Erdélyi kirándulás Élmények.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Erre a csodaszép kirándulásra összesen 16 tanuló és 1 tanár jutott el.A királyhalmi iskolából 1o tanuló,Hajdúnánásról pedig 6 diák és az egy tanár Csorba.
Tejbemérés Magyarlónán
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
BGA-12-HA-01 sz. HATÁRTALANUL Pályázat
Nyári gyakorlat Szentendre 2013 Hajózás. Megérkeztünk Szentendrére, a komppal átmentünk a szálláshelyünkre.
„Vár állott, most kőhalom…”
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Táborban voltunk … – folytatás 2
Készítette: Puskás Béla.
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
ERDÉLY.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
Látogatóban Petrozsényban
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
„Dunának, Oltnak egy a hangja”
Kirándulás Erdélyben Élményeim A hetedik évfolyam a Határtalanul! pályázat keretében kirándulásra indult május között. Úti cél: Szék.
A kolozsvári Báthory Líceum
Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök!
Ausztriai Nyelvi Tábor 4. Nap. A nap programja IdőkeretProgram 07:00-07:30Reggeli 08:00-10:00Németóra 11:00-11:30Holzgautól busszal a Reuttener Bergbahnig.
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Gödöllő és környéke kulturális turisztikai programjainak bővítése Előadó Maka Marianna TTF Nonprofit Kft.
„Dunának, Oltnak egy a hangja” Irodalmi barangolás Erdélyben május
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Határtalanul pályázat
Angliai tanulmányi út február március 16.
Péntek!!!. 1. állomás: Kolozsvár Házsongárdi temet ő : A temet ő ben fényképezkedtünk és sétáltunk. A Házsongárdi temet ő arról kapta a nevét hogy el.
Határtalanul!.
ERDÉLYI KIRÁNDULÁS Készítette: Bartucz Pál
Készítette: Kertész Bence,Karászi Richárd,Karászi György.
Erdély 2. nap. Gyulafehérvár ►2►2►2►2. nap Reggel a Gyulafehérvári várba mentünk először. Ott sok építészeti stílussal találkoztunk. Sokat fényképeztünk.
Erdélyi barangolások:
„Családi időutazás” TÁMOP-projekt 1. félév január – május KŐRÖSI.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Irány Erdély!.
DÉL-KOREA ASAN, SZÖUL AUGUSZTUS  Augusztus között a dél-koreai Asanban, testvérvárosok számára szervezett táborban vettünk részt.
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.
Készítette: 11.C tanulói. Indulás Debrecenből A reggeli kelés nehézségeit átvészelve sikerült összegyűlnie a társaságnak. Elindultunk egy hosszú,
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
Erdélyi út – május Útiterv és szállások. 1. nap Indulás Budapestről, első állomásunk Körösfő: A települést megismerteti velünk Péntek Pici László.
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
Határtalanul.
Erdély.
Wrocław Green School 2016.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
Erdély Ismertető.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szakrális emlékek Tarjánban
Dánia.
Készítette: Majerhoffer Nóra
Kolozsvár.
Együttműködés gimnáziumok között Zalaszentgrót-Korond
BBTE – Földrajz Kar Magyar Földrajzi Intézet 2018
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
Határtalanul! – Elődeink nyomában Erdélyben
Kolozsvár.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Erdélyi kirándulás Élmények

Programok és élmények 6 órakor indultunk el a Mathiász János Általános Iskola 7. osztályával együtt az erdélyi kirándulásra. Első utunk Micskére vezetett, ahol találkoztunk a testvériskolánk diákjaival, a Miskolczy Károly Általános Iskola tanulóival. Képet kaptunk arról, hogy milyen nehézségekkel kell az ottani pedagógusoknak és diákoknak szembenézniük. Közös játék és ajándékozás után indultunk tovább Nagyváradra.

Nagyváradon meglátogattuk a székesegyházát ott ismerkedtünk meg az idegen vezetőnkkel Király Csabával. Sétáltunk a szecessziós város főterén.

Estére odaértünk a szállásunkra, ahol meleg vacsorával vártak bennünket.

Másnap a havasrekettyei vízeséshez mentünk el, 12 km volt az út oda és vissza. A táj és a vízesés is nagyon tetszett. Hozzánk szegődött egy kutya is.

Majd Magyarvalkó felé vitt az utunk, ahol megnéztük a templomot, ezáltal megismertük a kalotaszegi templombelsők jellegzetességeit.

A napot szekerezéssel és a kalotaszegi néprajzi ismeretek tanulásával fejeztük be.

A 3. nap reggelén meglátogattuk Kalotaszentkirályon Ady Endre emlékművét, amit meg is koszorúztunk.

Kirándulást tettünk a gyönyörű Tordai-hasadékba, amely mészkősziklák beomlásából alakult ki. Ellátogatunk az Európa hírű Tordai Sóbányába.

Majd Mátyás király szülőházához mentünk. Kolozsvár óvárosában sétáltunk, megnéztük a Szent Mihály templomot, amely az erdélyi templomok közül a legmagasabb toronnyal rendelkezik és Luxemburgi Zsigmond királyunk építtetett. Erika néni az akusztikáját is kipróbálta. Majd Mátyás király szülőházához mentünk. Hazafelé a buszon énekléssel szórakoztattuk magunkat, és egy új dalt is tanultunk.

A 4. nap reggelén elköszöntünk házigazdáinktól A 4. nap reggelén elköszöntünk házigazdáinktól. Mielőtt búcsút mondtunk volna a falunak, ellátogattunk egy kürtöskalácssütő műhelybe.

Ezt a napot sem úsztuk meg templomlátogatás nélkül Ezt a napot sem úsztuk meg templomlátogatás nélkül. Kalotaszentkirály templomáról mesélt a házigazdánk, Pista bácsi. Megcsodáltuk a gyönyörű, festett fakazettás templomot.

Csucsán felkerestük az Ady emlékházat Csucsán felkerestük az Ady emlékházat. A költő itt töltött sok kedves órát a Boncza család kastélyában.

Nagyszalontán a Csonka toronyban megnéztük az Arany Jánosról szóló felújított kiállítást, amelyet látogatásunk előtt három héttel Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nyitott meg.

A kirándulás népszerűségi listáján dobogós helyet a következő programok érték el a taps-tetszésnyilvánítás alapján: Túrák Szálláshely A négy nap jó hangulata, a közösség Megismerkedés a Mathiász iskolásokkal A szervezés A szekerezés A vacsora Lelkesek voltunk Kolozsvártól Kalotaszentkirályig az éneklésben, mulatásban. Remekeltünk a Nagyszalontáig tartó úton a kvíz kérdések megfejtésében.

Készítette: Hajagos Attila és Berényi Ádám Köszönjük a figyelmet! Készítette: Hajagos Attila és Berényi Ádám