43.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
Advertisements

Hálát adok Neked mennyei Atyám,
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Zengje örökké az énekünk, Zengje minden földi lény, Zengje föld és zengje ég, Zengje, hogy „Ő él örökké!”
ITT A KARÁCSONY!.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Feltámadt ! – húsvét után…
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
JÓ REGGELT  !!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Térdre hull, vár a néped, (Itt) minden hang Rólad szól: Érted jöttünk el, Érted jöttem el! Lehelj ránk, hozd a Mennyet: Életre életet. Érted jöttünk el,
Örvendjetek, vigadjatok,
Jézus, tiszta lényed nézve,
„Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges hirdetni reggel szeretetedet, h ű ségedet minden éjjel tízhúrú hangszeren és lanton,
Örvendjetek, vigadjatok,
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
JÓ REGGELT !.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Áldjad én lelkem a dicsőség örök Királyát! Őnéki mennyei karokkal együtt zengj hálát! Hárfa és lant, mennyei angyali hang, mind az Ő szent nevét áldják.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Zengjen az ének, vígan szálljon Hálaadás az Úr elé! Örvendező szent szolgálattal Menjen eléje, ki övé, És a föld, tudja meg: Alkotó Isten, Ő az Úr! Menjetek.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
A földön túl a boldog drága hon vár, Hol annyi szent az üdvös körben él; Hol széráf, kérub áldást zeng a trónnál, Himnusz és Sanctus nem szűnve kél; A.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Szent vagy, szent vagy, szent vagy Végtelen és nagy! Énekünk e reggelen Újra zeng neked! Egy személyben három, Teljes égi lény vagy. Ó örök Isten, Áldjuk.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Adjunk hálát, hálát az Úrnak, Mert Ő kegyelmes, és örökké tart az Ő jósága, Végtelen jósága, végtelen jósága! Dicséretek – 3/1.
aki Jézussal jár s benne hitt: aranyból koronát, fehér égi ruhát,
Hittem benned, s most íme zengem Irgalmas nagy tetted ezért.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
JÓ REGGELT !.
Föld és nagy ég, ezernyi csillag, Zengjetek Istennek új éneket! A mindenség víg dalra bíztat: Zengjetek Istennek új éneket! Csodáin ámulva ujjong szívem.
Örvend a szívem, ujjong a lelkem, Jézus rám talált
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Jó reggelt! .
55.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk.
JÓ REGGELT !.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Jó reggelt! .
Jó reggelt! ADVENT 3..
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Szent vagy, szent vagy, ó, Uram, a Menny és a Föld Rólad énekel.
388.
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
44.
Fenn a mennyben az Úr minden győztesnek ád, aki Jézussal járt, s benne hitt: aranyból koronát, fehér égi ruhát, s hárfa húrjait pengetheti.
97.
Előadás másolata:

43

Nézz szét szívem, mily öröm ért. A nyár, a napfény, ó, de szép! Az Isten adta nékünk, Csak nézz a földön szerteszét, Mint bontja mezőnk szép díszét. Lásd nékünk nyílnak s értünk, Mily illatos a kertünk! Dicséretek 43/1

Lombdúsan állnak mind a fák Fű rejti el a föld porát. Szép bársony zöld ruhával Őt áldja fű, fa, minden ágm A tarka rét, a sok virág; Ha szellő szárnya lebben, Nem szól a hárfa szebben. Dicséretek 43/2

A kis pacsirta égbe száll, Az erdő mélyén ksimadár Kibújt a rejtekéből. Dalt zeng a kedves csalogány, És véle örvend valahány Visszhangzik zeng a vígság Hegy, völgy, halom és síkság. Dicséretek 43/3

Én még pihennék szótlanul, Hisz naponként megáld az Úr! Kelj hálaérzet bennem! Mint kis patak folyj, Zengj énekem, csak róla szólj: Az Alkotóra híven, Zengj háladalt én szívem! Dicséretek 43/4

Oly szép z Úrral minden itt, A pusztaság is boldogít. Dejó is nékünk véle! Ha majd a föld is szertehull, A menny lesz nékünk sátorul Hol nem jő tél a nyárra Ott vár az élet fája. Dicséretek 43/5

Ott élhetünk – ó, mily öröm! Hol minden tiszta fényözön, Hol Krisztus úr, a kertben. Ott víg szeráfok hangja zeng, És háladallal hárfa peng, Nem szűnve dicsér néped: Ó, hála uram, néked! Dicséretek 43/6