Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferencia 2016/17

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Délutáni foglalkozások a könyvtárban Lehetséges formák, alkalmazható módszerek.
Advertisements

A közoktatás általános és területi folyamatai a különböző hierarchiaszintű térségekben PTE TTK FÖLDTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA BLAHÓ JÁNOS.
Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító.
Drajkó László Microsoft Magyarország
Albert Einstein idézetek.
É: Pali is, Pista is jól sakkozik. T: Nem igaz. É: Bizonyítsd be. Mi nem igaz? T: Nem igaz, hogy Pali jól sakkozik. Nyertem É: Pali vagy Pista.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
Műegyetem - Kutatóegyetem Bizalom-Minőség-Együttműködés 1 Hogyan tovább, Műegyetem? november 17.
Sztereogram.
Albert Einstein idézetek.
Fejlesztési koncepció
Pitlik, SZIE , IIR Gazdaságpolitikai előrejelzések adatbányászat segítségével IIRIIR szakkonferencia a felsővezetés számára: Adatbányászat & tudásfeltárás.
Gyanúgenerálás HR-kockázatok minimalizálása érdekében hasonlóságelemzéssel Pitlik László SZIE Gödöllő, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, TATA Kiválósági.
Bázisérték, monitoring avagy szemléletváltás a vidékfejlesztési döntések előkészítésében Pitlik László, Horváth Henrietta, SZIE Gödöllő 9. MY-X szeminárium:
My-X Hírlevél: március A tartalomból: SCORE vs. FRAMINGHAM: Egyedi „biometriai” elemzések rendszerszintű kockázata Médiatorta a meteorológiai előrejelzések.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Fenntartható társadalmi vállalkozás a gyakorlatban Jakubinyi László FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Tematikus konferencia.
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
A vidéki tér sikertényezői
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
A kompetencia alapú oktatás implementációja
A háromszög elemi geometriája és a terület
Prevenció Tudatos előkészület a sikeres iskolakezdéshez.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Beiskolázási gyakorlat a Grosicsban
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadásról.
AZ ORSZÁGOS KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER 5. SZINTJÉNEK LEÍRÁSA JAVASLAT ÉS PROBLÉMAFELVETÉS Sediviné Balassa Ildikó Felsőfokú Szakképzés Kollégium Egyesület.
Dr. Schiffer Csilla. Továbbképzés előnyös:  ha általános válaszok adhatók egy problémára,  ha lehetséges a gyakorlaton túli elméletalkotás, amely továbbképzéssel.
Flash memória alapú adattárolók (avagy a jövő adatközpontjának tárolóeszközei) Pap Gábor műszaki igazgató Invigor Informatika Kft. E-Banking Summit 2015.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Galileo Galilei élete és munkássága
A Bermuda háromszög A legenda és a valóság.
Innovációs menedzserképzés (30 órás verzió) Pitlik László SZIE Gödöllő / INNOREG-KMRIÜ
Avagy hasonlóságelemzés a környezeti nevelésben „Magolás helyett” - erdei tanóra más szemmel - avagy hasonlóságelemzés a környezeti nevelésben Pitlik László,
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
… gamifi ion … az © ń. GPS, avagy hasonlóságelemzés ill. solver-alapú matematika-oktatás Pitlik László, egyetemi docens SZIE GTK TTI KFI/My-X.
Varga Noémi Judit. Mi köze a szövegnek a matematikához?
„Virtuális Genom Projekt” Richnovszky Ádám – menedzsment Pitlik László (PhD) – tudásmérnökség Szöllössy Dániel – forráskutatás Kócs Róbert – rendszerszervezés.
Startup felvásárlások multikulturális hátterének elemzése, avagy mesterséges intelligencia alapú ellenőrzőszámítás diszkriminancia-elemzéshez Barta Gergő,
Érdemes – e Magyarországra hozni egy nemzetközi rendezvényt
Innováció, big data, adatbányászat (Pitlik László, SZIE/INNOREG KMRIÜ)
SZIE GTK TTI KFI-csoport
Start-up vállalkozások kommunikációjának
Tanácsadási tapasztalatok felsőoktatási és magán know-how
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
 Generációk együttműködése az oktatásban, avagy a generációk együttműködésére/együttmozgására utaló jelek tetten érése a Google Trends adatbázisa alapján.
MFK, Geofizikai és Térinformatika Intézet
Tény alapú pályaorientációs szakpolitika
Kooperatív Képzés - Avaya
Fekete Kalóz kapitány matrózai
Pitlik László, Szani Ferenc, Balogh Anikó
Vízgazdálkodási adatok szemléletformáló adat-vizualizációja az optimumtól való eltérés alapján Pitlik Marcell Hlavay József  Országos Környezettudományi.
Az Ipar 4.0. – a tudásmenedzsment legújabb kihívásai az oktatásban avagy esettanulmány az oktatásról a „Jó” fogalmának tudományos értelmezése kapcsán.
Robottanár fejlesztése és alkalmazása a geometria-oktatásban avagy, a black-box gondolkodásmód támogatása Pitlik Marcell A Tudományos Diákkörök XVII.
Szani Ferenc, Pitlik László, Balogh Anikó
Oktatás-Informatika-Pedagógia konferencia (OIP 2018)
Rosling-animációk didaktikai potenciálja a tanításban/tanulásban
Játékosított keretrendszerben történő tanulásból nyert log-adatokra alapozó profilírozás Pitlik Mátyás, Pitlik László (sen) és Pitlik László (jun) ELTE/IK,
(SZIE MY-X, ELTE TTK, ELTE IK, BME GPK)
Varga Júlia MTA KRTK KTI
Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Instrukciók a szakdolgozat prezentáció elkészítéséhez
A tacit tudás tudásmérnöki kezelésének lehetőségei a mesterséges intelligencia-alapú fogalomalkotás keretei között (Knowledge engineering on the field.
1 Tudásbázis követelmények a digitális korszakban Gyulay Tibor tudásmenedzsment szakértő előadása „A tacit (avagy a hallgatólagos tudás) jövője a negyedik.
Robotszakértők (robot-tanácsadók) fejlesztése
Az intézményi pedagógiai innováció A református köznevelési intézmények vezetői és fenntartók képviselői számára szervezett intézményvezetői konferencia.
Előadás másolata:

Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferencia 2016/17 Robottanár fejlesztése és alkalmazása a geometria-oktatásban avagy, a black-box gondolkodásmód támogatása Pitlik Marcell Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferencia 2016/17 (TUDOK) 2017. Február 10-11. Helyszín: Nyíregyháza Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium 

Tartalomjegyzék Helyzetértékelés Alapelv Kulcsmomentum A háromszög esete Új lehetőségek Jövőkép

Helyzetértékelés

Helyzetértékelés Magyarország minden tekintetben elmarad az OECD átlagától, és a magyar görbék meredeksége további távolodást sejtet a jövőben…

Alapelv “Probleme kann man niemals mit derselben Denkweise lösen, durch die sie entstanden sind.”  “Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehoztuk.”  PISTEIN T/R^2

Kulcsmomentum BLACK-BOX- alapú világ - amiben már ma is élünk WHITE BOX megoldásokban reménykedünk, de BLACK-BOX világokban élünk!

A háromszög esete

A háromszög esete

A háromszög esete

A háromszög esete

A háromszög esete

A háromszög esete

A háromszög esete

Új lehetőségek A tudás 3 lépése 1. Jó kérdés=fél siker 2. Black-box=stabilitás 3. Megértés=forráskód

Jövőkép Csak az a tudás/tudomány, ami forráskódba (robotokba) átírható, minden más emberi képesség: művészet/intuíció! Többlet-értéktermelő potenciál: Az ember-gép szimbiózis garantálja a leghatékonyabb információgazdálkodást/tudásmenedzsmentet! (Forrás:http://miau.gau.hu/miau/212/myx_160407_szocialpszichologia.ppt  )

Támogatók NTP-NFTÖ-1418

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! pitlikmarci@gmail.com http://miau.gau.hu/miau2009/index.php3?x=e0&string=pitlik.marcell INNOCSEKK 156/2006

Ellenőrző kérdés Vegyük példaként a Bermuda háromszöget Ellenőrző kérdés Vegyük példaként a Bermuda háromszöget. Kérdés: Ki tudja megmondani a Bermuda háromszög területét, ha tudjuk hányan tűntek el benne tavaly, és az utolsó eltűnt hajó kapitánya 32 éves volt?  INNOCSEKK 156/2006