezzen, amit az évszázadok során hagyományként őriznek és tovább visznek.

8 Hiszem az öncélú l’art pour l’art színházzal szemben az erkölcsi világrend szellemét sugárzó színház korszerűségét Szerintünk napjainkban a művészet a művészetért elvnek kellene inkább érvényesülnie, hiszen ennek a mondanivalója, olyan tanulságokat fogalmaz meg amit máshol nem tud elsajátítani a néző. Viszont az egyéni jellegnek is szerepe van.

9 Köszönjük a figyelmet! 


Letölteni ppt "A színház fantomjai csapat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések